Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FietsenSportenWielrennen

FietsElfStedenTocht 2018

In 2017 kwam er iets bij me boven dat ik in 2018 de Friese fiets elf steden tocht wilde gaan fietsen. Dus even de WhatsApp in en kijken of er meer gegadigden zijn. En ja hoor Robert was gelijk voor. Top !

Uiteindelijk stonden we op 21 mei aan de start met Robert, Astrid, Ronald, Edwin en Johan. Gezellig dus. De dag was top. Een flinke oosten wind 4Bft en een prachtig zonnetje. Onze start was vanuit Bolsward om 07:16. Mooie tijd. Niet te vroeg en niet te laat 😉

In het begin verliep alles voorspoedig, echter rond 8:15 kregen we het signaal door dat Robert, die samen met Ronald en Astrid een klein stukje achter ons zaten, afgestapt was. Oorzaak: hartritmestoornissen. Ai dacht ik, das niet goed. Ik werd echter al snel gerustgesteld dat dit wel vaker gebeurde. Pfff gelukkig. Ik dacht al, moeten we nu stoppen….haha nee natuurlijk dacht ik dat niet. Wilde eigenlijk gelijk terug naar Robert, maar dat bleek niet nodig te zijn. Robert en Astrid gingen met ziekenwagen verder en Edwin en ik bleven even wachten op Ronald om met zijn drieën de toch te volbrengen.

De tocht, met zijn elf etappes, werd afgelegd door ons in twaalf uur, waarvan ruim drie uur wachttijd voor de stempelposten. Uiteindelijk 8:45 uur fietstijd, een gemiddelde van 26km/uur en 3500KJ verbrast. Hierbij ook de Strava link.

Bij aankomst stonden Robert en Astrid ons op te wachten en na een borrel gingen we rond zevenen huiswaarts.

Het huis moest echter nog wel even wachten, want we zouden gezellig met zijn allen gaan eten bij Hajé tussen Lelystad en Almere in. Wauw wat was die saté daar lekker en met lekker veel friet…hè Robert 😉

Hieronder wat foto’s van onderweg.

Op naar 2019. Robert gaat in de herkansing, dus ga ik zeker mee.