2020 – Nederland – Texel

De eerste vakantie week ging de reis naar Texel. We gaan naar camping Woutershok vlakbij Den Burg. Rinske neemt haar vriendin Emma mee. Gezellig!

Vrijdag 3 juli – Vanochtend rond achten opgestaan om even voor tienen te vertrekken naar Texel.
Bij de boot een beetje geluk gehad. 11:30 vertrek en 11:30 reden we er op. Direct na ons klep dicht en half uur later reden we op Texel naar de camping Woutershok nabij Den Burg. Dat was tien minuutjes rijden dus al met al stond om twee uur de vouwwagen op zijn plek en was alles uitgepakt.
Daarna rondje gaan fietsen en wat boodschappen gedaan voor avondeten.
Toen ik de camping weer opreed en ons plekje naderde bleek er een heuse friettent te staan nu. Dussssss, plannen gewijzigd en het werden frietjes met kroket. Lekker hoor. Daarna verdween er alsnog een gehaald stokbrood. Tsja dat komt er van als je geen lunch hebt gehad…haha.
Savonds nog even naar uitgestorven Den Burg met de auto voor een ijsje tis ook zoooo lekker warm 😉
Nu in tent en zo naar bedje toe. Veel wind buiten dus word rumoerige nacht denk ik.
Weinig zon gehad, 20 graden en zuidwest 6.

Zaterdag 4 juli – Het was een winderige nacht. Zuid-west 6 is flinke woei waar de tent en vouwwagen flink van wiebelt. Maar jij staat nog 💪
Negen uur opgestaan, gedoucht en alvast wat gegeten. De rest lag nog te pitten en rond enen reden we weg voor het dagprogramma. Dit programma bestond uit kaasboerderij Wezenspyk in Den Burg, de oude vismarkt in Oudeschild en IJsboerderij Labora in De Cocksdorp.
We begonnen dus met de kaasboerderij waar we ook in het café lekker kaasfondue gegeten hebben. Daarna in Oudeschild gewandeld in de regen en de oude vismarkt even bekeken. Leuk maar viel ook een beetje tegen.
Daarna als afsluiter het lekkerste ijsje van Texel. Mjammie.
De dames daarna bij de tent gebracht en ben ik nog klein rondje gaan cachen. Weer op mooie plekken geweest in de duinen, bij het strand, dorpjes, kerkjes, een boet en twee uitkijktorens. Altijd leuk.
Bij terugkomst bij tent nog wat geborreld en koffie.
Geen zon gehad, 18 graden, best veel miezer regen en zuidwest 6. Morgen beter?

Zondag 5 juli – Afgelopen nacht windkracht 9 volgens windfinder. En zo klonk het ook. De vouwwagen ging er flink van heen en weer.
De ochtend was rustiger en uiteindelijk in de loop van de dag kwam de zon en verdween de eind. Lekkerrrrr
Gisteren kaartjes gereserveerd voor het Juttersmuseum om 10:45. Dus om negen uur opgestaan (ik eerder zoals meestal) en om half elf reden we weg. Na het museum nog even Den Burg in voor wat boodschappen en omdat het koopzondag was. Niet alles open dus we komen nog terug. Morgen dus als er markt is.
Middags nog met de buurman een MTB rondje gemaakt van 30km in het zonnetje. Lekker hoor en een erg mooie route.
Na het avondeten verzorgd door Emma en Rinske (ravioli’s en sla) nog klein wandelingetje vanaf de camping en wat tijd voor badminton en yathzee.
Op dit moment erg rustig weer. Nog geen wind. Lekker hoor.

Maandag 6 juli – Vandaag marktdag dus na opstaan, wasgedoe en ontbijt reden we om tienen naar Den Burg voor de markt. Was best nog wel een flinke markt en best nog wel druk daar. Na wat aankopen zijn we even voor twaalven vertrokken naar Cocksdorp voor een wandeling rondom de vuurtoren. Er stond nog een lekker windje 6bft en de wolken partijen waren schitterend voor de foto’s.
Na de wandeling (+cache) zijn we naar Oudeschild gereden voor het eten van een visje. Mjammie.
Terug op de camping heb ik nog rondje van 22km op de MTB gedaan. Lekker nog even wat caches gelogd en weer wat geleerd over wezen putten en ook op de hoge berg geweest.
Vandaag kaartjes besteld voor Ecomare waar we morgen naartoe gaan met Sonja, Fleur en Mats.

Dinsdag 7 juli – Vandaag ecomare en zo waar mooi weer. Sonja, Mats en Fleur hadden de boot van 10:30 dus waren om 11:00 hier en met de bus waren ze om 11:15 bij Den Burg waar ik ze opgehaald heb.
Bij aankomst op de camping geluncht en Kubb (gewoon en nummer versie) gespeeld. Rond tweeën vertrokken we met zeven in de auto 😉 ging prima.
Het was leuk en leerzaam in Ecomare. Daarna zijn we naar de Catharine hoeve geweest voor het avond eten. Was lekker en gezellig. Na het eten nog wat spullen gehaald van de camping en toen de gasten weer naar de boot gebracht. Precies op tijd, ze konden gelijk weg.
Op de terugweg nog even Jumbo aangedaan voor tiramisu en brood voor morgen.
Nu regen, weer regen 🙁

Woensdag 8 juli – Vanochtend wakker worden met regen, maar in de planning om een MTB rondje te doen. Dus gewoon gaan.
Acht uur opgestaan en half negen op de fiets. De bedoeling om de blauwe MTB ronde te rijden vlakbij de camping. Ik kon hem alleen niet vinden dus via de gele route en 25km verder toch op de blauwe beland. Die dan maar twee keer gereden (8km per ronde). Mooi parkoers. Genieten dus ondanks de regen en 38km gefietst.
In de middag werd het weer beter en zijn we op de fiets naar De Koog gereden voor veel toeristische winkeltjes, ijsje, strand met drankje en bitterhap bij de beachclub en daarna via de Lidl naar huis. Vanavond pizza dag dus pizza’s gemaakt met salami, zalm, kip en schwarzwalder schinken. Erg lekker weer.
Daarna gingen de dames naar de bioscoop voor een huil film en wij speelde paar potjes Kubb Numbers.

Donderdag 9 juli – Vanochtend afgesproken met buurman Wouter voor het rijden van de blauwe MTB route. Het regende flink maar toch om half negen vertrokken. Na een ronde even op het strand gekeken, maar door het hoge water besloten het strand maar niet te befietsen.
Het zou de hele dag blijven regenen dus toch maar weggegaan met de auto naar de hoge berg. Dit is hoogste punt op Texel met wel 15m boven nap. Daarna naar Oosterend voor een wandelingetje en daarna naar Oudeschild voor een visje. Drie stuks kibbeling en twee schol. Nu in de tent en wachten tot we naar de Worsteltent kunnen voor het avondeten.
Gezellige tent de worsteltent. Hadden we niet verwacht. Wel te duur volgens Emma en Rinske.
We hebben lekker gegeten. Ik moest natuurlijk wel iets van Texels vlees hebben dus werd het Texels lams koteletjes en lams stoofpotje. Nu in de tent koffie, thee en Yahtzee.

Nu veel regen en hopelijk morgen iets minder. Morgen namelijk inpakken.

Vrijdag 10 juli – 9 opgestaan. Daarna droog en om 11:45 reden we weg. Boot van 12:30
Rond 3 thuis en uitpakken.

Hieronder nog de plattegrond van de camping met onze plek in de rode cirkel en de gevonden geocaches op Texel. Totaal deze week 53 gevonden caches.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.