GeoNevenDag 2020 – Corona Editie

Het is woensdag 23 december en we zitten jammer genoeg nog steeds vol in de corona. De geoneven Chris en ik (CCVISSER en POLLLEN) hebben toch besloten om deze dag wat frisse luchten te gaan opsnuiven in Heumersoord. Dit bosgebiedje ligt ten zuiden van Nijmegen en is volgestopt met ‘pareltjes’. Hier liggen caches van de CO Remralcache met een een hoog favorieten gehalte. De bonus zelfs meer dan 2500!

Aangezien deze serie(s) op 5 januari 2021 het archief in gaan hebben we besloten om hier ons rondje te gaan lopen.

Het weer zat niet echt mee…veel regen, dus regenjas en paraplu waren dan dus ook echt noodzakelijk. Maar ach, lekker samen wandelen, kletsen en onderweg onze gedeelde hobby uitvoeren. Wat maakt ons die regen dan uit? Niets!

Er was wel te zien waarom de series het archief in gaan. Sommige waren echt al een beetje aan het vergaan. Gelukkig waren de meeste nog in een redelijke staat en we snapten ook wel waarom hier zoveel favorieten uitgedeeld worden. Stuk voor stuk mooie creaties die de CO denk ik veel tijd gekost heeft om te maken. Allemaal waren ze gemaakt in een bepaald thema: Landentrip, Energie, Puur Natuur, Kermis en AirPort Nijmegen. Maar ook de solo’s Koning Willem Alexander, de Virtual Watertuin van de Romeinen en bijvoorbeeld de Duikboot Expo-Cornelis Drebbel die in het zelfde bosgebied lagen waren erg mooi.

Om 09.45 uur loggen we de eerste (Landentrip #2 Frankrijk) en een kleine 6 uur en 25 overwegend regenachtige kilometers en 39 caches later loggen we de laatste (Landentrip #8 De Reiswinkel).

De statistieken van vandaag:

  • regen: 40% van de dag
  • afstand: 25km gewandeld door een kletsnat en drassig bos
  • 3 mysteries, 1 multi, 1 virtual en 34 traditionals gevonden en gelogd

We hebben genoten van de dag en de mooi uitgevoerde caches. Einde van de dag reden we weer voldaan naar huis.

Woohoo! Vandaag tevens de 5000 gevonden caches gepasseerd. Wauw wat een aantal. Op naar de 10.000 😉

Hieronder wat foto’s gemaakt gedurende de dag.