Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FietsenMTBSporten

MTB Classic Almere 40km 11/11/2012

MTBclassic2012Zondag 11 november 2012, mooi weer en dus een geschikte dag voor de MTB Classic Almere georganiseerd door de Fiets Race & Toer Club Almere (FRTC Almere) en Almere-DEZE WEEK. Vorig jaar ging deze tocht niet door, maar dit jaar dus wel en deden we mee. We zijn er op de fiets heengereden dus konden we lekker 12km warm draaien.

Bij de inschrijving was het behoorlijk druk, niet gek, want er waren totaal ruim 280 inschrijvingen. Na inschrijven zijn we met de tocht begonnen die plaatsvond in het Kromslootpark, Almere Strand en Pampushout. Het bleek een flink ploeterparkoers te zijn. Drassig en soms tot de assen in de blub..lekker hoor 🙂 Alle fietsen hadden dezelfde kleur, namelijk die van modder..haha. Wij hebben ons ingeschreven voor de 25km want dat vonden we wel voldoende met de heen en terug reis op de fiets. Echter het verliep een beetje anders….

Na de tocht door het Kromslootpark en over het Almere-Strand was er een pauze met bananen en krentenbollen en de splitsing. Na de pauze hebben wij dus voor de 25km gekozen alleen liepen we na enkele kilometers al vast. We hebben toen besloten om de 40km maar te gaan fietsen omdat we daar ondertussen op beland waren. Volgend jaar zou de organsatie een kleine simpele kaart kunnen meeleveren..dat zou handig en praktisch zijn. Of de toch al vantevoren op het internet zetten zodat je ongeveer weet wat er te wachten staat. Dat was nu niet het geval..ik had er de week ervoor nog wel naar gezocht en ook een mail gestuurd naar de organisatie…beide geen positief resultaat.

Enfin…wij dus verder met de 40km route door het Pampushout. Na verder geploeter waren we na 4 uur terug voor een lekkere bak soep. Die hadden we wel verdiend. Hierna huiswaarts wat voor mij erg zwaar was…zat tegen de kramp aan en was op.

Link daar de opgenomen Garmin route: Garmin opgenomen route

Hieronder wat foto’s van onderweg:

WordPress Image Gallery Plugin

Hierbij de 40km route (+ onze heen en terugreis naar huis):

MTB Classic 40km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *