Omloop Flevoland 2010

Het is zaterdag 5 juni en het weer is vandaag erg mooi; weinig wind en de temperatuur liep op tot 30gr. We waren met een clubje van 6 fietsers: Edwin, ik en 4 anderen.
Toevallig werken die 4 anderen bij ABN AMRO en op dit moment werk ik vanuit IBM voor ABN AMRO. Geinig. De tocht die we gefietst hebben is die van 85km. Uiteindelijk bleek dat hij maar een krappe 80km zou zijn.

Route 85 km. Route Almere-Zeewolde-Almere.

Deze route volgt de aanlooproute van de 45 en de 65 km route. Dat betekent dat u vanaf het Fanny Blankers Koenpark via Almere-Buiten naar het “buitengebied” fietst. In dat buitengebied slaat u ter hoogte van de Trekweg het Kolibriepad in. Over rustige wegen en paden fietst u via het Horsterwold naar het rust- en controlepunt in Zeewolde. Na de controle fietst u via de Zeewolderdijk naar de Biezenburcht. Na de Biezenburcht wordt voor een groot gedeelte de Knardijk gevolgd tot de Lage Knarsluis. Vanaf daar gaat u over rustige fietspaden richting de Oostvaardersplassen. Ter hoogte van het Kotterbos buigt u rechtsaf en gaat u verder langs de Oostvaardersplassen. Na dit fraaie stukje natuur keert u via het “kassengebied” en de Bouwmeesterbuurt weer terug naar het Fanny Blankers Koenpark in Almere.
Alles van deze tocht is te vinden op de volgende link van de officiele website: http://www.omloop-flevoland.nl.

Na afloop van de tocht waren er weer de jaarlijkse goodies te verkrijgen: dit jaar keycord, pen en een bidon van de Rabobank en een fietsbel van de NTFU.

Hieronder enkele plaatjes afkomstig van Omloop Flevoland, zoals het affiche, route en GPS route.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *