2013 – Midzomernachtloop 21 juni

2013-06-20 21-44-27 Kinderactiviteiten - Vol met tips voor buitenspelen en binnenspelen Natuurmonu2013-06-20 21-42-23 Ontdek de nacht Natuurmonumenten - Mozilla Firefox16 juni 2013: vaderdag. Mijn vaderdag cadeau bestond uit de altijd leuke tekeningen en werkstuk van Rinske ook uit de midzomernachtloop op 21 juni.

Op de langste dag van 2013 worden er wandelingen georganiseerd door Natuurmonumenten in schitterende natuurgebieden. Wij zouden op 21 juni gaan wandelen in het Harderbos (Ontdekbos) in Biddinghuizen.

Na eerst hout verzameld te hebben voor het kampvuur, zijn de kinderen met een grote groep het bos in gegaan en hebben van alles ontdekt. Het eerste stuk liepen ze allemaal geblinddoekt…hoe voelt dat nu zo in het donder 🙂

Wij zijn de route gaan wandelen welke achteraf geen 5km was, maar 6.9km. Zie ook deze link. Na onze wandeling waren we on 2300 terug en kwamen de kinderen ook net terug uit het bos. Toen was het tjd voor kampvuur met brood, marshmellows en muziek. Er is ook gefilmd vanavond. Dit is gedaan door Rebekka van Hartskamp van Lege Fles Producties. Om 00:30 waren we thuis..gaap 🙂

Hieronder wat foto’s van de wandeling en activiteiten die plaatsvonden die avond

Hieronder de film geschoten tijdens de wandeling van de kinderen die plaatsvond die avond

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=T7bN9LQDdqs{/youtube}

Hieronder de tekst van wat OERRR schrijft over de Midzomernacht

Voor het eerst viert OERRR, het nieuwste initiatief van de natuurorganisatie voor kinderen de zomerzonnewende, de kortste nacht van het jaar. De midzomernacht heeft in Nederland nauwelijks bekendheid. Natuurmonumenten gaat daar verandering in brengen. Kinderen in heel Nederland worden opgeroepen om zelf de magie van de wereld in het donker te ontdekken, en dit te doen met al hun zintuigen. In de achtertuin, aan het strand, in het bos vragen we kinderen de nacht te ruiken, zien, horen, proeven en te voelen, alleen of samen met vrienden of ouders.

’s Nachts de natuur in

’s Nachts zijn de natuurgebieden van Natuurmonumenten in de regel gesloten. Op 21 juni maken we daarop een uitzondering. Die nacht gaan boswachters met kinderen in negen natuurgebieden verspreid over heel Nederland, op pad. Op de Veluwe gaan kinderen vleermuizen en uilen lokken, in Bakkeveen staan nachtdieren centraal, in het Biddinghuizen bos onderzoeken kinderen sterren, in Ottershagen slapen kinderen in tenten vlakbij een vogelkijkhut en in Scheldeoord gaat de zon onder tijdens een wandeling aan de slikken. Daarnaast gaat Natuurmonumenten een samenwerking met NEMO aan, waarbij het dak omgevormd wordt tot natuurdak. Ook hier vindt een nachtprogramma plaats waar kinderen ervaren dat natuur ook in stad te beleven is. Ondertussen zien de kinderen de zon ondergaan en opkomen.

De midzomernacht van OERRR in Flevoland

In het Ontdekbos bij Biddinghuizen organiseert Natuurmonumenten activiteiten van OERRR voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De activiteiten hebben alles te maken met de schemering en het donker. Kinderen zijn vanaf 20.00uur welkom. Aanmelden kan via oerrr.nl; er is beperkt plek!

OERRR

Vorig jaar september lanceerde Natuurmonumenten OERRR. Met OERRR biedt Natuurmonumenten kinderen de ruimte om buiten te spelen, de fantasie te prikkelen, angsten te overwinnen, te leren vertrouwen op zichzelf en in contact te komen met dieren en planten. Natuur is overal en altijd en begint wanneer je de voordeur uitstapt. Kinderen hebben ook recht op natuur, vindt Natuurmonumenten. 80.000 kinderen meldden zich inmiddels aan. Zij ontvangen ieder seizoen avontuurlijke kaarten die ze buiten kunnen uitvoeren. De midzomernacht is onderdeel van OERRR. Het is een campagne om kinderen de schoonheid van de nacht te laten beleven.

Meld je aan voor de midzomernacht in een van onze natuurgebieden en beleef wat kinderen ervaren op www.oerrr.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *