Wintersport 2012 – Val Thorens

Vrijdag 24 februari tot en met zaterdag 3 maart met Han, Joan, Yvon, Oscar, Marion, Rinske, Johan op wintersport naar Val Thorens geweest. Wederom dit jaar geregeld via Time Out Tours. Ons appartement in Le Cheval Blanc was een 4 kamer 8 Comfort 55m2. Voldoende ruimte…ook als er zieken onder ons zijn.

Hierbij wat foto’s gemaakt in de voorbereiding tot het gaan skiën. De foto’s zijn gemaakt bij IndoorSkiAlmere waar Rinske 2 lessen heeft gevolgd.

Vr 24/02
Bewolkte dag 8 gr
Om 12 uur Rinske van school gehaald om gelijk daarna op pad te gaan naar Val Thorens. Vandaag tot aan Dijon (740km) gereden en morgen nog 400km te gaan.
De reis verliep voorspoedig, het was rustig op de weg, en rond 1910 waren we bij het B&B hotel in Dijon Sud 2 en schoven we direct aan bij Han, Joan, Yvon en Oscar die al in het Hippopotamus restaurant zaten.
Even lekker gegeten en bij terugkomst in het hotel nog even geskypt met Ingmar en Sonja. 21.30 slapen.

Za 25/02
Lekker geslapen en rond 7en waren we wakker. Na douchen, aankleden en ontbijt, reden we even voor negenen weg.
Via de A6 bleek file te staan dus zijn we over Bourge am Bresse gereden. Uiteindelijk bleek hier ook genoeg file te staan. We hebben er zeker 7 uur over gereden, dus 2.5 uur te lang door de file.
10.4km voor het einde van de reis, op de berg naar Val Thorens, begaf de auto het. Opstopping verzorgt op de D117. Na bellen met Toyota Eurocare waren we 30 minuten later opgehaald en naar Les Menuires gebracht. Daar de auto weer gestart met extra accu. Tsja wat zal het zijn: accu of dynamo ? In appartement 204 van Cheval Blanc alles uitgepakt en daarna nog kip tandori gegeten nadat we eerst wat boodschappen gedaan hadden. Na het eten de dames nog aangemeld bij Prosneige voor de skiles morgen. Rond 9 uur gingen Yvon en Rinske naar bed en om 11 uur de rest.
Morgen skiles dag. Yvon op dit moment koorts 🙁

Zo 26/02
‘s ochtends onbewolkt -8 gr
‘s middags bewolkt en op de piste soms zeeeer dichte mist
Rond 8 uur opgestaan en na douchen en aankleden eerst skipassen en brood gehaald. Het brood bij de bakker was beperkt, want we waren te laat, het meeste was al uitverkocht.
Na ontbijt en omkleden was het 9.45 en dus tijd voor skiles. Yvon had nog steeds koorts en ging dus niet naar les.
Rinske vertrok in een groep van wel 20 kinderen, welke om 12 uur na uitsplitsing op ervaring en leeftijd nog uit 8 kinderen bestond bij juf Valerie.
Wat bleek, in Rinske d’r groepje zat ook Sera, een meisje welke gelijk met Rinske bij TSA traint. Gezellig dus.
Om 12 uur een lekkere ski ochtend gehad met stralend zonnig weer.
Na lunch in appartement nog gaan skiën met zijn 3 en. Erg leuk en wat doet Rinske het al erg goed. Om 1630 waren we moe en dus terug naar appartement voor drankje, hapje en avondeten: macaroni met saus…lekkerrr en ijs toe.


Ma 27/02
Onbewolkt -4gr
Vandaag weer een mooie dag om te skiën. Het is nu 7 uur en de wekker ging. Gelijk eruit om te douchen en om daarna brood te halen. Om 7.20 stond ik in de rij bij de bakker. Ondertussen al iets van 15 wachtende voor me en na een paar minuten zeker 10 wachtende achter mij. De rij stond tot halverwege de straat. Het duurde dus even …. Morgen dus maar wat eerder gaan.
Na brood halen en ontbijten was het rond 8.30 tijd om om te kleden om daarna naar de skiles te gaan. Yvon was nog ziek en ging dus ook vandaag niet naar skiles.
Om 900 uur vertrok de groep van Valerie met Rinske en Sera. De dames hadden gelijk grote pret. De groep van Valerie bestaat uit alleen Nederlandse kinderen.
Ik ben met Marion deze ochtend richting Orelle geskied. Erg mooie pistes en zeer mooi lopende afdalingen. Even voor 12 uur werden we nog gebeld door de makelaar dat er een bod gedaan was van 350k op het huis van Sonja. Dit bod heeft ze geaccepteerd dus onder voorbehoud is het huis verkocht en passert op 24 april…een grote zorg minder !
Om 12 uur Rinske weer opgehaald. Ze had promotie gemaakt en mocht naar een andere groep met beter skiers. Haar nieuwe juf is Lara.
Daarna te lunchen in appartement. Toen heb ik ook Toyota Zonneveld gebeld voor advies wat te doen met de auto. Die gaven ook aan dat het waarschijnlijk de accu of de dynamo was die het probleem veroorzaakt. Hierna heb ik de Toyota Eurocare weer gebeld die voor mij de garage in Les Munierres gebeld hebben om de auto op te laten halen om deze te laten repareren bij de Toyota dealer Jean Lain automobiles Maurienne in Saint Jean de Maurienne op 19 km afstand van Val Thorens. Dit gebeurde daarna al na 15 minuten. Tenminste er kwam eerst, na 15 minuten iemand die hielp de auto uit de garage te halen en buiten te zetten om daarna iemand te laten komen rond 1400 uur die de auto mee zou nemen naar de garage. Top service allemaal en alles terwijl wij gewoon aan het skiën waren.
Vanaf 2 tot 5 zijn we, Joan, Rinske Marion en ik, nog wat mooie afdalingen gaan doen.
Daarna was het tijd om naar huis te gaan, nog wat kleine boodschappen te doen en daarna broccoli taart te maken. Tijdens het eten nog vuurwerk gezien. ‘s avonds liep niet alles vlekkeloos met Oscar, Yvon en Rinske met name omdat ze alle erg moe waren van het ziek zijn of van het skiën.

Di 28/02
Stralende dag met alleen maar zon.
Vanochtend iets eerder opgestaan om bijtijds voor de bakker te zijn. 6.55 scheelt een hele boel. Aansluiten in de rij binnen ipv buiten.
Marion had verhoging en geen puf en bleef thuis. Ik heb Rinske bij de les gebracht en ben daarna alleen doorgegaan. Als eerste de Caron naar boven en daarna de draagtas. Als eerste boven en de rode afdaling laten lopen en dus als eerste beneden. Was erg lekker en brede piste die geprepareerd was en waar nog niemand op geweest was. Top en erg fijne start. Verder tot 12 uur afdalingen gemaakt en foto’s en film stukjes van het gebied. Na Rinske halen en lunchen ben ik met Rinske op pad gegaan. Lekker geskiet en soms, heel soms stiekum off-piste geweest…..sssstt.
‘s Ochtens eerst nog wat verwarring bij Toyota Eurocare betreffende de auto. De auto was zoek. Ai. Het bleek dat de auto helemala niet naar de Toyota dealer gebracht is, maar de depanage had de auto zelf gehouden en gerepareerd in de Garage Venet Des Menuires in Les Menuires. Enfin, reparatie was wel goed en nu konden we hem dichterbij ophalen. Kosten eur 205 voor een nieuwe accu. De dynamo was getest en goed.
Na het eten allemaal bijtijds naar bed…om 9 uur lag iereen in bed, moe en/of ziek. ‘s Nachts ben ik er 3 keer uit geweest en Rinske 2 keer…overgeven…lucht wel op 🙂

Wo 29/02
Stralende dag met alleen maar zon. Temperatuur zo hoog dat de sneeuw eind van de dag wel pappig werd.
Vanochtend geen brood gehaald. Een huis met zoveel zieken daar is niet veel extra brood voor nodig. Marion nog steeds koorts en Rinske door overgeven ook niet lekker. Dus vandaag geen skiles.
Na afmelden van Rinske en Yvon bij de skiles ben ik met Han de auto gaan halen in Les Menuires. Na een uurtje waren we weer terug met gelukkig een  goed werkende auto.
Vanochtend met Joan wezen skiën en na de lunch met Rinske. Het was vandaag echt een fijne skidag. Temperatuur was erg goed en de sneeuw ook al werd die op eind van de dag wel wat papperig.
‘s Avonds pasta met sauzen gegeten, daarna kinders in bad en bijtijds allemaal weer bed in. Met han nog wel rondje gelopen om iPad te syncen en geld te pinnen. Tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om Val Thorens by night te bekijken…nog niet spannend dus, want het was pas 10 uur en het nachtleven begint hier vast later……

Do 01/03
Het word saai maar het was weer een volledig zonnige dag met hoge temperaturen. Zelfs op 3200 was het +4 graden.
Wel lekker skiën zo met dit weer dus we klagen zeker niet over het weer en de sneeuw condities. Marion was nog niet fit en bleef dus thuis. Rinske om 9 uur bij de skiles afgeleverd om daarna met Han te gaan skiën. Om 12 uur Rinske weer gehaald en Marion was ook buiten…even proberen en in ieder geval even lekker in de zon.
Na lunch samen met Joan en Rinske wezen skiën. Rond 3 uur even langs appartement gegaan en Marion zat lekker op terras in de zon. Wij dus ook even en hebben lekker drankje besteld.
Daarna nog 1 afdaling terug naar appartement via de buiten disco La Folie Douce.
‘s Avonds pasta met spinazie gemaakt. Lekker. Daarna kinders in bad, boekje voorlezen en rond 8 uur naar bed.
Han en Joan waren plannen aan het maken om morgen overdag naar huis te gaan. Wij gaan sowieso niet, want morgen eerst skiles, daarna nog met zijn 3en skiën en daarna de prijsuitreiking bij Prosneige.
Wij na spelletje Kinderen van Catan om 10 uur ook naar bed.
Han en Joan rijden morgen al naar huis….wij zaterdag.

Vr 02/03
Vanochtend 6.50 opgestaan en was dus mooi op tijd bij de bakker. Met Marion leek het beter te gaan en ik ben vanochtend met haar wezen skiën nadat we Rinske bij de les gebracht hadden. We hebben een tijdje de les gevolgt om te filmen en zijn later even een andere kant opgegaan. Eind van de ochtend Rinske opgehaald die ondertussen de medaille al gehad had: Silver Cristal. Na een frietje op het terras in de warme zon en wat te drinken zijn Rinske en ik nog wat gaan skiën. Marion was te moe en bleef even op het terras, lekker in de zon.
Gedurende de middag brandde de zon zo fel dat de sneeuw papperig begin te worden. Rinske begon zo af en toe spontaan te vallen (wel off-piste meestal) en dus rond half drie besloten om te stoppen. Terug bij appartement wilde Marion nog wel met 3en skiën, maar we hebben toch besloten om te gaan pakken.
Anderhalf uur later zaten we in de auto en reden we naar huis. Het was 16.00.
De auto startte prima 🙂 en dus reden we lekker rustig de berg af. Net even voor Chambery, bij Challes les Eaux, gaf Marion aan dat ze niet lekker werd en 2 seconden later leek ze in een shock. Snel de weg af en 112 gebeld. Politie was snel ter plaatse en onder begeleiding reden we door rood en tegen het verkeer in naar het nabij gelegen ziekenhuis Médipôle de Savoie. Hier werd Marion onderzocht en bleef ze uiteindelijk een nachtje logeren. Na eerst bij de Mac wat gegeten te hebben, hebben Rinske en ik na wat zoekwerk en externe hulp uiteindelijk een hotel Le Roma gevonden in Albertville. Achteraf gekeken bleken er best wel hotels dichter in de buurt te zijn van het ziekenhuis te zijn….damn, maar misschien toch ook vol. Uiteindelijk waren we om 00.30 thuis en sliepen we om 01:30.

Za 03/03
Rond half negen waren we wakker en na douchen en ontbijt reden we rond half tien weg. Onderweg wel wat file, en iemand die bij de tol tegen mijn trekhaak reed, maar 20 minuten later waren we weer bij Marion. In principe mocht ze naar huis, net als gisteravond, maar het voelde niet lekker. Dus nog maar wat gebleven en uiteindelijk zijn we rond 1 uur weggereden. De reis was erg rustig en met een 30 minuten stop en later een 60 minuten stop om te eten waren we zondag om 00:20 thuis.
Wat een dag(en)..op naar volgend jaar.

Appartement Le Cheval Blanc 55m2 4 kamer 8 Comfort

De film gemaakt van deze vakantie

Val Thorens › Le Cheval Blanc***
Le Cheval Blanc is een 3 sterrenaccommodatie, gebouwd in Savoyaardse stijl, met name de comfort appartementen zijn netjes ingericht. Bijzonder is dat de appartementen uitkomen op een overdekte patio met tuin en muurschilderingen waardoor een warme, sfeervolle uitstraling wordt gecreëerd die in open verbinding met buiten staat. Er zijn diverse verdiepingen, allen bereikbaar met een lift.

Seizoen 2011-2012
Meer afdalingen dan ooit in Val Thorens
Het skigebied van Val Thorens is volop in ontwikkeling. Deze winter gaat de 4e Funitel skilift open. De lift bestaat uit twee liften met elk twee cabines, goed voor 33 zitplaatsen. Deze nieuwe Funitel skilift brengt 1.500 passagiers per uur op een hoogte van 3003 meter naar de ‘Col du Bouchet’.
Door de komst van deze nieuwe skilift zijn er twee nieuwe afdalingen ontstaan. Eén rode afdaling, genaamd ‘Les Asters’ en één blauwe afdaling genaamd ‘Le Chocard’.
Om nog meer te genieten van het skiën of snowboarden in de zonnige Plein Sud sector, is er een nieuwe rode afdaling, genaamd de ‘Triton’ gemaakt bij de top van de ‘Bouquetin Funitel’ lift.
Daarnaast is de blauwe afdaling ‘2 Combes’ verlengd vanaf de top van de ‘Cascades’ stoeltjeslift en is nu een groene afdaling geworden. Ideaal voor beginners! Zij kunnen heerlijk experimenteren en aan hun techniek werken. Bij de rode afdaling ‘Béranger’ is het lager gelegen gedeelte helemaal vernieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.