2010 – Pinksteren – Nederland – Baarlo – De Berckt

In de week van Hemelvaart wilden we een weekendje weg. Het weer was echter niet te best en we besloten thuis te blijven. Een bezoekje aan de dierentuin in Amersfoort hebben we nog wel gedaan.

Met Pinksteren waren de vooruitzichten beter en we besloten dan dus ook met Pinksteren weg te gaan. Marion wist de site www.vakantieveilingen.nl en daar hebben we in de 3e poging om te bieden een weekend op vakantiepark De Berckt geboekt voor eur 65. Das niet gek. Uiteindelijk moesten we op het park nog eur 59 bijbetalen voor lakenpakket, toeristenbelasting, servicekosten en milieuheffing. Nog steeds niet gek dus.

Omschrijving van het park:

Vertier voor jong en oud op vakantiepark De Berckt!

  • Een verblijf van 5 dagen (4 nachten) in een 4-persoons Egelchalet op Recreatiepark De Berckt.
  • Aankomst: vrijdag 21 mei 2010, vanaf 15:00 uur
  • Vertrek: dinsdag 25 mei 2010, voor 10:00 uur
  • Recreatiepark De Berckt
    Napoleonsbaan Noord 4
    5991 NV Baarlo
    info@deberckt.nl

Vrijdag 21 mei zijn we na het zwemmen van Rinske om 19:15 vertrokken naar Baarlo. Rond 21:15 waren we daar, dus prima tijd om aan te komen. Na inchecken en het verkrijgen van de sleutel waren we om 21:20 in het Egelchalet en konden we lekker bijtijds gaan slapen.

Zaterdag 22 mei, mooi weer, strak blauwe lucht en 22gr
De volgende dag zijn we als eerste naar Venlo geweest. Dit had een reden, namelijk de tas met Rinske d’r kleding stond nog thuis naast het bed..ahum…vergeten. Voor Rinske zijn we dus kleding en schoeisel gaan kopen omdat een ritje heen en weer naar huis toch ook weer 4 uur rijden is. Dan is dit beter.

’s Middags zijn we (Rinske en Johan) natuurlijk gaan zwemmen daar kwamen we niet onderuit. Rinske had erg veel pret in het zwembad. er was genoeg te doen. Een grote glijbaan, een kleine glijbaan, hoek speciaal voor de kleinsten en een stroming waar je met een band rondjes kon draaien. Dit kon ook van de “kleine en brede” glijbaan die daar was.

’s Avonds aten we stokbrood met zalm en daarna zijn we nog naar de mini-disco (met de klim-op-mijn-rug dans ??) en speelkasteel geweest.

Zondag 23 mei, mooi weer, strak blauwe lucht en 24gr
Vandaag zijn we de kastelen in Baarlo gaan bekijken. Baarlo zal toch niet voor niets het kastelendorp heten ? Hum viel dat tegen. Eigenlijk maar 1 kasteel gevonden; zal wel aan ons liggen.

Geluncht hebben we in Maasbree. Een klein plaatsje in de buurt dat we tegenkwamen tijdens onze zoektocht naar de kastelen.

Na de lunch zijn we weer terug naar het park gereden en zijn we met zijn allen naar het zwembad geweest om daarna te eten in het Drakennest, het cafe/restaurant op het park. Na het eten kondne we direct door naar de mini-disco waar Rinske zelfs het podium op moest omdat ze in de finale van de hoedendans stond. Daarna wederom even de speeltuin.

Maandag 24 mei, iets minder mooi weer, enige bewolking en 21gr
Vanochtend is Rinske eerst met Marion naar Ed’s Knutselclub geweest. Ed de egel was er zelf ook even. Vandaag was daar kleien. Na het kleien het zwembad en daarna de oorkonde ophalen om daarna rond 14:45 naar Veenendaal te rijden voor een bezoekje aan opa en oma.

Hieronder nog wat foto’s van het Pinksterweekend:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *