Pollewops

Johan, Marion en Rinske

SportenWielrennen

Vacansoleil 4 Challenge Apeldoorn 8 juni 2013

Het is zondag 8 juni 2013. Vandaag gaan we de VacanSoleil fietstocht rijden in Apeldoorn. Samen met Edwin ernaartoe gereden. Han kwam ook een reed met ond de 120km mee om uiteindelijk zelf de 160km vol te maken. Ik ben gestart met regnummer 183. Het was vandaag erg mooi weer. Wind uit het noord-oosten kracht 4 en een graadje of 24..perfect dus om te fietsen.

Het grootste deel van het kopwerk werd verricht door onze kopman Han…dank nog daarvoor !

Vanuit het vertrek wordt er direct koers gezet richting het zuiden door de prachtige Veluwse bossen en heide. De Veluwezoom is de hoogste stuwwal van Nederland en het hoogste punt van Nederland buiten Zuid Limburg. De Posbank wordt vanuit een aantal richtingen beklommen om vervolgens weer terug te gaan richting Apeldoorn.

De lange routes (120-160) maken dan nog een mooie lus via het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst richting de hanzesteden Zutphen en Deventer. Mocht je tijdens deze route langs de IJssel een hongerklop krijgen dan kun je altijd stoppen voor een echte Deventer koek!

In samenwerking met de plaatselijke wielervereniging “De Adelaar” zijn deze tochten in Apeldoorn tot stand gekomen. Startlocatie A.R.&T.V. De Adelaar, Sportpark Orderbos 27, 7313 HN Apeldoorn.

De route opgenomen met Sports Tracker: zie link.

Hier nog wat plaatjes:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *