Pollewops

Johan, Marion en Rinske

MTBSporten

Trans Limburg MTB tocht 7 – 9 juli 2017

Samen met Edwin de Trans Limburg MTB tocht gereden. Drie dagen MTB-en in het Limburgse landschap op vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli 2017. Patrick Dieteren, eigenaar van Trans Limburg, regeld fiets reizen en de daarbij behorende verblijven en verplaatsing van bagage.

Voorbereiding
– fiets in orde, buitenbanden check, reserve binnenbanden mee, bandenplak spullen
– voedsel: bidon en rugzak voor water en verschillende energie repen
– gereedschap: oa. ketting pons, verschillende imbussen
Vrijdag 7 juli om kwart voor zevenen in den ochtend vertrokken vanuit Almere en de route met de auto verliep verspoedig en we waren dan ook omstreeks negenen in Valkenburg bij de Amstel Goldrace Xperience (AGRXP). Om half tien was de briefing en na het uitdelen en uitleggen van het gebruik van de GPSsen gingen we op pad. Deze drie dagen werd er gereden op de racefiets door drie man en op de MTB door tien man. Meer kon niet want de hotels zaten vol ivm Andre Rieu zijn concerten in Maastricht dit weekend.
De tien man MTBers bestond uit twee Zeeuwen, vier Belgen, twee Amsterdammers en ons tweeën uit Almere. Later zou blijken dat we elkaar onderweg best nog wel eens tegenkwamen.
Het programma van de drie dagen MTB Trans Limburg:
– dag 1 Tricky Tracy: 65km met 800hm
– dag 2 Brutal Brutus: 83km met 1511hm
– dag 3 Heavy Henry: 72km met 1700hm
Dag 1
Een dag waarvan je niet wist hoe die ging verlopen. Dus rustig begonnen en eerst maar eens aftasten hier de Limburgse heuvels zijn op de MTB. Ging best wel eigenlijk. Zo af en toe een pittige kuitenbijter en af en toe een helling die we lopend moesten afleggen.
Dit was tevens de dag met lekke banden. Een mede MTB fietser had er wel zes. Pfff das nie leuk nie. Bij ons (Edwin) bleef het beperkt tot twee die we zelf gedaan hadden en twee die we door de fietsenmaker in Margraten hebben laten maken door het vervangen van de binnebanden.
Na het bezoek van de fietsenmaker hadden we het echter wel een beetje gehad en zijn we rechtstreeks naar het hotel gereden. Yippie toch wel handig Garmin navigatie op de fiets 🙂
Bij aankomst in Houthem ingescheckt in hotel en als eerste twee chocomelk genuttigd. Schijnt goed te zijn 😉
Daarna douchen, wat drinken, lekker dineren en na een gezellige babbel rond half elf naar bedje toe. Rusten voor morgen.
Dag 2
Vandaag de meeste fiets kilometers van de drie dagen en wat meer hoogtemeters. Dus zwaarder.
Na het ontbijt rustig vertrokken. Al snel bleek dat het eigenlijk allemaal prima ging en we geen last hadden van gisteren. Dat was fijn te merken. Zo kwamen we de dag dan ook goed door en was het een lekkere tocht.
Wel weer lek natuurlijk, maar dat hoort er hier een beetje bij met die meidoornstruiken. Grom.
’s Avonds in Noorbeek eerste de we chocomelk en daarna douchen, lekker eten en in de tuin gezellig alle stoere verhalen van de dag besproken.

Dag 3

De laatste al weer en tevens de zwaarste dag. Veel hoogtemeters vandaag. Dus weer rustig begonnen en dat bevalt wel. Het bleek dat het wel weer prima ging en het lijkt er al op dat we echt met de dag sterker werden. Want ondanks dat de tochten zwaarder werden, ging het makkelijker af. Prima dus.
De routes
Het weer
Geo-cachen
Aangezien we beide het zoeken naar geo-caches toch wel leuk vinden hebben we onderweg op-de-route liggen caches gelogd. Zo hadden we in deze drie dagen toch weer 14 smilies bij.
Lekke-banden-podium
1 Edwin, zes keer lek gehad. Duidelijke winnaar dus van ons tweeën.
2 Johan, tijdens tocht kon ik met twee keer bijpompen de tocht volbrengen. Toch één keer savonds een binnebandje vervangen voor de zekerheid….Bij thuiskomst voorband vervangen. Bleken twee doorns in te zitten waar ik dus mee gefietst had.

Patrick, bedankt voor het regelen van het geheel. Wij hebben ons prima vermaakt en genoten van het mooie weer, de mooie vergezichten, knusse dorpjes, prettige gezelschap en mooie MTB paden. Tevens een hoop geleerd over bommetjes, snake-bites, chocomelk, tubes met latex en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *