Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FietsenSportenWielrennen

IJsselmeer Challenge 2023

Een uitdaging die al jaren op het lijstje stond maar dan alleen als de afsluitdijk open was voor fietsers en niet met de bus. Uiteindelijk was het zover en in 2023 zou de dijk één weekend opengaan voor fietsers. Voor het eerst weer sinds vier jaar op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023. Samen met Erik-Jan en Han de IJsselmeer Challenge gefietst. Een toch van 300km rondom het Markermeer en IJsselmeer. De tocht werd georganiseerd door NLTourRides en hiermee waren we dan verzekerd van een route die uitgepijld was, mooi shirt, 5 verzorgingsposten onderweg met eten en drinken. Top dus.

Het was dit weekend ook erg mooi weer. Alleen de wind was een beetje erg aanwezig. Windkracht 5-6Bft uit ZZW.

Aangezien de tocht in het teken stond van het HersenTumorFonds heb ik me ook ingezet om donoren te verkrijgen. Zo heb ik toch nog eur195 opgehaald voor het goed doel.

De tocht begon lekker met wind mee, maar toen we de afsluitdijk opdraaiden was dat al even voorbij. Pal wind tegen en dus met een snelheid van 24km/uur de dijk over. Wel erg fraai en leuk om weer eens te doen. Daarna Noord-Holland door met als klap op de vuurpijl straffe wind tegen naar Hoorn. Dat was even een moment dat we even dachten om bij Enkhuizen maar naar huis te rijden. Maar de wind tegen dan en de overtuiging van EJ zorgden ervoor dat we de tocht toch gingen uitrijden. Woohoo!
Na Amsterdam was het weer feest. Er stond nog steeds een windje 5Bft en we kregen hem toen mee naar Lelystad. Dus met 38km/uur de Oostvaardersdijk op naar Lelystad, de pasta en het welverdiende biertje. Driehonderd kilometer in de pocket. Toch maar mooi gedaan. Ok ok 298.3km. Ook leuk 😉

Vandaag was onze starttijd 06:30 en precies om 20:00 waren we aan de finish. Dus 13.5 uur onderweg en daarvan 11 uur en een klein beetje op de fiets gezeten. De gemiddelde snelheid was 26.8km/uur. Niet slecht met die wind en afstand.

De verzorgingsposten waren in Lemmer, Kornwerderzand, Wervershoof, Edam en de laatste in Muiden.

Hieronder wat foto’s gedurende de tocht.

WordPress Image Gallery Plugin