Pollewops

Johan, Marion en Rinske

ConcertMuziek

20240419 Marillion meets Fish & Hogarth

Deze avond duiken we in de muzikale geschiedenis van Marillion, één van de meest invloedrijke bands uit de neoprogressieve rock. Dit doen we met twee verschillende bands: Forgotten Sons nemen het vroege tijdperk met zanger Fish voor hun rekening en Dry Land richt zich op de latere jaren met Steve “h” Hogarth.

Dry Land speelt nummers van alle albums van de afgelopen dertig jaar met h aan het roer, van zijn debuut “Seasons End” tot de meest recente plaat “An Hour Before It’s Dark”, het veelgeprezen 20ste studioalbum uit 2022.

De band Forgotten Sons uit het Rhein-Main-gebied neemt de luisteraar muzikaal mee naar de jaren 80, de beginjaren van Marillion die nauw zijn verbonden met de charismatische frontman Derek William Dick – beter bekend als Fish.


Wat een fantastische avond was dit. Een erg knusse popzaal dat Cpunt in Hoofddorp. De eerste band Forgotten Sons – Marillion Tribute Band uit Duitsland was fantastisch. Zij brachten de muziek uit de Fish tijd (1981-1988). De tweede band was Dry Land Marillion Tribute en die was zelfs nog beter. Wauw wat een stem heeft die zanger. Nagenoeg zelfde als Steve Hogarth (1988-nu). Genoten dus. Hieronder nog wat genomen foto’s die avond.


Samen met Aad Wilschut geweest