Pollewops

Johan, Marion en Rinske

HuisdierenVissen

2021 Aanpassing vijver

Het is eigenlijk al weer een tijdje dat de vijver leegloopt…..wat blijkt de overloop van de waterval lekt en moet opnieuw gelijmd worden. Een andere optie is om hem in zijn geheel te verwijderen omdat ie toch wel wat lawaai maakt en met geknutsel met een dakgoot probeer ik dat te verminderen. We gaan voor de tweede optie.

Dus bij Heldere5er.nl een 3D zak besteld voor de boven bak. De exacte maten staan in de tekening: 143,0 x 96,0 x 75,0 cm, met een overlap van 5cm rondom aan de bovenkant. Kosten voor het maken hiervan was 275 euro. Kost paar centen, maar dan heb je wel wat. Ook het hardhout van de boven bak was aan vervanging toe. Dus bij Schoehuijs wat planken gehaald en daarmee ook weer 200 euro lichter. Daarna moest de job nog gebeuren.

Via een dompelpomp de boven bak en halve onder bak leeggepompt over de dijk. Dat duurde wel even. Is denk ik zeker een dag bezig geweest om dat via een tuinslag verplaatst te krijgen. Ach ik had de tijd. Kon ik in die tijd rustig aan doen en zaken voorbereiden van de planken.

Uiteindelijk was de bak leeg en kon het sloopwerk beginnen. Dit was met het hout, wat bijna geen hout meer was, zo gebeurd. Daarna kon alles weer netjes opgebouwd gaan worden en kon in starten met de aansluitingen. Het meest belangrijkste stukje wat erg secuur gedaan moet worden. Je wilt niet dat alles vol met water staat, dat je dan een lek constateer bij een lijm mof o.i.d.

Uiteindelijk denk ik vier dagen bezig geweest 12-15 augustus en was alles weer netjes en het werkte ook nog allemaal. Ik ben er blij mee. Nu de winter afwachten en in de gaten houden wat de vorst met de inloop gaat doen, blijft die vorstvrij of………..

Hieronder wat plaatjes van het slopen, buizen constructie en het opbouwen van het geheel.

WordPress Image Gallery Plugin