Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FeaturedSchaatsenSporten

Schaatsen op natuurijs in 2021

Ook dit jaar was er iets van spanning of er een Elfstedentocht zou gaan komen, maar de rayonhoofden waren daar duidelijk over: in verband met corona sowieso niet! Lekker schaatsen konden we wel en dat was fantastisch. Hieronder wat foto’s van onze tochtjes.

Afgelopen weekend, van zaterdag 6 februari op zondag 7 februari,  heeft het flink gesneeuwd en is er een koude front gekomen welke zeker een week zou blijven en met wel temperaturen tot -16 graden. Dat beloofd wat. Er viel in ieder geval een flink pak sneeuw met daarbij veel wind. Door deze wind word de sneeuwstructuur, die normaal 6 kantig is, kapot gemaakt, waardoor er geen bal of sneeuwpop van te maken was. Dat was wel jammer. Maar het werd wel steeds kouder en dus begon het ijs langzaam aan te groeien.

De Oostvaardersplassen Almere kant

De Oostvaardersplassen Almere kant
Woensdag 10 februari was het dan zover, schaatsen mee en op naar de Oostvaardersplassen. We waren samen met Marco, Joost en Emma Ariesen. Het ijs wat erg hobbelig, maar ja het was wel ijs, dus de eerst gereden schaats was een feit. Fijne was wel dat de winterhut van de Oostvaarders open was sinds afgelopen weekend, dus konden wel lekker een warme chocomelk met slagroom kopen.

Oostvaardersplassen langs de Knardijk te Lelystad
Vrijdag 12 februari zijn we samen met Kitty wederom naar de Oostvaardersplassen gereden, nu alleen aan de Lelystad kant langs de Knardijk, op de Keersluisplas. Wat een mooi ijs hier. Fantastisch glad ijs en we hebben genoten.

WordPress Image Gallery Plugin

Op de terugweg nog even gestopt langs de Oostvaardersdijk om te genieten van het kleine beetje kruiende ijs. Levert toch altijd weer leuke plaatjes op. Ik ging hier wel met één voet door het ijs, nat dus.

WordPress Image Gallery Plugin

Loosdrecht
Zaterdag 13 februari (-12 graden brrrrr) samen met Han en Fedor een lekker rondje gereden op de Loenense plassen en Loosdrechtse plassen. Ook schitterend ijs, maar wel erg gewild dus was het redelijk druk. Wel fijn om na een een jaar weer eens iets met vrienden te kunnen ondernemen. Onderweg lekker koek-en-zopie met choco, glühwein en broodje worst. Thuis bij Han nog afgesloten met erwtensoep en toen op huis aan. Het was weer eens gezellig mannen. Bedankt!

WordPress Image Gallery Plugin

Noorderplassen
Zondag 14 februari. Nadat Rinske thuis was na haar logeer partijtje bij oma Sonja, zijn we met de auto naar de Noorderplassen gereden. Wat een schitterende plaat ijs. Zo glad, spiegelend en rustig.

WordPress Image Gallery Plugin

Filmwijk, het Venetië van Almere
Na de Noorderplassen zijn we naar het Weerwater gereden. We waren alleen opgestapt net aan de kant waar we het Weerwater niet op konden…oops…maar niet getreurd. Het schaatsen door “het Venetië” van Almere was ook erg leuk. Bruggetjes, mooie huizen, altijd leuk om zo even te schaatsen. Rinske kreeg hier last van pijn in haar schaats, wat later bleek een blaar te zijn. Dus Rinske naar huis gebracht om daarna terug te gaan voor het Weerwater.

WordPress Image Gallery Plugin

Het WeerwaterHet Weerwater
De derde schaats locatie vandaag was op het Weerwater. Ook mooi ijs en helemaal top om met zo’n mooie skyline op de achtergrond te mogen schaatsen. Wie weet kan dit nooit meer.

WordPress Image Gallery Plugin

Laten we hopen van niet en dat we volgend jaar of ooit weer lekker kunnen schaatsen.

Hieronder nog een filmpje van de dagen op het ijs.