Petite Crique 2008

Zaterdag 30 augustus 2008 kon de Petite Crique gereden worden vanuit La Roche in de Ardennen. Han en ik hebben ons ingeschreven voor de tocht en we hebben dat weekend tevens overnacht met beide gezinnen in La Roche. We zaten in een huisje, welke bij een hotel hoorde, net buiten la Roche. Ideaal dus met alle gemakken voorzien. Website van het hotel met dependance: http://nl.leherou.be/. Vrijdagmiddag zijn we het huisje ingetrokken zodat we zaterdag lekker fris aan de start konden verschijnen.

Het was zaterdag erg mooi weer en dus een perfecte dag om te fietsen..

La Roche en Ardenne
De gemeente La Roche-en-Ardenne ligt in een streek met vele gezichten.
Allereerst een streek van legendes. Spookt de gravin Berthe op zomeravonden niet rond in het kasteel van de stad ? De Vallée des Tombes en de Blancs Cailloux te Mousny zouden getuigen zijn van een doortocht van Jezus zelf door de gemeente. Wat de ‘nutons’ (kabouters) betreft : zij zouden aandachtig waken over de gewassen en oogsten van de boeren…
Maar ook een streek boordevol geschiedenis. Het middeleeuwse weekend in augustus weerspiegelt de pracht en praal van weleer. De Journées de septembre herinneren, door middel van een défilé van antieke voertuigen, aan de geallieerden die zich voor ons land hebben opgeofferd, opdat we in vrede zou kunnen leven.
En niet te vergeten : een streek van smaken. De stad herbergt een museum gewijd aan de Jambon d’Ardenne, en de Purnalet, een heerlijk drankje, wordt gepromoot door een gilde die in april zijn jaarlijkse kapittel organiseert.
Het is ten slotte een streek die rijk is aan feesten en evenementen. Wie kent het carnaval van La Roche-en-Ardenne niet ? We hebben het dan nog niet over de plaatselijke kermissen, markten en andere brocanterieën die de gemeente het hele jaar door opluisteren.
Elk jaar in september komen meer dan 2500 fietsliefhebbers samen in La Roche-en-Ardenne voor de Cyclosportive Claudy Criquelion, om de lastigste paden en wegen van de streek te bedwingen.
Elk jaar worden er allerhande kwaliteitsvolle spektakels en concerten georganiseerd, een waar visueel en auditief festijn.
La Roche-en-Ardenne is meer dan louter een vakantieoord : het is eveneens een fabelachtig ontdekkingsgebied waar de tradities gepaard gaan met modernisme, waarbij de ontvangst van inwoners en bezoekers centraal staat.

History:
Claude Criquielion (Lessines, 11 januari 1957) is een voormalig Belgisch wielrenner. Hij was prof van 1979 tot en met 1991. Deze klassiekerspecialist heeft onder andere de Clasica San Sebastian, de Waalse Pijl, de Grote Prijs Eddy Merckx en de Brabantse Pijl op z’n naam staan. In 1984 werd hij wereldkampioen op de weg en in 1990 schreef hij het Belgisch kampioenschap op zijn naam.
In het kader van de Vélomédiane Claude Criquielion, organiseert Ardenne Bikes, de Petite Crique 102,5 Km, een Toertocht Klassieker om U tegen te zeggen.

Deze prachtige Ardense Toertocht klassieker, waar jaarlijks duizenden wielertoeristen op af komen, gaat dwars doorheeen de Provincie Luxemburg, over een zwaar heuvelachtig parcour.

Je beklimt een 15 tal hellingen om van te snoepen, waarvan de Coté de Beausaint, de Coté de Mierchamps, de Coté de Hives, de Coté de Compogne en de Coté de Halleux de bekenste zijn.


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *