Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FeaturedGeocachen

VIJF

Een nachtcache is altijd leuk en omdat de nachtcache VIJF binnenkort in het archief gaat, besloten Pieter van team X+ en ik om deze samen te gaan wandelen.

De nachtcache vijf is gebaseerd op een boek van Ursula Poznanski.

In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij de aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten.
Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?

Na het oplossen van de eerste puzzel, verkregen we onze licentie en konden we op pad. Vrijdag 14 mei 2021 was de avond dat we zouden gaan. Rond half acht haalde ik Pieter op en zijn we naar Nunspeet gereden. Het was nog licht en na het loggen van de carpool cache en een start van de Wherigo daar, die te lang duurde en we dus afbraken, zijn we om kwart voor negen gestart vanaf de parkeerplaats met de nachtcache.

Verlaat de parkeerplaats, sla linksaf en volg het gele reflector spoor…..
Bij een rode reflector moesten we gaan zoeken, want daar was een opdracht verstopt.

We begonnen toen het nog licht was en we konden de reflectoren best goed zien. Mede door de 1100 lumen lamp die Pieter bij zich had. We kwamen dan ook uiteindelijk bij een rode reflector aan en dat bleek WP1 te zijn.

Hier vonden we een voet….creepy en een eerste opdracht die we vrij snel doorhadden. Na de gegevens genoteerd te hebben zijn we verder gewandeld. Tijdens de zoektocht naar WP2 kwamen we in de buurt van “De verschrikkelijke kubus” en die moest ik natuurlijk even oplossen en loggen.

Daarna verder en we dachten beiden dat het best wel lang duurde voor dat er weer wat kwam…klopte dat wel??? Uiteindelijk weer een rode reflector en bleek dat we bij WP3 waren aangekomen…oops. We hebben de RODE opdracht bij WP3 uitgevoerd en konden verder.

We besloten om gewoon WP4 en WP5 te bezoeken en daarna WP2 op te gaan pakken. Ondertussen wel een mailtje gestuurd naar de CO’s dat we WP2 gemist hadden en later kregen we van de CO dan ook het coördinaat. Was dat even boffen.

WP4 was goed te vinden en de opdracht ook. Beetje scheel kijken en je zag de oplossing.

Daarna naar WP5, waarvan we wisten dat die er niet meer was. Toch eigenwijs even kijken ter plekke of er iets van te zien was. Dat was dus zo. De reflector en de plek waar hij oorspronkelijk lag was goed te vinden.

Nu op naar WP2 om toch de laatste aanwijzing voor het eind coördinaat te verkrijgen. Dit was een opdracht met UV licht en handgebaren. Deze was ook snel opgelost en zo hadden we het eind coördinaat te pakken.

Ondertussen was het tien voor twaalf toen we vanaf WP2 naar het eind coördinaat gingen lopen. Twintig minuten later, dus om tien over twaalf, waren we er en konden we de eindschat aanschouwen. Een kist vol met ingewanden…….gatsie. We erg mooi uitgevoerd en echt nachtcache waardig.

Na het loggen konden we door naar de bonus. Die lag op de weg naar de auto en werd om vijfentwintig minuten over twaalf gelogd.

Daarna naar de auto en konden we naar huis.

We hebben genoten van de wandeling, het kletsen, het mooie bos, de mooie uitvoering van de stash behuizingen, de opdrachten en het mooie rustige lekkere weer (windstil, heldere hemel en 8 graden). We hebben wel ietsie meer gelopen dan oorspronkelijk de bedoeling is. Wij kwamen nu met een beetje omlopen uit op ruim 14km. Afgezien van dat een top avond dus. Goed voor de stappenteller 😉

Alle CO’s bedankt voor het leggen en onderhouden. Jammer dat hij in het archief gaat, maar wie weet komt er weer iets moois voor terug.

X+ bedankt voor de gezelligheid en de spontane snelle actie om dit te gaan doen.