Pollewops

Johan, Marion en Rinske

Geocachen

2018 Ameland wadlopen en geocachen

Ergens eind 2017 kwam op Facebook de informatie over een geocache dag op Ameland. Dit zou op 2 juni 2018 moeten gaan plaatsvinden. Samen met een groep geocache gekken vanaf Holwerd naar Ameland wadlopen, om daarna een dag op het eiland te vertoeven. Met natuurlijk als hoofd doel om zoveel mogelijk caches te vinden op het eiland. Kunnen we in één dag het eiland geel kleuren?

Dit klonk wel erg leuk en na een whatsappje naar neef Chris Visser, was het snel beklonken: we gaan meedoen.

De eerste stappen werden snel gezet, aanmelden bij de groep, fietsen huren en een trekhut in Holwerd, zodat we lekker de avond ervoor een bedje hadden en niet voor dag en dauw op pad hoefden uit Brielle en Almere. Verder werden door maanden voor de dag gebruikt om alle mysterie caches op te lossen. Vaak door ons, maar soms met een klein beetje hulp van anderen.

Uiteindelijk werd het toch nog voor dag en dauw, want de wadloop wandeling startte om 05:15…lekker vroeg 😉

Vrijdag 1 juni 2018 – Chris kwam mij ophalen in Almere en ’s middags reden we op ons gemak naar Holwerd toe. Het werd een niet echt rechtstreekse route, want er moesten natuurlijk al weer wat caches gelogd worden. Via Zwolle naar de haven van Zoutkamp en toen via Lauwersoog naar Holwerd naar onze trekkershut op camping De Dobbe. Na inchecken zijn we het dorp gaan verkennen en ook om een paar caches te loggen. Het dorp was niet veel en de caches ook niet. Eten was er ook niet te vinden dus zijn we in de auto gestapt en naar het eindpunt gereden. Daar zat restaurant Land & Zeezicht waar we lekker gegeten hebben. Hieronder wat foto’s van deze dag.

Zaterdag 2 juni 2018 – Vroeg op. Kwart over vijven moesten we verzamelen in Holwerd zodat we even daarna konden vertrekken voor onze wadlooptocht. We hadden mooi weer (droog) en het water was ook best al wel lekker warm. Het was een leuke tocht. Voor mij de eerste keer en beviel goed.

Hieronder wat foto’s van onderweg en een klein videootje.

 

Aangekomen op Ameland zijn we wandelend naar de andere kant gelopen waar we met de taxi naar de omkleed en startplek reden van de dag. Hier stonden ook onze gehuurde e-bikes. Lekker lux om zo over het eiland te scheuren.

Hieronder enkele foto’s van de eet, drink en cache momenten. Het was een lekkere cache dag, we hebben er 32 gevonden en kunnen loggen en we hebben een groot deel van het eiland kunnen verkennen gedurende onze 48km fietstocht.

Onze gefietste route op Ameland: link