Pollewops

Johan, Marion en Rinske

SportenWielrennen

Omloop Flevoland 2007

Zaterdag 2 juni, het is erg mooi weer. Het uitzicht was 24 graden en nagenoeg geen wind. Lekker dus om een tochtje te gaan fietsen van 125km.

Om 0800 vertrokken we van huis en ongeveer rond 8.30 zijn we van start gegaan vanaf het Fanny Blankers Koen sportpark, waar de wielertoerclub van Almere zich bevind.
Na de start waren we, Edwin en ik, al snel met 4-6 man in en groepje en reden we gemiddeld 30-32km/uur. Best wel hard voor ons oude mannen. haha  Uiteindelijk hebben we de route met zijn vieren gereden, wat erg fijn ging. Na lekker een stuk op kop, kon je je lekker laten terugvallen. En soms was dat wel even nodig :-).

Zelf heb ik de GPS meegenomen, maar ik ben er nu ook achter dat deze er mee stopt als je op het terras een baje koffie gaat doen. Ach weer wat geleerd. Vandaar dat de GPS log maar van de start tot aan de eerste stop in Zeewolde opgenomen heeft. Voor de route log van de start tot aan Zeewolde: http://www.ttsm.com/tripview.php5?t=2009

http://www.omloop-flevoland.nl   125 km. Route Almere
Deze route is gelijk aan de 125 km route met als startplaatsen Lelystad en Zeewolde. Dat betekent dat u vanaf het Fanny Blankers Koenpark via de Noorderplassen en het Pampushout richting Hollandse brug fietst. De Hollandse brug laat u ‘links’ liggen, want u gaat via het Kromslootpark en het Weerwater naar de inmiddels wereldberoemde ‘tuibrug’. Over rustige wegen en paden van het Almere Hout fietst u langs de Groene Kathedraal richting Zeewolde. Die plaats wordt bereikt via het Horsterwold. Daar is het eerste rust- en controlepunt. Na de controle fietst u via de Zeewolderdijk naar de Biezenburcht. Na de Biezenburcht wordt gedeeltelijk de Knardijk gevolgd tot de Lage Knarsluis. U slaat hier rechtsaf en u bereikt via het Hollandse Hout de tweede rust en controleplaats in Lelystad. Na de controle op het sportpark Schouw fietst u via de Landstrekenwijk naar het Hollandse Hout. Over rustige paden door dit bosgebied worden de Oostvaardersplassen bereikt. Ter hoogte van het Kotterbos buigt u rechtsaf en gaat u verder langs de Oostvaardersplassen. Na dit fraaie stukje natuur fietst u via het ‘kassengebied’ en de Bouwmeesterbuurt naar het Fanny Blankers Koenpark in Almere. Daar komt een einde aan een fraaie fietstocht. Omloop Flevoland 2007 - 125km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *