Pollewops

Johan, Marion en Rinske

SportenWielrennen

39e Ronde van Noord-Holland 2011

Zaterdag 23 april 2011 heb ik samen met Han en Ingmar de 39e Ronde van Noord-Holland gefietst. Het was deze dag erg mooi weer, de temperatuur liep op tot 28gr en er stond niet zo erg veel wind. Omstandigheden voor een prima fietsdag dus. We zijn om 10uur vertrokken en konden gelijk aan de bak, want Ingmar had ons al ingeschreven en ons eerste startstempel gehaald.

De 110km lange route verliep dit jaar via Heemskerk, Limmen, Egmond a/d Hoef, Bergen, Oterleek, Rustenburg, Zuidermeer, Bobbeldijk, Middenbeemster en Purmerend. We hebben een erg fijne tocht gemaakt en onze snelheid was ook meer dan prima. Af en toe stond er op mijn teller iets wat begon met een 4…dus we hadden de vaart er in 🙂

We wilden dan ook erg graag de tocht snel volbrengen, want als prijs lag er niet alleen een tegel te wachten, maar ook een heerlijke en gezellige barbeque in de tuin van de Boshuizen. Helemaal top dus en wat mij betreft doen we dit volgend jaar zo weer 😉

Alles van deze ronde is te vinden op de volgende link: http://www.rondevannoordholland.nl. Stukje van de website:

Succesvolle 39e editie Ronde van Noord-Holland.
Op zaterdag 23 april vond de 39e editie plaats van de Ronde van Noord-Holland, de toertocht. Tijdens deze warme lentedag deed een record aantal deelnemers van 8.300 fietsers mee! In de rijke historie van deze Le Champion klassieker is dit een forse stijging. Vorig jaar deden er ruim 7.000 fietsers mee. Er kon gekozen worden uit vier afstanden: 160, 110, 60 of 40 kilometer. Waarbij de fietsers konden starten en finishen in Oostzaan, Alkmaar of Hoorn (alléén 110 en 160 km).

De vele duizenden deelnemers konden ook dit jaar genieten van de prachtige omgeving in Noord-Holland. Die is namelijk op dit moment van het jaar op zijn mooist. De polders, bloeiende bollenvelden, wilgenbomen en pittoreske dorpjes passeerden de revue. Daarnaast zaten de terrassen bij de diverse stempelposten onderweg gezellig vol.

De 110km route

Hieronder wat foto’s die van www.sportplaat.nl ge-copy-pasted zijn….ssssst. Niet doorvertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *