Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FeaturedFietsenSportenWielrennen

Fiets ElfStedenTocht 2019

Het is 1 december 2018 en ik zit klaar om onze 2018 Elfsteden fietsgroep aan te melden voor de Friese Elfsteden Rijwieltocht op Pinkstermaandag 10 juni 2019. Dit lukte allemaal prima, echter op 19 december 2018 kwam het bericht dat we uitgeloot waren.

Jammer. Eventuele mogelijkheden waren er dan nog de 2e loting in januari en de ‘vraag en aanbod’ kaarten na 2e Paasdag. Dus er was nog een beetje hoop.

Bij de 2e loting op 4 januari waren we wederom uitgeloot.

Echter, na Pasen kwam Robert met het bericht dat hij kaarten had. En zowaar, hij had kaarten voor iedereen. Wel een klein beetje verschillende starttijden, maar het verschil was max een half uur en niet te vroeg. Dus helemaal top. We konden dus weer zeggen: It giet on 😉

Dit jaar dus samen met Robert, Astrid, Ronald, Erik-Jan en Edwin. Dat gaat vast gezellig worden. Wel afzien want door het weer heeft een ieder aanzienlijk minder getraind. Het is wel zo dat Robert nu ook weer kerngezond is na de ingreep op zijn hart. Jammer dat Jeroen en Rene, die eerst ook me zouden gaan, al reeds andere plannen hadden gemaakt en nu niet mee konden. Als verrassing had Han zich wel stiekem aangemeld dus ging ook gezellig mee.

Uiteindelijk was het dan zover en kwam de dag. Het was weer erg mooi weer dus dat beloofde weer een mooie dag te gaan worden. Robert, Astrid en Ronald stonden weer op de camping en dus vlak bij de start. Erik-Jan, Edwin, Han en ik reden ’s ochtends omstreeks kwart over zes uit Almere weg om ook op tijd in Bolsward te zijn.

Bij de start liep het even anders omdat we allemaal verschillende starttijden hadden. Niet erg veel uit elkaar, maar de controle was streng en dus kwamen we pas, nadat we de eerste tientallen kilometers afgelegd hadden, bij elkaar en fietsten merendeels gezamenlijk, met 15.000 andere fietsers, de 235km lekker genietend uit. Natuurlijk werd er ook af en toe gek gedaan en reden we een beetje van elkaar weg. Maar uiteindelijk zagen we elkaar daarna weer om gezamenlijk verder te gaan.

Achtereenvolgens worden op de route onderstaande plaatsen aangedaan:

Bolsward, Schettens, Witmarsum, Arum, Kimswerd, Harlingen, Herbayum, Franeker, Dongjum, Tzummarum, Minnertsga, St. Jacobiparochie, St. Annaparochie, Nij Altoenae, Ouwe Syl, Oudebildtdijk, Holwerd, Hantum, Hiaure, Dokkum, Sybrandahuis, Birdaard, Bartlehiem, Wijns, Miedum, Lekkum, Leeuwarden, Marssum, Hatsum, Bayum, Winsum, Spannum, Kubaard, Hichtum, Bolsward, Nijland, Ysbrechtum, Sneek, IJlst, Jutrijp, Hommerts, Spannenburg, Tjerkgaast, Sloten, Wyckel, Balk, Kippenburg, Oudemirdum, Mirns, Laaxum, Stavoren, Molkwar, Hindeloopen, Workum, Parrega, Bolsward.

Hieronder wat foto’s van onderweg…altijd weer leuk voor later.

WordPress Image Gallery Plugin