Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FeaturedGeocachenVakantiesWielrennen

Frankrijk 2023

Dit jaar zijn we op vakantie geweest in Frankrijk en wel in de volgende departementen: Parijs, Tarn et Garonne en Gers. Natuurlijk werd er deze vakantie ook weer gefietst en wat schatten gezocht. Hieronder het verslag van deze vakantie gedurende de periode van donderdag 20 juli tot en met maandag 14 augustus.

We vertrokken uit Almere met zijn 3en, Rinske, Marion en ik. Rinske zou mee gaan naar Parijs (camping Les Rives de Paris) en daarna met de TGV naar huis terwijl wij door zouden gaan naar nog twee andere campings, namelijk Les Savonniers in de Tarn et Garonne en Domaine au Piet in de Gers.

Donderdag 20/7
Ron zeven opgestaan en rond half negen reden we weg. De voorbereidingen hadden we gisteren al gedaan, dus hoefde we niet veel meer te doen. De laatte spullen in de auto en gogogo. Na 300km een korte stop en omstreeks drie uur hadden we 504km gereden en stonden we voor de camping Les Rives de Paris in Parijs. Inchecken en daarna de vouwwagen op zijn plek (8) zetten en beetje uitpakken. Het was even na vieren dat alles stond en we koffie konden nemen.

Door de reis waren de dames moe en gingen dus slapie doen. Ik maakte een kleine wandeling rondom de camping en vond een paar caches.
Het was zeven uur dat we naar Neuilly Plaisance liepen, een buitenwijk van Parijs en waar de camping zich bevind. Daar lekker gegeten bij La Terasse. Op de terugweg nog even door de Auchan gestruind en wat spullen gekocht. Ook een bak ijs wat ons toetje was op de camping.
Rond half elf gingen we naar bed.

WordPress Image Gallery Plugin

Vrijdag 21/07
Afgelopen nacht een beetje regen gehad. Maar dat geeft niet, want we sliepen. Rond half negen opgestaan, gewassen en broodje gehaald. Daarna lekker ontbijten en rustig klaarmaken voor een dagje Parijs.

Lekker struinen door de stad en vandaag de volgende toeristische punten bezocht:

 • Sacré-Coeur
 • Montmartre
 • Rue de Clichy met oa Moulin Rouge
 • Arc de Triomphe
 • Champs Elysees

Terug op de camping nog rondje gefietst met wat caches.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 22/07
Dag twee in Parijs. Wederom een fijne dag met vandaag een bezoek gebracht aan:

 • Eiffeltoren

  Rondvaart route
  Rondvaart route
 • Louvre
 • Carette voor de lekkerste chocomelk
 • Fontaine Saint-Michel
 • Notre-Dame
 • Rondvaart op de Seine met mooie uitzichten op de oevers

Weer flink gewandeld en veel gezien vandaag. Blijft een mooie stad.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 23/7
Hoppakee dag drie al weer in Parijs. De dag begon met miezer en regen, maar in de middag klaarde het op. Vandaag bezochten we:

 • Galeries Lafayette (+ rooftop)
 • Opera
 • diverse galleries
 • vele klokken gezien door een Adventure Lab cache die ik liep.
 • Champs-Élysées met de aankomst van de Tour de France

Gekkenhuis, druk, druk, druk maar leuk om eens mee te maken.

WordPress Image Gallery Plugin

Maandag 24/7
Om zeven uur opgestaan. Rinske naar gare du Nord gebracht. Iets meer dan half uur reistijd. Ging snel dus we moesten bijna uur wachten.
Dan maar even station Est gewandeld voor paar labs. Rond 9 terug en kon ze gelijk de trein in. 0925 vertrek naar Amsterdam.
Ik nu terug en straks inpakken en verder naar Cabassut, naar Eelco en Ineke.
De afstand bleek toch nog ruim 600km. Meer dan ik gedacht had.
In de buurt van de eindbestemming gekomen hebben we toch wel trek. Dus besloten om eerst maar wat te gaan eten. Iets wat we weten waar altijd lekker eten is, is nabij Lac du Parisot. Dus daar reden we als eerste heen en hebben gegeten bij La Guinguette Du Lac De Parisot. Was weer erg lekker. Buikje vol en wat gedronken en toen konden we laatste stukje naar Les Savonniers. Om acht uur waren we daar, zijn eerst gaan uitpakken en de boel aansluiten en waren een half uur later klaar voor de borrel bij Eelco en Ineke. Voelt als thuiskomen hier. Erg fijn.
Haha nu bijna elf uur. Was gezellig.

WordPress Image Gallery Plugin

Dinsdag 25/7
Als eerste boodschappen gedaan vandaag bij E.Leclerc in Villefranche de Rouergue. Onderweg nog even gestop bij oud kerkje en twee caches gedaan.
Vandaag kreeg Marion een massage en ik ben twee hobby’s gaan combineren: fietsen en geocaching. Weer op mooie plekjes mogen komen. Bij thuiskomst lekker aan tafel bij Les Savonniers. Was weer smullen en zéér gezellig. Het menu vandaag was:

 • vooraf gestoofde knoflook met brood en geitenkaas
 • doperwten op z’n Frans met sla en peterselie
 • een aardappel gratin
 • gehaktbroodje met kaas
 • toetje: perziken uit de oven met lavendel en vanille ijs

Vandaag zelf 1 maal TTF en 2 maal STF mogen loggen.

WordPress Image Gallery Plugin

Woensdag 26/7
Vanochtend voor mij relax en Marion was naar de yoga.
Daarna met MTB naar de tour féminin gaan kijken in Saint-Jean-de-Laur op 13km van de camping.
Wij op de MTB erheen en later nog samen gestaan met vier van de camping. Gezellig dus.
Was erg leuk om mee te maken. Zelf ook nog de cat4 col even beklommen waar de dames ook overheen kwamen.
Daarna naar camping terug via 9 caches 🤣
Op camping aangekomen, gedoucht en naar Najac voor de marché gourmand en wat caches.

WordPress Image Gallery Plugin

Donderdag 27/7
Vandaag een zeer warme dag. Lekker dus voor wandeling naar Saint-Cirq-Lapopie vanuit Bouziès. Blijft een leuke wandeling zo langs het water en daarna lekker struinen door het gezellige dorpje. Vandaag ook de eerste confit de canard op. Mjammie.
De wandeling vandaag was totaal 11km en natuurlijk werden er ook weer een paar caches gevonden.
Half acht terug en gelijk aan tafel. Lekker tom kai kai soep, draadjes vlees en als toetje citroen taart en koffie.

WordPress Image Gallery Plugin

Vrijdag 28/7
Vandaag een fietstochtje gemaakt naar Saint-Cirq-Lapopie. Was erg lekker ondanks de 33 graden. Deze avond hebben we gegeten in Saint Antonin Noble Val. OP de heen weg zijn we nog naar de Cascade Petrifiante gereden in Caylus. In Saint Antonin vonden we een erg fijn restaurantje, waar we lekker en gezellig gegeten hebben. Het restaurant was Beffroi Tentations.

De versteende waterval van Saint-Pierre-Livron ligt in het noordwesten van Tarn-et-Garonne, in de stad Caylus, in het gehucht Cabannes. Het is de hoge concentratie kalksteen uit de rivier de Livron die het zijn ongewone vorm heeft gegeven. Aan de voet van de waterval heeft zich een natuurlijk bassin gevormd. Het turkooisblauwe water is absoluut prachtig.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 29/7
Vandaag bezoek Villefranche en bezoek aan Chapelle des Pénitents Noirs. Al vaker hier geweest alleen nooit in deze kapel. Erg fraai. Op de heenweg er naartoe nog langs een boer geweest met een brocante. Was wel erg veel zooi.
Na terugkomst ik nog even met de auto naar een grot geweest voor een cache en onderweg nog een paar andere caches gevonden.
Deze avond weer lekker en gezellig mee-eten met de rest van de camping. Libanees: kip, courgette, rijst en bavarois en koffie toe.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 30/7
Vanochtend zijn we naar de brocante in Varen geweest en konden lekker tussen de ouwe zooi struinen. Bij terugkomst lunch bij de tent en daarna weer in deze fantastische omgeving gefietst. Vandaag tochtje naar Najac op het programma.

WordPress Image Gallery Plugin

Maandag 31/7
Vanochtend Marion yoga en rond twaalf uur vertrokken we naar Montpézat. Hier gaan we twee weken op camping Domaine au Piet staan. Rond drieën waren we daar en konden we onze slaapplek voor twee weken uitstallen. Daarna even gezellig met Danny en Larissa kennisgemaakt.

Eerst was het nu tijd voor een dip in het zwembad om daarna nog even weg te gaan voor een boodschapje. We aten die dag pasta. Na de koffie rust voor morgen, want dan staat de Col du Tourmalet op het programma.

WordPress Image Gallery Plugin

Dinsdag 1/8
Fietsdag vandaag. Rond half negen vertrokken naar Luz Saint-Sauveur en daar het huisje opgezocht waar Sandra, Jeroen en Lars verbleven. Na wat ommetjes gereden te hebben ivm doodlopende straten, toch daar aangekomen, bakkie gedaan om daarna met Jeroen en Lars te gaan fietsen. Als eerste zijn de de Col du Tourmalet opgegaan. Flinke klim en kwam ook pas na twee uur boven. Maar tijd telt niet bij me, halen wel!
Sandra en Marion reden met de auto de berg ook zorgden voor de aanmoediging en foto’s.

Na de klim zijn we in Luz Saint-Sauveur het terras opgegaan, wat gegeten en toen op pad voor de klim Luz Ardiden. Was ook een fraaie klim. De benen voelde wel dat het de tweede was deze dag. Haha, maar ook deze in de pocket.

Deze avond gezellig met zijn alleen gegeten in burger restaurant Le Resto Mr Vagabond. Daarna terug naar onze camping. Half twaalf thuis.

WordPress Image Gallery Plugin

Woensdag 2/8
Rustdag vandaag en beetje zwemmen en wandeling in Lombez gemaakt en boodschappen gehaald voor de BBQ. Om zeven uur was die BBQ en was erg gezellig. Iedereen maakte een salade en nam zijn eigen vlees mee. Frietjes waren van het huis en drankjes konden gewoon besteld worden. Fijne formule zo.
Het begon ene klein beetje te regenen dus zijn nog verplaatst naar droge stuk.

WordPress Image Gallery Plugin

Donderdag 3/8
Rustig opgestart en rond elven naar Auch gereden. Leuk stadje wat in het teken staat van d’Artagnan. (Van alle Musketiers is D’Artagnan zonder twijfel de bekendste. Hij werd onder de naam ‘Charles de Batz de Castelmore‘ in 1611 geboren in het kleine dorpje Lupiac in de Gers (Gascogne) in Zuidwest Frankrijk. Hij verdient zijn bekendheid vooral aan de roman ‘De Drie Musketiers’ van Alexandre Dumas gepubliceerd in 1844.)
Lekker geluncht met magret de canard en via supermarkten naar huis. Hier de aankoop gedaan van crème de marron, likeurtjes en pamplemous.

Na het eten burrito’s nog even gezwommen. Daarna sloeg het weer om en kwam de wind op en werd het buiig. We hadden vandaag zelfs de kachel aan in tent 🙂 Gelukkig zou het morgen beter zijn en dat kwam mooi uit want morgen gaan we naar Toulouse.

WordPress Image Gallery Plugin

Vrijdag 4/8
Toulouse dag vandaag en hele dag daar lekker alles bekeken en ons laten leiden door geocaches. Zo kwamen we weer op mooie plekjes uit.

Op terugweg problemen met de auto. Bij vragen van vermogen bij bijvoorbeeld inhalen gingen de volgende lampjes branden: SCBS voorruit, ABS, Bandenspanning, Motorblok. Daarna ging de motor in de noodloop en reed hij maximaal 90km/uur. Na uit en aan zetten doet het weer. Hummmm.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 5/8
Vandaag 70km gefietst en genoten van alles. Wel sommige caches niet kunnen vinden. Grom nooit leuk want kost je, zeker in het buitenland, altijd veel tijd. Na thuiskomst even zwemmen en daarna boodschapjes voor BBQ bij de tent. Afsluitend nog een spelletje rummikub en toen was het weer bedtijd. Veel wind vanavond. Temperatuur wel goed.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 6/8
Vandaag wederom naar Toulouse. Vandaag voor het bezoek aan was markten en met name brocante markten. Als eerste waren we verkeerd en kwamen we terecht op een gewone markt waar wel erg veel Turken liepen. Gelukkig bracht een geocache ons iets verder en daar bleek een echte brocante markt te zijn die erg leuk was. Als derde markt vandaag reden we nog naar een buitenwijk van Toulouse waar ook een brocante zou moeten zijn. Dat bleek een vrij kleine rommelmarkt te zijn en daar waren we dus snel weer weg.

Vandaag de auto nog even gecontroleerd: plankgas en het gaat fout met als resultaat de noodloop.

Deze avond Indisch buffet. Smullen dus.

WordPress Image Gallery Plugin

Maandag 7/8
Vandaag naar de markt in Samatan. Gezellige markt, jammer dat de beesten markt er niet was. Leek ons leuk om te zien.
Die middag fietsen en tijdens tocht op laatste 4km van fiets geduwd. Echt waar.
Kwam witte auto echt blak naast me rijden en voor ik het doorhad kreeg ik een bewuste harde duw en lag 1.5m lager in de greppel.
Poef duurde ff voor ik uit de knoop was en kon staan. Dat zag een andere passerende auto die stopte, me uit de greppel trok en me thuis bracht met de auto. Merci!

Bij thuiskomst flink nekpijn. Ibuprofen er in en wat gegeten en gelegen. Kon niet anders 🙁
Naar paar uurtjes ging het beter en kon ik mijn hoofd weer dragen. Wel met wat pijn, maar het ging.
Nu genieten van koffie en uitzicht.

WordPress Image Gallery Plugin

Dinsdag 8/8
Deze ochtend als eerste naar de dokter geweest in xxx. Ik kon om negen uur komen en wij waren daar dan ook. Een vieze, rommelige kamer had de beste man. Maar a la hij bekeek eea en stuurde me door naar het ziekenhuis voor foto’s. Deze konden gemaakt worden in het ziekenhuis in Saint-Gaudens. Om vier uur kon ik daar terecht. Alles was gelukkig goed op de foto.

Tussen het bezoek aan de dokter en het ziekenhuis hebben we een wandeling gemaakt van 4km met 11 caches. Mooi rondje in mooi bos nabij Forestier de Cardeilhac. Verder ook nog in Saint-Gaudens wat gewandeld en gegeten. We hebben er maar een uitje van gemaakt 😉

Deze avond makkelijk eten op de camping en genoten van de zonsondergang. Met pijnstillers bed in.

WordPress Image Gallery Plugin

Woensdag 9/8
Vandaag besloten om te bellen met Mazda service. Dit bleek erg druk te zijn, zeker drie kwartier wachten. Uiteindelijk kon ik melding maken en zouden ze er aan komen. Ik had gebeld om 1215 en om 1600 werd de auto opgehaald. Er werd nergens naar gekeken. Hoppa gelijk op de trailer en weg er mee. Dat was wel jammer want ik had verwacht door van ANWB te krijgen die misschien iets kon uitlezen en dan was hij mogelijk in Frankrijk te maken. Niet dus.

Die dag verder aan zwembad gehangen en een drone vlucht gemaakt. Die avond genoten van de wekelijkse camping BBQ.

WordPress Image Gallery Plugin

Donderdag 10/8
Afgelopen nacht veel wind. Deze ochtend ook. Wel lekker zonnig. Vandaag belde Mazda. Auto niet te repareren. Dus dan vervangend vervoer. Eerst zou het vervangend vervoer in Nîmes staan. Poeh 350km van hier.
Daarna nogmaals gebeld en bleek het een verwarring te zijn omdat er meerdere Montpezat’s zijn in Frankrijk. Uiteindelijk konden we vervangend vervoer halen in  Montauban, 100km van hier. Na ja moet dan maar.

WordPress Image Gallery Plugin

Vrijdag 11/8
Met de Belgen meegereden naar Montauban omdat die naar huis gingen en daar dus toch langsreden.

Eerst nog wel gebeld en bleek dat auto er niet was. Stond op andere plek. Lekker dan. Iets verder zelfs. 120km. Twaalf uur weg en iets voor tweeën daar.
Mooie Renault Capture meegekregen dus dat gaat goed komen.
Toen nog langs eigen auto garage gereden in I’sle de Jourdain voor spullen. Gewoon een depot welke dus niet eens naar de auto gekeken heeft. Pfff

Toen nog wat boodschapjes bij Lidl en cache in Samatan.
Terug thuis moe. Zwembad even en daarna eten, time-lapse gemaakt van de zonsondergang en toen bedje in.

WordPress Image Gallery Plugin

Zaterdag 12/8
Wandeling vandaag door Rieumes en ons laten leiden door een Advance Lab Cache. ’s Avonds weer eens een time-lapse van de zonsondergang geprobeerd te maken.

WordPress Image Gallery Plugin

Zondag 13/8
Vandaag een wandeling gemaakt vanuit Aurimont. Bleek een mooie wandeling te zijn door velden en bossen. De wandeling was totaal 9km. En rugzak dragen ging niet. Dat deed pijn, dus Marion was de pakezel vandaag.
Deze avond weer het wekelijkse Indisch buffet. Mjammie weer. We hebben speciaal twee extra dagen aan de vakantie geplakt omdat ik toch ‘ziek’ was. Dat kan ik beter in Frankrijk zijn dan thuis. En dan zouden we ook nog een keer het buffet kunnen doen.

WordPress Image Gallery Plugin

Maandag 14/8
Vandaag ging om zeven uur de wekker bij de buren. Ook maar opgestaan, ontbeten, opgeruimd de boel ingeklapt, gedoucht en na gedag zeggen reden we om kwart voor tienen weg.

Totaal 1200km dus lekker ritje voor vandaag.

WordPress Image Gallery Plugin

Hier een 360 van de camping Les Savonniers

Hier een 360 van camping Domaine au Piet

Alle betaalde tol gedurende deze vakantie

 • 20/7 Dourges-Paris (Roissy) classe 2 168.1km €26,00
 • 24/7 saint Arnoult-Vierzon Nord classe 1 177km €21,20
 • 24/7 Gignac-Cahors Sud classe 1 90km €10,20
 • 31/7 Caussade-Montauban Nord classe 1 16km €1,60
 • 31/7 Montauban-Toulouse Nord O classe 1 35km €3,10
 • 31/7 Toulouse-Muret classe 1 14km €1,80
 • 1/8 Tarbes/Ouest-Lestelle classe 1 82km €8,30
 • 1/8 Lestelle-Tarbes/Ouest classe 1 82km €8,30
 • 6/8 Muret-Toulouse classe 1 14km €1,80
 • 6/8 Toulouse-Muret classe 1 14km €1,80
 • 14/8 Muret/Toulouse classe 1 14km €1,80
 • 14/8 Toulouse N/O-Montauban classe 2 35km €5,30
 • 14/8 Montauban N-Gignac classe 1 129km €15,00
 • 14/8 Saint Arnoult classe 1 177km €21,20
 • 14/8 Paris (Roissy)-Dourges classe 2 168km €26,00

Mijlpalen deze vakantie

 • xx caches xx labs
 • xx km gereden met auto
 • xx km gereden ip fiets
 • xx hoogte meters op fiets

Het weer deze vakantie

Parijs
Tarn et Garonne
Gers

 

 

 

 

 

 

 

Diversen

WordPress Image Gallery Plugin

Film gemaakt door Rinske

De bewegende beelden van deze vakantie

Promotie film Domain au Piet

Rondje boven Domaine au Piet

Camping foto’s van Parijs camping

WordPress Image Gallery Plugin

Drone en camping foto’s van Les Savonniers

WordPress Image Gallery Plugin

Drone en camping foto’s van Domaine au Piet

WordPress Image Gallery Plugin