Vacansoleil 4 Challenge Breda 21 mei 2011

toertochtlogonacstadionbredaDe derde in een reeks van 5 toertochten ging zaterdag 21 mei 2011 van start in Breda. Tussen 10.00-11.00 konden we starten voor de 120km. Samen met Han en Edwin hebben we de tocht weer goed volbracht. Het weer was uitstekend met een gemiddelde temperatuur van 24 graden en er stond nagenoeg geen wind. Zie ook de website www.wielerland4challenge.nl.

Hieronder de afgelegde route van de toertocht. (klik op het plaatje voor een groter formaat)

routekaart

Om 8.00 zijn we vertrokken uit Almere en omstreeks 08.30 waren we in Loenen om Han op te halen. Daarna zijn we naar Breda gereden. De start was bij het NAC stadion Rat Verlegh. Wederom een perfecte startlokatie met goede, ruime en gratis parkeer ruimte. Om 10.10 stonden we in de rij om te starten wat 10 minuten later plaatsvond. De tocht door het Brabantse land is ons goed bevallen. Lekker veel bosgebied in het eerste gedeelte. We zaten de eerste 60km (voor de stop) in een goede groep renners en de teller stond dan ook vaak op 35 km/uur of er boven ! Na de pauze en het nuttigen van koffie en appelgebak met slagroom waren we ineens (beetje onverwacht) in de achterhoede terrecht gekomen. Ai…nu moesten we meer werk verzetten want groepen waren er niet meer te vinden om van te profiteren. We hebben een erg leuke dag gehad. Mooi weer, gezellig en alles is goed verlopen. Wel een valpartij gehad in onze groep wat altijd jammer is want het zou jezelf ook kunnen overkomen. Dit was ook bijna zo maar verliep, als je een por van een stuur in je zij niet meetelt, allemaal goed.

Op naar de volgende tocht, welke over 2 weken start in Den Bosch. Hieronder de agenda:

Zaterdag 9 oktober 2010 Scheveningen (start op de Promenade)
Zaterdag 2 april 2011 Circuit Park Zandvoort-tocht (en tijdrit)
Zaterdag 21 mei 2011 NAC Stadion te Breda
Zaterdag 4 juni 2011 Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag 2 juli 2011 Grand Départ- Feijenoord Stadion

Na het volbrengen van iedere tocht is er een beloning. Voor deze derde tocht was dat een wielerbroek en de derde stempel is binnen voor het verkrijgen van de gehele uitrusting.

w4c_broek stempel3

Hieronder nog een grafiekje van de snelheid gedurende de 120km lange rit. (klik op het plaatje voor een groter formaat)

snelheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *