Wintersport 2011 – Duitsland Willingen

WinterparkWillingenWillingenIn de periode van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 februari 2011 (voorjaarsvakantie) zijn we naar Willingen in Duitsland geweest voor een korte wintersport vakantie. We hebben hier overnacht in hotel Sauerland Stern en we zijn samen met Han, Joan en Yvon geweest.

wo 23/02 (bewolkt met klein beetje zon / 0°C)
Tien uur precies vertrokken uit Almere op weg voor een 3 daagse ski vakantie naar Willingen (Duitsland / Sauerland). De reisafstand bedraagd 330km en even over 1400 waren we bij het hotel Sauerland Stern. Na inchecken spullen uit de auto gehaald om daarna direct naar de piste te gaan. Voor deze middag een strippenkaart gekocht met 14 strippen voor eur 10. Even om in te komen. Morgen halen we echte passen voor het grote werk :-). Met Rinske deze middag 8 strippen verbruikt. Het hotel lijkt prima op eerste gezicht. Wel groot met ruim 500 kamers maar daar hoef je geen last van te hebben. We hadden kamers 314 en 315, dus direct naast elkaar en met met uitzicht op Willingen pistes.
Nu is het 1800 uur, zitten Yvon en Rinske in bad, rusten wij wat uit en gaan we zo het diner buffet eens testen. Het buffet was goed. Misschien niet perfect maar onze buffet standard ligt hoog na ons bezoek aan hotel Cornelia in Turkije vorige herfstvakantie. De eetgelegenheid bestaat uit een hal met tafels en stoelen. Dit zou wat gezelliger gemaakt kunnen worden. Het eten was verder goed verzorgd en het personeel is vriendelijk.
Wij waren op tip van de buren ook naar dit hotel gegaan. Wat bleek: we zaten in die grote hal precies naast hen aan tafel…moet niet gekker worden !
Na het eten zijn we bij het kegelen gaan kijken en hebben de kleine dames een balletje meegegooid. Daarna zijn we bij het Laguna zwembad gaan kijken welke via een ondergrondse gang bereikbaar is…handig hoor zo alles goed bereikbaar. Hier hebben we een bak koffie genomen en besloten dat we hier zeker even een duik moesten gaan nemen. Het zag en namelijk best wel leuk en aantrekkelijk uit. Rond 2200 lagen we allemaal in bed. Truste.

do 24/02 (dicht bewolkt / 1°C)
Om 7.30 waren we weer wakker. Lekker geslapen, ik was alleen rond 02.30 wakker geworden van de bovenburen die thuiskwamen en wat herrie maakten. Verder is het erg stil in het hotel. Gelukkig maar. Na douchen en aankleden zaten we om 845 aan het ontbijt. Dit was ook prima geregeld, volop keuze en in een we zaten in een wat leuker/gezelliger restaurant dan het diner gisteravond. Na het ontbijt skipassen gehaald en gelijk gaan skiën. Het gebied Willingen is niet groot, maar prima voor een paar dagen en volgens berichten aanzienlijk rustiger dan Winterberg. De afdalingen waren goed geprepareerd en de sneeuw conditie was erg goed. Veel beter dan verwacht. De lunch hebben we in het hotel genomen: pizza’s, pasta en salade.
‘s Middags wederom skiën om rond 17.30 in het Laguna bad te liggen. Erg mooi zwembad met leuke glijbanen. Erg lekker na zo’n dag op de piste. Daarna diner en aansluitend koffie in de disco. Voor 2200 slipen we allemaal.

vr 25/02 (bewolkt met beetje zon / 3°C)
Om 900 ontbijt en we gingen daar als laatste weg. Lekker rustig begin dus. Daarna naar de piste. De sneeuw is vandaag aanzienlijk papperiger. Niet gek met deze temperatuur. Geluncht hebben we op de piste. Joan en Yvon waren terug naar het hotel voor middag dutje. Na de lunch weer tot 1700 geskiet. Op de terugweg zijn we gelijk via de converence ruimte gelopen. Daar staat een groot Aladin springkussen, WII games, tafeltennis, tafelvoetbal, badminton, kleurtafels etc etc. Hier gingen we omstreeks 1815 weg om ons om te kleden voor diner om 1845. Het eten was wederom goed, we hebben lekker gesmult van het eten en de toetjes. Na het eten zijn we naar de speelhal geweest om allemaal lekker te spelen en bakkie koffie te doen.
Prima dus.
Om 2130 weer terug op hotelkamer en rond 2200 naar bed.
Om 2215 zijn we nog even uit bed geweest omdat er toen vuurwerk was op de piste en dus perfect te zien vanuit onze hotelkamer.

za 26/02 (zonnig / 4°C)
745 ging de wekker. Rinske was moeilijk wakker te krijgen. Vermoeide dagen dat is duidelijk. Vandaag is de laatste dag, dus zo ontbijt, uitchecken, nog wat skiën en dan naar huis. Uiteindelijk zijn we niet gaan skiën omdat niemand meer wilde. De sneeuw was ook niet meer zo goed….wel goed genoeg om nog wat te sleën van de helling.

Panorama foto’s:

Het Sauerland Stern hotel:

Sauerland Hotel

• 2 Presidenten suites
• 13 suites
• 510 ruime, moderne hotelkamers
• Restaurants en bars in verschillende ambiences, eigen plaats (en) kunnen vanzelfsprekend worden gereserveerd.
• 500 Gratis parkeerplekken
• Zwembad
• Fitnesstudio
• Wellness studio
• Kuur-afdeling
• 35 conferentie/congress- en groepenruimtes tot 200 personene
• 4 conferentieruimtes tot personen
• 4 conferentieruimtes tot 10 personen
• WLAN (draadloos internet) in het bereik van de conferentie/congressruimtes en in de hotelkamers
• Tot ongeveer 5000 m² aan opbouwruimte voor bijv. beursen, voorstellingen e.d.

Skigebied Willingen:

Skigebied Willingen

Skipassen:

skipas skipas_kind knipkaart

Webcam overzicht:
http://www.winterpark-willingen.info
http://sauercams.tk/
http://www.snow-world-zueschen.de/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *