Pollewops

Johan, Marion en Rinske

SportenWielrennen

Omloop Flevoland 2006

Twee weken geleden bij toeval gezien dat op 3 juni 2006 de Omloop-Flevoland gefietst kon worden. Dit is al reeds de 8e editie en dat betekend dat ik al 8 jaar mee had kunnen doen, aangezien we al ruim 8 jaar in Almere wonen….

Enfin eens moet de eerste keer zijn, dus dat zou de 8e editie gaan worden. Samen met Edwin, mijn overbuurman, waarmee ik wekelijks enkele keren op de fiets een rondje wegtrap.

We zouden dus als het weer meezat een rondje van 85 km gaan fietsen. En vandaag was het mooi weer, dus zaten we rond 0900 op de fiets rinhting het Fanny Blankers Koen sportpark vanwaar gestart kon worden. Toew we het terrein opreden troffen we Annemarie Jorritsma die net de officiele opening deed…..geinig :-).

Na betaald te hebben zijn we gaan fietsen. Na enkele kilometers begonnen we ons echter af te vragen welke route we moesten gaan fietsen. We gingen ervanuit dat het allemaal vanzelfsprekend zou zijn omdat we niets meekregen. Enfin, toen de routes zagen die niet 85km heette of zo maar een kleur geel, oranje, rood roze, wit, blauw, paars begonnen we wel erg te twijfelen.

Edwin wist dat hij een blauwe stempel op zijn kaart had en dus kozen we voor blauw, er vanuitgaande dat onze kleur zou zijn…..haha…later zou blijken dat dat helemaal verkeerd was :P.

De route was mooi, echter ging die naar ons gevoel soms wel de verkeerde kant op. We zaten op een gegeven moment dan ook al op 45km toen we nog steeds rondom Almere rondreden…dat gaat niet goed ! Ik had ondertussen op mijn stempelkaart gezien dat ik een rode stempel had, dus daar was de kleur niet uit te bepalen. Ooops..:-( wat nu ?

In het rood is onze route aangegeven en kun je goed zien wat we omgereden hebben.

We besloten dan maar om rechtstreeks naar Zeewolde te rijden om daar de route weer op te pakken. We zaten op 70 km toen we op het terras in Zeewolde zaten….haha dus nog 15km naar huis ? Dat kan helemaal niet ! Dit moest nog 45km gaan worden….

Ach ja het is mooi weer, we hebben de tijd, dus fietsen maar. ….

Na 3 uur begon het alleen wel een beetje zwaar te worden….de benen werden moe, de billen deden pijn, het water raakte op engelukkig waren we dus na 110 km weer thuis….. we hebben 4 uur en 10 minuten op de fiets gezeten en hadden een netto gemiddelde van 26.3km/uur. Niet slecht voor 40+. De temperatuur vandaag was gemiddel 18.8gr. 

Pfff..lekker douchen en uitrusten….het was een lekkere dag. Ook al zat de route niet zo mee, het was toch mooi en volgend jaar zijn we er zeker bij voor de 125km ! DAT STAAT VAST.

WordPress Image Gallery Plugin


Informatie Omloop Flevoland: www.omloop-flevoland.nl


De officiele “korte” routebeschrijving was:
Deze route volgt de aanlooproute van de 45 en de 65 km route. Dat betekent dat u vanaf het Fanny Blankers Koenpark via Almere-Buiten naar het ‘buitengebied’ fietst. In dat buitengebied slaat u ter hoogte van de Trekweg het Kolibriepad in. Over rustige wegen en paden fietst u via het Horsterwold naar het rust- en controlepunt in Zeewolde. Na de controle fietst u via de Zeewolderdijk naar de Biezenburcht. Na de Biezenburcht wordt voor een groot gedeelte de Knardijk gevolgd tot de Lage Knarsluis. Vanaf daar gaat u over rustige fietspaden richting de Oostvaardersplassen. Ter hoogte van het Kotterbos buigt u rechtsaf en gaat u verder langs de Oostvaardersplassen. Na dit fraaie stukje natuur keert u via het ‘kassengebied’ en de Bouwmeesterbuurt weer terug naar het Fanny Blankers Koenpark in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *