Pollewops

Johan, Marion en Rinske

SportenWielrennen

Classico Boretti 2010

Zaterdag 8 mei 2010 was het zo ver. De meest Italiaanse toertocht van Nederland kan gereden worden. De tocht is dit jaar verplaatst van juni naar mei in verband met de Giro d’Italia.

Samen met Han heb ik op de tocht ingeschreven en we hebben hem uiteindelijk gezellig met zijn drieën gefietst; Ingmar fietste illegaal mee en nog in de baas zijn tijd ook. Na wat file rompslomp bij de start zijn we uiteindelijk om 09.15 vertrokken uit Sloten om uiteindelijk verregend om iets voor 15.00 te finishen.

Rondom een evenement als de Giro zijn er altijd nevenactiviteiten. Uiteraard dus ook toertochten. Wij hebben ons ingeschreven voor de tocht vanuit Amsterdam: de Classico Boretti. Er was ook een mogelijkheid om vandaag te starten in Utrecht, maar dat zagen we pas later en dat was een groepstocht.

De Classico Boretti is een tocht van 50, 75 of 125km vanuit Amsterdam. Wij hebben voor de tocht van 125km gekozen. De Boretti gaat over een mooi parkoers door de duinen, is goed georganiseerd en je krijgt een kookboek, een paar tijdschriften (Fiets en Procycle) en een roze wielrentrui cadeau. En dat allemaal voor 15 euro. Als echte zuinige Hollander kiezen we natuurlijk voor deze tocht.

Het weer speelt dit weekend niet mee. Het is zaterdagochtend vroeg al regenachtig en fris en dat blijkt die dag niet veel beter te worden. Op de Boretti blijken ongeveer 6000 man te zijn afgekomen. Het is druk bij de start. Ik was rond 08.05 op de afrit 1 van de A4 en was 40 minuten later 500 meter verder geparkeerd. Verder verliep alles vlekkeloos en was het verder niet echt druk met wachten. Fiets uit de auto, startspullen ophalen en rijden maar…

On 09.15 vertrokken we voor de 125km. Het regende, jammer, maar wie weet, misschien wordt het nog beter. De tocht verliep lekker. Alles was goed verzorgd door de organisatie en we hebben hem zonder lekke banden verreden. En dat kon je niet zeggen van andere mede fietsers. Door het natte weer stonden er veel langs te kant banden te verwisselen/plakken. We hebben ons onderweg verdiept in het schakelwerk van Ingmar zijn fiets. het klopte in ieder geval niet zoals het in elkaar gezet is, maar hoe dan wel..enfin..dat gaat Ing vast nu thuis bekijken…

Na 100km kreeg ik, Johan dus, kramp in zijn rechterbovenbeen. En dan houdt het ff op. Ik kon alleen nog maar tot 26km/uur ronddraaien. Daarboven schoot de kramp er in. Dit duurde voort tot aan de volgende stop waar ik ff kon herstellen. Dat was ook het geval, want na het vertrek ging het weer….jaja tot we ff met 35km/uur gingen draaien..toen schoot het er weer in :-(. Vanaf hier tot aankomst kon in maximaal 30km/uur ronddraaien. Tis niet anders. Ouderdom komt met gebreken.

Alles van deze ronde is te vinden op de volgende link van de officiele website: http://www.classicoboretti.nl.

Hieronder enkele plaatjes afkomstig van Classico Boretti, zoals het affiche, route, GPS route en mijn startnummer.

DE MEEST ITALIAANSE TOERTOCHT OP 8 MEI IN AMSTERDAM!

Boretti organiseert als Italiaans keukenmerk al twee jaar de Classico Boretti in Amsterdam. Duizenden deelnemers hebben al deelgenomen aan deze Italiaanse toertocht. De Classico Boretti dankt zijn bekendheid aan de uitstekende verzorging en het bekende Boretti wielershirt dat iedere deelnemer krijgt. De start en finish liggen in het Velodrome Amsterdam. Er zijn 3 afstanden (50km, 75km en 125 km) die vanzelfsprekend weer plekjes en wegen aandoen die zelfs de meest fanatieke fietsers rondom Amsterdam nog niet allemaal ontdekt hebben.

Boretti wil iedere fietsliefhebber volop in het zonnetje zetten.Boretti wil iedere fietsliefhebber, zoals elk jaar, weer volop in het zonnetje zetten. U kunt zaterdag 8 mei in de ochtend meedoen aan één van de bijzondere toertochten waarbij Boretti u van begin tot het einde in Italiaanse sferen brengt! Na uw tocht kunt u de proloog van de Giro d’Italia op de schermen in het Velodrome Amsterdam bekijken. Maar u kunt ook gebruik maken van de pendelbussen die u afzetten in de nabijheid van het enkele kilometers verderop gelegen Olympisch Stadion waar ‘s middags de finish van de proloog is. Na afloop brengen de pendelbussen u uiteraard weer terug naar het Velodrome Amsterdam.
De combinatie van een uitstekend verzorgde toertocht met vele extra’s en ’s middags een bezoekje aan de proloog van de Giro in Amsterdam maken van de Classico Boretti op 8 mei een unieke belevenis. Voorinschrijven is niet meer mogelijk maar op 8 mei kunt u zich op de dag zelf nog inschrijven. Voor slechts € 15 euro inschrijfkosten heeft u een geweldige toertocht en vele extra’s zoals een Boretti wielershirt en een waardevolle Boretti Goody Bag.

Wij hopen u zaterdag 8 mei 2010 te mogen verwelkomen als deelnemer bij de 3e Classico Boretti.

Routes
Zaterdag 8 mei 2010 krijgt de bekende Classico Boretti een vervolg. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden; 125, 75 en 50 kilometer. De start vindt plaats in het Velodrome Amsterdam aan de Sloterweg in Amsterdam-West. De deelnemers kunnen starten vanaf 8 uur tot 11 uur en de finish sluit om 15.00 uur.

Via Sloten gaat het door de Osdorperpolder langs de Ringvaart richting Halfweg. Over de Spaarndammerdijk gaat het door de Houtrakpolder naar Spaarnwoude waar de ‘berg’ genomen moet worden. De route van 50 kilometer gaat hierna richting Spaarndam en Halfweg om vervolgens via de Eendrachtpolder weer bij het Velodrome aan te komen.

De deelnemers aan de 125 en 75 kilometer gaan via Beeckestein richting Driehuis om langs de duinen naar het Kopje van Bloemendaal te fietsen. Via de Zeeweg en de boulevard gaat het naar Zandvoort en Vogelenzang. De 75 kilometer gaat hier richting Heemstede om via de Cruquius en Vijfhuizen door de Haarlemmermeer weer te arriveren bij Badhoevedorp. Daarna door Sloten naar het Velodrome Amsterdam.

De 125 kilometer gaat naar De Zilk, de Keukenhof naar Sassenheim. In de Haarlemmermeer gaat de route via Abbenes naar de Weteringbrug en Leimuiden. Langs Bilderdam, de Langeraarse Plassen en het Ter Aarkanaal naar Papenveer en Zevenhoven. Via Vrouwenakker langs de rustieke Amstel naar de Vuurlijn bij Uithoorn naar de Legmeerpolder. Via het Amsterdamse Bos en langs de Ringvaart gaat het dan naar de brug bij Sloten, waarna men arriveert bij het Velodrome Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *