Pollewops

Johan, Marion en Rinske

GeocachenVakanties

België 2023

Het is al jaren een wens om eens de oudste geocache op het Europese continent te gaan loggen. Dit is GC40 en ligt nabij Haut-Fays in België. Deze Hemelvaart besloten om een paar dagen met de vouwwagen die kant op te gaan. De camping  die we bezocht hebben van woensdag 17 mei tot en met zondag 21 mei was Camping Le Héron in Mouzaive.

Woensdag 17 mei

Ik had woensdagmiddag vrij genomen en zo konden we dus om kwart over een weg uit Almere. Via aardig wat file bij Antwerpen en Brussel waren we rond half acht op de camping. Camping zag er goed uit. Hadden we niet verwacht, maar eerste indruk was erg goed. Zag er mooi uit en ontvangst was ook zeer vriendelijk.
We hadden plek 176 en daar hebben we onze vouwwagen dus geplaatst. Daarna bakkie koffie en stukje gewandeld naar Mouzaive.

WordPress Image Gallery Plugin

Donderdag 18 mei

Het was afgelopen nacht een frisse nacht, de temperatuur zakte naar 4 graden. Vandaag stond op het programma:

 • wandeling nabij Frahan over de tabaksroute. Was erg fraai. Nooit geweten dat hier 50 jaar geleden zoveel tabak verbouwd werd. Ook vele droogschuren in de omgeving waar vroeger de tabak gedroogd werd.
 • bezoek Bouillon (viel mij beetje tegen) Wel erg lekker gegeten. Moules et escaloppe avec frites.
 • bezoek aan Le Tombeau Du Géant (het graf van de reus)
 • bezoek aan zeker 5 badhuizen. Deze omgeving heeft er erg veel. Leuk om deze even te bekijken.
 • 35km rondje op de racefiets in deze mooie omgeving WordPress Image Gallery Plugin

Vrijdag 19 mei

Vandaag op het programma:

 • Les Echelles (laddertjeswandeling) vanuit Rochehaut. Een erg fraaie wandeling met trappen, ladders en uitdagende paden om te bewandelen. Na afloop gegeten bij een winkeltje Ma Petit Epicerie. Was erg lekker. Marion d’r gerecht duurde wel half uur om te maken volgens mij. De drank haalde we bij de daarnaast gelegen supermarkt.
 • wandeling “La balade des légendes” in Laforêt. Na afloop op terrasje neergestreken en genoten van plankje kaas en worst.
 • afsluitend rondje op de 🚴🏾‍♂️

Prima weer. Prima dag. Genoten dus.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 20 mei

Vandaag lekker gewandeld naast de camping. De wandeling had de naam “Rest in Pieces”. Was erg fraai en begon gelijk op de berg met een groot kruis. Hoe toepasselijk. Natuurlijk ontbrak het terras vandaag niet. In Alle lekker genoten van een versnapering.

Na de wandeling wederom lekker 🚴🏾‍♂️ rondje gemaakt en daarna de Semois nog even ingedoken. Was best lekker. Nu net camping-made burger op met een Rochehaut Brun. Mjammie.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 21 mei

De laatste dag, we gaan weer naar huis, maar vandaag was het dan eindelijk zo ver. GC40 gelogd. GC40 is een cache uit het oprichtingsjaar 2000 (7 juli) en een waar bedevaartsoord voor geocachers. Niet spannende locatie, maar wel leuk om gelogd te hebben en ligt op een mooi coördinaat namelijk N50 00.000 E005 00.00.

We reden vandaag om kwart over twaalf weg van de camping en waren rond half zes in Loenen voor de verjaardag van Yvon. Onderweg dus wederom flink wat file bij Brussel, Antwerpen, Breda en Utrecht.

Het waren even een paar lekkere dagen. Fijn weer. Lekker gewandeld, gefietst, gegeten en gedronken.

WordPress Image Gallery Plugin

Hieronder ook nog wat drone foto’s.

WordPress Image Gallery Plugin

Statistieken

 • 850km auto kilometers gemaakt
 • 115 km op de fiets
 • 1530 hm op de fiets
 • 34 km gewandeld
 • 49 fysieke caches gelogd
 • 5 Adventure Lab Caches voltooid

Het weer

We hebben een paar mooie dagen gehad met zonnig weer. Hieronder het weerbericht.

 

 

 

 

 

 

 

Hier nog wat camping foto’s

WordPress Image Gallery Plugin

Hier nog wat foto’s van boven

WordPress Image Gallery Plugin

En nog een filmpje welke de iPhone gemaakt heeft.