Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FeaturedFietsenSporten

Fiets Elfstedentocht 2024

Tweede Pinksterdag 2024. Het is weer zover en we mogen weer een mooi stukje fietsen door het Friese landschap.
Dit keer samen met Han, Erik-Jan, Ronald, Edwin en ik. De voorspellingen gaven aan dat het een redelijke dag zou worden en dus werd er enthousiast gestart in korte broek. Wel shirt met lange mouwen en regenjas mee. Want je weet het maar nooit.

We hebben een fijne tocht gehad en alle hem goed kunnen uitfietsen. Dit mede veroorzaakt door de gunstige windrichting en het fraaie weer. Uiteindelijk wel twee buitjes gehad, waarvan één een wolkbreuk was. Onweer, bliksem alles erop en eraan. Wat kan er in korte tijd veel regen naar beneden komen. Binnen enkele minuten door en door nat. Ook dit jaar was de familie Van der Wal weer aanwezig. Eerste ontmoeting in Kubaard en tweede in IJlst met een bittergarnituur.

Dit jaar de medaille van Leeuwarden mogen ontvangen. Nu dus de volgende in bezit: Boalsert (2019), Harns (2021), Frjentsjer (2022), Dokkum (2023), Ljouwert (2024).
In 2019 is er begonnen met een nieuwe serie van 11  medailles over beeldbepalende gebouwen/monumenten in de betreffende stad. De volgende zullen dus zijn: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen en Workum.

Deze editie van de Fiets Elfstedentocht werd naast 13.740 deelnemers, ook verreden door de burgemeester Sybrand Buma en iemand die hem als voor de 65e keer ging rijden. Wauw chapeau. Hieronder wat foto’s gemaakt gedurende de tocht.

 

 

 

 

 

 

WordPress Image Gallery Plugin