2019 Zeeland

Vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 23 augustus 2019 zijn wij, Sonja, Marion, Rinske, Fleur, Mats en ik naar Zeeland afgereisd voor een weekje ontspanning. Deze week werd ons aangeboden door Roparun. We hadden op villa-park De Paardenkreek het huisje met nummer 25.

Hieronder de activiteiten die we allemaal gedaan hebben in deze week.

Vrijdag 16 augustus: aankomst villa-park De Paardenkreek. Rond twaalven zijn we vertrokken naar Kortgene en met de nodige brug vertraging waren we rond half vier daar. Deze avond had Mats gekookt en hadden we lekkere soep met broodjes.

Zaterdag 17 augustus: Mosseldag in Yerseke. Vandaag was het mosseldag in Yerseke, dus stond dat op de planning. Het weer vandaag zat niet mee en we kwamen dan ook allen als verzopen katten terug. Ach heeft ook wel weer wat 😉 Het was door de regen in ieder geval niet zo druk, dus dat was een voordeel. Lekker rondgestruind in het dorpje, vis, mosselen en friet gegeten. Tevens nog op de mosselveiling geweest. Leuk om te zien wat er allemaal bij komt kijken, wegen van mossel, bepalen van vleesgehalte van de mossel, sortering wat uiteindelijk de prijs gaat bepalen.

Zondag 18 augustus: Landgoed “Rijckholt”, Oostelijke Ronde (GCVZBM) Vandaag met Marion een rondje gereden met de auto. Het doel was een geocache multi die uitgezet was in het oostelijk gedeelte van Noord-Beveland. Een multi die ons de mooie plekjes van het oostelijke gedeelte van het eiland laat zien. Ideaal zo’n geo-gids mee 😉

Onderweg kwamen we erachter dat dit weekend in het teken stond van de locale kunstenaars, het zogenoemde Kunstspoor 2019. Terug bij de villa zijn Sonja, Rinske en ik nog even teruggereden naar Kats omdat daar wel erg veel kunstenaars op een hoopje zitten. Konden we toch nog even een uurtje kijken daar.

Bij terugkomst pannenkoeken van Fleur en Rinske en daarna nog even zwemmen in het Veersemeer.

Maandag 19 augustus: bezoek Neeltje Jans. Neeltje Jans kon natuurlijk niet ontbreken. Zeg je Zeeland, dan zeg je Neeltje Jans en de Deltawerken. We hebben ons de gehele dag vermaakt op het park en daar genoten van alle attracties als, de deltawerken zelf, glijbaan, tornadomachine, restaurant, treintje, zwembad, zeehonden en zeeleeuwen..leuk leuk leuk dus.

Dinsdag 20 augustus: ik rondje Veersemeer fietsen en de rest naar Goes. Vandaag de Paasei trail gefietst. 65 caches verstopt vlakbij het huisje dus die moest gelogd worden. De rest is naar Goes gegaan en hebben daar gewinkeld. ’s Avonds hebben we bij “Graaf van Buren” gegeten. Oma trakteerde.

Woensdag 21 augustus: dagje Noordzeestrand strand. Zeeland zonder strand kan niet en vandaag was het er erg mooi weer voor. Op de terugweg zijn Marion en ik nog een ommetje gereden voor een paar caches en om nog een stukje vis te eten. Lekkerrrrrr

Donderdag 22 augustus: Middelburg. Vandaag Middelburg voor Marion, Rinske en Johan. Oma, Mats en Fleur bleven bij het huisje en zwembad. Wat een erg mooi stadje is het. We hebben genoten.

Bij thuiskomst ik nog rondje gefietst en daarna zijn we in Kortgene gaan eten bij restaurant De Waardin. Was erg lekker, maar de bediening was niet echt van de vlotte.

Aansluitend nog twee straten verder op een cache gelogd welke veel favorieten had. Het was ook een flink bouwwerk waar we toch even mee bezig waren.

Vrijdag 23 augustus: weer naar huis met onderweg de “Bunkerroute de Punt” gelopen (GC3GW8Z) Vandaag de dag om weer naar huis te gaan. ’s Ochtends vroeg ontbeten en ingepakt omdat we om tienen het huisje moesten verlaten. Dat lukte prima. Oma, Fleur en Mats reden gelijk naar huis. Marion, Rinske en Johan reden via een d-tour naar huis en hebben de geocache multi “Bunkerroute de Punt” nog gelopen. Mooi dat zoiets ouds, na het vinden, weer opgegraven word. 

Hieronder een kleine videootje. Altijd leuk!

 


We hebben een lekkere week gehad. In het begin zat het weer niet echt mee, maar naderhand was het goed te doen. Warm werd het zelfs.


Tijdens deze korte vakantie op Noord-Beveland heb ik toch weer totaal 108 caches gelogd waaronder de Paasei trail welke uit 65 caches bestaat. We hebben ons   dus weer prima vermaakt en zijn o.a. door het geocachen weer op plekken gekomen waar we anders nooit zouden komen. En dat maakt deze hobby juist zo leuk.