Mikky

Mikky is geboren op 27 maart 1994 te Leusden.

Via mijn zus Evelien, die toen in Leersum woonde, kwamen we erachter dat op een boerderij in Leersum een nest met jonge poesjes was. Ik had Marion al ooit eens gezegd dat als we een grijze poes kunnen krijgen we er nog een poes bij zouden nemen.

En ja hoor je raad het al, er was een grijze poes aanwezig in het jonge nest. De boerin wilde er eerst eigenlijk geen afstand van doen, maar wilde ook niet veel poezen rondom de boerderij hebben. Enfin, zonder aandringen, hebben we de grijze poes mee mogen nemen en hebben haar toen Mikky genoemd.

Mikky is een erg tenger en verlegen poesje en tevens klein van formaat. Wat mikky wel is, is dat ze erg lief is…..in al die jaren dat we haar hebben heeft ze nog nooit gebeten, uitgehaald o.i.d. Het is echt een lieverd. Als je Mikky bekijkt zou je misschien wel eens kunnen denken dat het een “Blauwe Rus” is. Maar nee hoor, ze is wel mooi grijs, maar heeft lichte strepen in haar staart wat aangeeft dat ze dat niet is. Het is een echte boerderij poes, tenminste daar geboren, maar haar karakter zou het haar wel eens erg moeilijk gemaakt kunnen hebben als ze daar nog woonde…

Mikky is overleden op 11 december 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *