Pollewops

Johan, Marion en Rinske

Featured HighlightedGeocachenVakantiesZomer

2021 Friesland Kollum

Ook dit jaar was het nog even spannend waar de vakantie naartoe zou gaan. Tot twee weken voor de vakantie was het sein nog groen om richting Noorwegen te mogen afreizen. Echter door versoepelingen van de Corona regels was het in één week totaal veranderd en mocht er ineens niet veel meer. Dus Noorwegen weer een week uitgesteld en op zoek naar een plek in Nederland. Na wat overleggen en Googlen hebben we besloten om eens naar Friesland af te reizen en vonden we een vrije ruime plek op camping de Poelpleats. Het viel niet mee want veel campings zaten vol. Zeker als je twee weken aaneen wilde komen.

Friesland – Kollum – Trekweg 9 – Camping De Poelpleats

Zaterdag 24 juli – Even voor twaalf vertrokken uit Almere en 140km en anderhalf uur verder waren we in Kollum. Te vroeg voor de camping, maar dat was de opzet ook. Konden we eerst even naar de streekmarkt bij Paradyske, 1km vanaf de camping.
Ieder kraampje werd bezocht en bij ieder kraampje werd wat gekocht.
Het avondeten was zo dus ook geregeld. Daarna naar de camping en we konden een ruime plek uitzoeken. Lekker hoor. Ruime plekken, schoon sanitair, wat wil je nog meer…o ja zon en vooral geen of weinig regen.
Ik heb Kollum nog even bezocht met de fiets en ook de Jumbo daar en daarna bij terugkomst tomatensoep met belegd stokbrood gegeten. Na het eten spelletje Yahtzee en toen nog naar de opening van het café/terras/recreatieruimte geweest. Drankje met beetje muziek. Helemaal goed.
Nu in tent, 23:15, regen 🙁

Zondag 25 juli – Afgelopen nacht was het weer niet best. Regen, veel regen, bliksem en zeer harde knallen. De grond trilde er van. De volgende ochtend zagen we de schade. Veel water voor de tent in in nabije dorpen straten onder water. Zie ook de volgende web links: NOS en NOS
Dagje Leeuwarden met onder andere bezoek aan de oude gevangenis en diverse kerken. We hadden mooi weer vandaag. Aansluitend visje in Lauwersoog met Bauke en Nyzeth. Op weg naar huis daarna nog bij de vuurtoren van Oostmahorn geweest.

Maandag 26 juli – Vandaag wederom mooi met wat onweer dreigingen en klappen. Het bleef uiteindelijk wel droog.
Eerst rondje Lauwersmeer gefietst. Mooi rondje en dus genoten van deze 57km.
Daarna Han en Joan ontvangen met de kids en zijn wij naar Kollum gefietst voor boodschappen. Pasta salade en broodjes goed gevulde hamburgers ging het worden.
Net voor eten nog klein cache rondje gemaakt en toen met het eten begonnen.
Daarna smikkelen en smullen en aansluitend koffie.
Wandeling camping en Yahtzee. Nu 23:30 bedtijd.

Dinsdag 27 juli – Vannacht beetje regen en deze ochtend ook. Vandaar even gewacht met het fietsen. Het werd rondje Dokkum-Holwerd. Marion is gaan hardlopen. Wel precies in fikse bui.
Na rondje was het de planning om naar het blotevoetenpad te gaan, echter na belletje bleek die gesloten te zijn door hevige regenval afgelopen dagen.
Dan maar naar zwembad en lekker gezwommen in bijna privé zwembad.
Het eten was vandaag gemaakt door het Crielaard kamp. Rijst met curry. Lekker hoor. Nu net voor de afwas regen. Even wachten dus nog.

Woensdag 28 juli – Vandaag naar Dokkum. Wel in de buien jammer genoeg maar we hebben ons prima vermaakt. Ook enkele caches gelogd en één Adventure Lab Cache.
Op de terugweg het idee geopperd om Chinees te gaan eten en dat werd het dan ook. Niet zo lekker als thuis, maar was prima te eten.

Donderdag 29 juli – Vanochtend klein rondje op de racefiets gedaan met flinke wind. Eerst een 4.5* cache gelogd in Buitenplaats, die met hint nu wel snel gevonden was. Daarna door tegen de wind in om na 15km lekker met windje in de rug naar de camping terug te keren.
Na lunch ben ik naar Visvliet geweest voor een leuke multi en wat bijvangst en na het diner zijn we naar Pieterburen vertrokken voor het wadlopen. Dit was erg leuk, mooi en gezellig om te doen. Wat waren we vies. En stinken!!!
Half twaalf pas terug op de camping en toen eerst nog douchen.
Nu 00:40 bedtijd.

Vrijdag 30 juli – Wandeling met Marion in Twijzelermiede. Zou een leuk laarzenpad zijn, maar dat viel een beetje tegen. De helft ging gewoon over der weg.
Terug op de camping zelf nog een klein cache rondje gedaan. Daarna eten gemaakt door Joan: pasta-broccoli.
Daarna fierljeppen kijken vlak naast de camping. Was leuk om te zien hoe dat gaat en we kregen goede en uitgebreide uitleg van Han’s Lego-vriendje.
Daarna café camping met Friese zanger en Han. 00:30 bedtijd.

Zaterdag 31 juli – Vandaag naar Schiermonnikoog. Afgelopen nacht, deze ochtend en middag regen. Overdag prima en lekker op eiland 38km gefietst en gewandeld. Lekker op de elektrische fietsen veel van het eiland kunnen zien. We, familie Crielaard en Pol, waren apart op pad. Maar het eiland is niet zo groot, dus we kwamen elkaar gewoon af en toe tegen. Hoe leuk is dat 😉

De reis naar het eiland was met een snelle boot heen die vertrok om 11:25. De overtocht duurde 20 minuten en we haalden een maximale snelheid van 72km/uur. Dat schiet tenminste lekker op. Op de terug weg zijn we met de langzame boot gegaan die om 19:30 vertrok.
1 Adventure Lab Cache met bonus en 15 andere gelogd. Fijne dag.
Gegeten werd er vandaag bij Marlijn, brave Jakob en toetje bij Tax Bar.

Zondag 1 augustus – Vanochtend even niets en na de regen op pad naar Moddergat voor Museum ’t Fiskershúske en wandeling op pier.
Op terugweg nog Poiesz aangedaan voor extra inkopen voor burrito’s.
Die waren weer erg lekker. Vraag Oscar maar.
Na het eten nog even naar het café voor yahtzee en muziek.
Nu 23:58 bedtijd.

Maandag 2 augustus – Afscheid fam. Crielaard en later naar Dokkum deze dag. Eerst alleen geweest en later op de dag met de dames voor de lab caches terug. Hier een soort Bonifitius dag van gemaakt. En ook het avondeten natuurlijk. Gegeten op een boot. Hoe leuk is dat. Het begon wel te regenen na het voorgerecht en dus hoofdgerecht aan de wal in het restaurant.

Dinsdag 3 augustus – Vandaag rondje Lauwersmeer op de planning. Mooie droge zonnige dag. Via Zoutkamp de ronde gereden. Maar daarvoor bij een uitkijkpunt geweest en twee zeearenden gezien. Er werd op die plek ook een podcast opgenomen door Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen (De Vogelspotcast – De Zeearend)
Spotify: vogelspotcast.lnk.to/podcast
Cool en wij waren er bij. Erg mooi om te zien en zeker met de spraak/begeleiding van Arjan. Wat een passie !
In Zoutkamp de haven bekeken en een lekker visje gegeten.
Op de terugweg via Kollumerzwaag voor de grootste Noord Hollandse kringloop winkel.
Daarna camping. Stokbrood met lekker beleg op de planning.

Woensdag 4 augustus – De Wijze Uil dag. Na een week keihard werken met 3-en, hadden we de caches van De Wijze Uil opgelost. Wel enkele pas na verbetering door CO, maar we waren er in geslaagd.
Toevallig zou mijn vakantie plaatsvinden in Kollum dit jaar (ja echt waar toevallig) en geoteam/geovriend M.B.E.S. zou in Drenthe zitten. Na het weer in de gaten gehouden te hebben, hebben we gekozen voor deze dag om gezamenlijk de caches te loggen. Wel zo gezellig.
Om 08:20 zijn we begonnen aan de trail en om 17:00 waren we klaar en had ik 72km gefietst en hebben we 172 caches gelogd bestaande uit caches van De Wijze Uil en wat bijvangst.
Onderweg verschillende teams mogen ontmoeten en gezellig mee kunnen geokletsen. Ook met één van de CO’s, die zelfs met koffie en bonbons naar de bonus kwam, om daar gezellig een drie kwartier pauze te houden. Hoe tof is dat!

De dag zelf erg mooi weer gehad. Nagenoeg alles goed kunnen vinden. Top dus. Favo in de bonus is dus zeker verdient.

M.B.E.S. bedankt voor deze gezellige en sportieve dag. De dag vloog voorbij en het vinden van de 172 caches was zo geen straf 👍

Vandaag nagenoeg alles gelogd onder de naam PM (Polllen M.B.E.S). Een gedeelte onder de naam PMM (Polllen M.B.E.S. MVAlmeriaantje ook een Almeerse cacher die we toevallig tegenkwamen en dus een flink stuk gezellig gezamenlijk gelogd hebben).

Om De Wijze Uil dag af te sluiten hebben we lekker gegeten bij Pyramide in Buitenpost. De dames zijn naar de snackbar in Kollum geweest.

Donderdag 5 augustus – Vandaag Drachten wat niets was en daarna doorgereden naar Sneek. Dat was wel gezellig. Die avond op de fiets naar Buitenpost en lekker gegeten bij China Garden Buitenpost.

Vrijdag 6 augustus – Dag begon met regen. De planning vandaag was de theefabriek met high tea. Dus lekker binnen en dat komt mooi uit.

Zaterdag 7 augustus – Vandaag de tocht naar Engelsmanplaat op de planning. De dag startte met mooi weer en we hebben in de ochtend een klein cache rondje gemaakt op de fiets (20km).
Rond half twee vertrokken naar Lauwersoog. Kwart voor drieën aan boord en een fijne tocht gehad met Jacob en Menno.

https://waddenschipper.com/overons/schepen
Na de tocht wat eten bij Schierzicht.
Terug op de camping regen onweer bliksem

Zondag 8 augustus – Via de Stoepa naar huis. Erg leuk om gezien te hebben. Dit verwacht je totaal niet tussen de Friese weilanden in.

Hieronder de gevonden caches deze vakantie.

Gevonden smilies Gevonden Adventure Lab Caches

Wat indrukken van de camping:

Food porn:

Hieronder wat statistieken van deze vakantie:

  • totaal 1023km gereden deze vakantie met de auto
  • totaal 290 caches gelogd deze vakantie
  • maximale founds op één dag verhoogd naar 176 caches in een dag op 04-08-2021
  • 9 Adventure Lab Caches gevonden
  • door 56 dorpjes/steden/gehuchten gereden
  • op één nacht 110mm regen mogen ontvangen

De volgende standjes, dorpjes, gehuchten hebben we bezocht of zijn we doorheen gereden.

Friesland 2021 Friesland 2021

 

 

 

 

 

 

 

Het weer deze vakantie.

2021 Friesland Het Weer