GeoNevenDag 2018 – Rotterdam-Architectuur route

De GeoNeven CCVISSER en POLLLEN hebben weer eens afgesproken om samen gezellig een dagje caches te zoeken en loggen. Doel is om een leuke dag te hebben en genieten van de omgeving en de mooi gemaakte caches.

Dit keer is de keuze gevallen op de Rotterdam Architectuur Route. Dit is een route van 53 caches in Rotterdam met de o.a. de mooiste en oudste plekken van Rotterdam.

Nadat we i.v.m. het weer de datum een keer uitgesteld hebben was uiteindelijk vrijdag 28 december (in de kerst vakantie) de dag dat we gegaan zijn. 

‘s Ochtend om negen uur afgesproken in Rotterdam op de parkeerplaats op de kruising persoonshaven/korte stadionweg, omdat we daar gratis kunnen parkeren en dan met de meegebrachte fiets de stad door kunnen gaan crossen.

Aangezien ik er iets te vroeg was heb ik dicht bij startpunt nog twee caches geprobeerd te vinden…beide in een beetje aggenebes omgeving en beide dus niet gevonden en blijkbaar geript. Hum, slechte start van de dag zo.

Enfin om negen uur op de afgesproken locatie en ook Chris was daar net gearriveerd. Fietsen van de auto gehaald en de route kon beginnen. Door de cache owner GIO53 is een route beschreven die we gewoon gaan volgen. Traditionele en reeds thuis opgeloste mysterie caches, die om en nabij de route liggen, pakken we natuurlijk ook even mee. De parkeerplek was ook direct naast onze start van de route met cache # 33 WATERTOREN/GASKOEPELS R’DAM-ARCHITECTUURSERIE.

Het weer zat mee vandaag. Wel koud, dus handschoenen aan, maar lekker droog. En door het fietsen krijgen we het wel warm ?

De tweede cache gezamenlijk, onder opstapje bij de brug, werd door ons niet gevonden. Na ja zou een makkelijke moeten zijn en wij met onze gezamenlijke 10 jaar ervaring konden hem niet vinden. Na het sturen van een berichtje naar de CO, doorgefietst en onze architectuur route vervolgt.

We hebben een schitterende tocht gehad door de stad. Vele plekken gezien die je anders nooit gezien zou hebben als tourist. Toch weer een groot voordeel dat geocachen. De koffie/lunch hebben we genoten in café Dudok. Lekker een paar bammetjes met echte Dudok kroketten. Lekker hoor.

In 1991 werd de allereerste Dudokvestiging geopend in Rotterdam, in het oude gebouw van Nationale Nederlanden dat in 1945 ontworpen is door de bekende Nederlandse architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). Vanwege het karakteristieke ontwerp van het gebouw besloot men de horecagelegenheid te vernoemen naar de architect. In Dudok Rotterdam is ook de beroemde Dudok appeltaart met geheime receptuur bedacht, die inmiddels in menig horecazaak in Nederland op de kaart te vinden is.

Na de lunch de verdere middag lekker door Rotterdam gecrost. Op een gegeven moment besloten om niet de gehele route te fietsen. Dat zou gewoon te ver worden voor deze dag, dus sneden we een stuk af. Op dit manier hadden we wel lekker nog wat tijd voor wat extra caches en een diner op de Kop van Zuid in restaurant okay.

Uiteindelijk waren we omstreeks negen uur weer bij de auto’s en konden we na fietsen opladen, kleine nababbel weer op weg naar huis.

Was weer een gezellige dag. Ik ben niet zo bekend in Rotterdam en heb erg mooie plekken gezien van de stad. Er zijn wel wat caches die we niet konden vinden en we hadden niet voldoende tijd voor de gehele route, dus en blijft nog een mogelijkheid open om nog een keer naar de stad toe te gaan.

Uiteindelijk gedurende de 11 uur in Rotterdam en 45km fietsen, toch vijftig caches gevonden en kunnen loggen. Jammer genoeg zeven caches wel geprobeerd te vinden, maar wat niet gelukt is 🙁

Op naar het volgende GeoNeven Event. Wat en waar zal het de volgende keer worden….

Hieronder wat mooie, leuke en lekkere foto’s genomen deze dag.