Pollewops

Johan, Marion en Rinske

Daagje wegFietsenMTBVakanties

2019 – Duitsland – Altastenberg – De Gasterij

Even lekker een weekendje weg met zijn 3en. MTB’s mee en op vrijdag 27 september vertrokken we voor een korte vakantie naar Altastenberg nabij Winterberg. De afstand vanaf Almere was 340km en we hebben er rustig vier uur over gedaan. Onderweg nog twee keer gestop voor een geocache en rond vijven werden we ontvangen door Ilonka en Frank.

Wij zijn hier 2 nachtjes op bezoek geweest bij Frank en Ilonka Snooij die daar een pension hebben met de naam De Gasterei. Erg leuk voor elkaar hebben ze het daar en de Gasterei ziet er dan ook erg mooi en goed onderhouden uit. Wij waren de enige gasten die weekend dus werden lekker verwend. Ook hadden Frank en Ilonka zo dus tijd om samen met ons dingen te doen. Even een kleine wandeling in de buurt en lekker twee keer op de MTB een rondje gedaan. Toch wel handig een gids mee 😉

Het weekend stond in het teken van regen, wandelen, geocachen, twee MTB ritjes en lekker gegeten en gedronken. Hieronder wat foto’s van de dagen.

Vrijdag 27 september de dag van de heenreis. Rond half twee zijn we vertrokken uit Almere. Rinske was wat eerder uit school dus konden we zo lekker op tijd weg. Onderweg nog een tankstop en twee stops voor het vinden van een snelle geocache. Altijd leuk. We hebben op de heen reis voor de binnendoor route gekozen. Wat is het toch mooi daar. Zelfs in de regen..haha. Omstreeks half vijf arriveerden wij en werden vriendelijk ontvangen foor Ilonka en Frank. Na uitpakken, drankje was het al etenstijd. Lekker hoor, schnitzel met rodekool en aardappelschijfjes.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 28 september deze ochtend hebben we een lekkere wandeling gemaakt nabij Winterberg. Onze gids tijdens deze wandeling was een geocache multi. Toch wel handig zo en we kwamen zo op een mooie route met leuk verstopte caches. Na de wandeling zijn we via de Kahlen Asten teruggereden. Op 1 meter na de hoogste berg hier in de buurt met 841.9m hoogte. Op deze Kahlen Asten is het uitzicht fantastisch en ontspringt hier het riviertje de ‘Lenne‘ uit een bron. Hier was tevens een geocache multi. Wederom handig anders hadden we dit nooit geweten.

Na de wandeling zijn we bij de Schweden Hutte gaan gaan lunchen. Het was wel spitsuur en we moesten zeker een uur wachten op het eten, maar het was het waard. De erwtensoep, patat+zigeunerworst en patat+????worst was erg lekker.

Bij terugkomst is Marion wat gaan slapen en zijn Frank, Rinske en ik een rondje op de MTB gaan fietsen. We hebben al vrij snel een kleine 30km gefietst over mooie paden en flinke klimmetjes. Zelf bij een mooi meertje geweest, namelijk bergsee Meisterstein. We eindigden de tocht wel met regen. Das dan wel jammer. O ja onderweg natuurlijk een paar caches gelogd….kon het niet laten..hehe. Hier wat foto’s van de MTB tocht onderweg.

WordPress Image Gallery Plugin

We kwamen gescheiden terug. Tijdens de toch had Frank voor mij een leuk paadje bedacht. Ha leuk die leidde mij weer terug..oops. Dus als de wiederweerga weer het pad op waar Rinske en Frank zouden gaan rijden. Jammer voor mij kwam ik ze niet tegen en ben dus op eigen gelegenheid teruggereden. We via flinke omweg bleek later. Ilonka en Marion konden op de telefoon mooi zien waar ik uithing en zagen mij dus al van kilometers ver komen aanfietsen. Verbazing wel natuurlijk dat ik alleen was.

Na onze gescheiden terugkomst, douchen en toen stond het eten weer klaar. Vandaag i.p.v. de BBQ een lekkere mixed gril vanuit de pan. Ook niets mis mee. Als toetje appelflap met ijs en slagroom.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 29 september al weer de laatste dag. Deze ochtend zijn we met zijn allen de MTB op geklommen. Wat is dat toch leuk. Lekker een rondje gedaan van 18km en afgsproken om rond elven in de Schweden Hutte een apfelstrudel te gaan eten. Mjammie zeg wat was die lekker. Met ijs en goeie slagroom. Daarna terug naar De Gasterei, gedoucht en toen zijn we onderweg naar huis gegaan. We moesten nog even een geocache loggen in Winterberg omdat de berekening daarvan gisteren niet gelukt was. Nu wel en dus snel gevonden en konden we op weg naar huis.

WordPress Image Gallery Plugin

Het was gezellig. Frank en Ilonka bedankt voor jullie gastvrijheid!