Vacansoleil 4 Challenge Den Bosch 4 juni 2011

toertochtlogobrabanthallenDe vierde in een reeks van 5 toertochten ging zaterdag 4 juni 2011 van start in Den Bosch. Tussen 10.00-11.00 konden we starten voor de 120km. Samen met Han en Edwin hebben we de tocht weer goed volbracht. Het weer was uitstekend met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Er stond wel veel wind. Dit was op de heenweg naar Hank wel fijn, echter terug bikkelen. Zie ook de website www.wielerland4challenge.nl.

Hieronder de afgelegde route van de toertocht. (klik op het plaatje voor een groter formaat)

DenBosch_120km

Om 8.30 zijn we vertrokken uit Almere en even na 9.30 waren we bij de Brabanthallen in Den Bosch. Hier konden we gratis parkeren bij de Brabanthallen en stonden zo dus direct bij de start. Om 9.50 stonden we in de rij om te starten wat 10 minuten later plaatsvond. De tocht door het Brabantse land is ons goed wederom bevallen. Dit keer weinig bosgebied maar des te meer dijken en leuke, mooie slingerwegen. De stop was bij een kasteel op 68km en die tocht ernaartoe was met de wind in de rug. Lekker dus. Wij hebben hier ook veel kopwerk in gedaan omdat het zo lekker fietste. Wel enkele spannende momenten meegemaakt als een nog net op tijd remmende auto terwijl wij van rechts kwamen…pff liep gelukkig goed af. Vandaag ook een lekke band. Edwin was de gelukkige :-(. Tevens had hij geluk dat wij bij hem waren. Had zelf geen pomp en reserve band mee. Wel een regenjas….handig met 30 graden ­čÖé Dit keer bij de pauze geen koffie met appelgebak omdat we niet als laatste wilden zijn met het tweede gedeelte van de tocht die dan ook nog eens met wind tegen was. Dus even wat drinken en eten en daarna weer op de trappers. Het was vandaag wel lekker warm. De temperatuur liep op tot boven de 30 graden. Dit is dit jaar de 5e tocht van 120km die gereden is met temparaturen boven de 25 graden. We rijden dus niet meer met lagere temperaturen. Het begint te wennen. We hebben een erg leuke dag gehad. Mooi weer, gezellig en alles is goed verlopen.

Op naar de laatste tocht, welke over 4 weken start in Rotterdam. Hieronder de agenda:

Zaterdag 9 oktober 2010 Scheveningen (start op de Promenade)
Zaterdag 2 april 2011 Circuit Park Zandvoort-tocht (en tijdrit)
Zaterdag 21 mei 2011 NAC Stadion te Breda
Zaterdag 4 juni 2011 Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag 2 juli 2011 Grand D├ępart- Feijenoord Stadion

Na het volbrengen van iedere tocht is er een beloning. Voor deze vierde tocht was dat een tube-box (weet nog even niet of ik die ga gebruiken) en het vierde stempel is binnen voor het verkrijgen van de gehele uitrusting.

w4c_tubebox stempel4

Hieronder nog een grafiekje van de snelheid gedurende de 120km lange rit. (klik op het plaatje voor een groter formaat)

040611.crp - CicloTour _2011-07-19_22-50-10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *