Pollewops

Johan, Marion en Rinske

VakantiesZomer

Zomer 2004 – Frankrijk – Ardèche en Cévennen

Dit jaar zijn we tijdens de zomervakantie naar zuid Frankrijk geweest en hebben de gebieden Ardèche en Cévennen bezocht. Marion had een flinke buik en genoot van de warme temperaturen. Het doel was rust en mooi weer.
Beiden vonden we 1200km van huis. We zijn van maandag 21 juni tot en met zaterdag 8 juli weggeweest.
Hier het verslag van deze vakantie.

Ma 21 juni
– 1400 uur vertrokken uit Almere
– 1900 uur aankomst in Nancy en geslapen in hotel “Malediven” voor EUR29,50
– Gegeten bij “Buffalo Grill”
– IJsje gegeten bij Quick


Di 22 juni
7.30 opgestaan en om 8.30 reden we weg richting de Ardèche, afslag Montélimar, dan via Viviers, Bourg-Saint- Andéol naar Vallon Pont-d’Arc. Hier op zoek naar een camping. De 2 in het centrum waren niets, de 2 erbuiten in Salavas ook niets en de municipal (camping La Clapas) die niet in de ANWB gids stond was prima. EUR11 per nacht en erg rustig, aan de Ardèche en met schone en nette sanitaire voorzieningen. Dus: tent opzetten. De tent stond ingericht en wel in ongeveer 5 kwartiertjes.

Wo 23 juni zon 26°C
Vandaag Salavas, Vallon-Pont-dÁrc en Bourg-Saint-Andèol bezocht. Kenmerken van de plaatsen: mooi pittoresk, smalle steegjes en leuk om in te wandelen.
’s Avonds via de franse radio getracht Nederland-Letland te volgen en na de overwinning (3-0) nog naar Veenendaal gebeld en beiden gefeliciteerd. Ma met d’r verjaardag en Pa met de overwinning.

Do 24 juni zon 26°C
Vandaag gewandeld langs de Ardèche vanuit de camping. Dit was een wandeling over keien, over zand, door water etc. Leuk. Tevens net voor (!) d’Arc gezwommen in de Ardèche. Koud maar wel lekker. De forellen zag je zo zwemmen zo helder is het water. Na de wandeling nog gefietst naar Barjak. Totale afstand 30km en het was best vermoeiend. ’s Avonds nog in St.Jean du Gard geweest waar de buren staan. We waren nog op tijd voor de koffie 🙂 De reis erheen duurde iets langer dan verwacht: 75km in 1 uur en 25 min.

Vr 25 juni zon 29°C
Met de auto een tocht gemaakt vanuit Vallon Pont d’Arc naar St.Martin-d’Ardèche over de D290. Alle toeritische stops hebben we aangedaan. Vooral de stop bij Le Pont d’Arc was erg mooi. Jammer dat we onze zwemkleding niet bij ons hadden. Er is een erg mooi strandje bij met erg mooi water.
In Saint Martin-d’Ardèche hebben we nog wat gegeten en gedronken en na een bezoek aan het dorpje zijn we weggegaan. De volgende stop was het dorpje Aigueze. Vanaf de weg zag dit er erg mooi uit en vandaar dat we gestopt zijn. Het dorpje was gebouwd om een kasteel heen en was erg leuk.
Na dit bezoek zijn we naar de camping terug gegaan. De weg terug liep door vele wijnvelden en was erg mooi.

Za 26 juni zon 32°C
Vandaag zijn we naar het strandje geweest bij le Pont d’Arc. Tevens was het weer voetbal dag. Nederland speelde vandaag tegen Zweden. De wedstrijd eindigde in 0-0 en na de panalties was het 4-5 voor Nederland.

Zo 27 juni zon 35°C

Het was erg warm vandaag en dus eigenlijk een verkeerde dag om te verkassen.
Vandaag gaan we weg uit Vallon Pont d’Arc en gaan vanuit de Ardèche richting La Gard in de Cévennen.
Na een poging van 3 uur om iets leuks te vinden in de buurt van St.Jean du Gard zijn we omgedraaid en teruggereden naar St.Jean du Gard. We wilden liever niet op de camping Mas de la Cam staan omdat daar de buren staan (lees dit niet verkeerd!).
Na wat speurwerk vonden we La Fôret. Een erg rustige bosrijke nette camping met zelfs een erg mooi zwembad in het plaatsje Falguieres.

Ma 28 juni zon 35°C
Na het douchen en het afhalen van het brood begon het te “donderen” en “lichten”. Gedurende 2 uur heeft het geregend en zaten we lekker onder de luifel 🙂
Rond 11 uur werd het weer droog en was het direct weer lekker warm en de lucht strakblauw.
’s Middags hebben we een trail gelopen. We kozen voor de gele i.p.v. de rode en dat betekende 5 uur i.p.v. 2 uur !! Oops foutje. Gelukkig kwamen we de landeigenaar tegen die ons een kortere route door zijn landgoed aanwees. Dit was een wandelpad langs de rivier Le Gardon.
’s Avonds nog wat boodschappen gehaald (winkel ging dicht toen het licht uit ging!), die daarna opgegeten, nog wat gezwommen in zwembad, een spelletje yathzee gespeeld en toen naar bed.

Di 29 juni zon 35°C
Vanochtend een stukje wezen fietsen. Richting Floret en even gekeken of de buren (8km (20 min) fietsen), waar we vanmiddag gaan BBQ-en, er zijn. Dit was niet het geval dus ben ik teruggegaan. Vandaag ben ik de heuvel St. Pièrre opgefietst en totaal 31 km afgelegd met een gemiddelde van 20 km/uur. Het maximum was 55 km/uur.
Toen ik terug was bij de tent kwam Marion net van het zwembad en waren de buren er ook. Die kwamen even kijken hoe wij stonden.
Die middag zijn we op de camping Mas de la Cam geweest en hebben oa. gezwommen en Le Gardon en ge-BBQt.
Wat er toevallig was, is dat Robert zijn ouder ook op deze camping stonden. Toen ze gingen afwassen liepen ze langs ons. Leuk, praatje maken enz.

Wo 30 juni zon 35°C
Vandaag een redelijke rustdag aan het zwembad. Waarvan weet ik niet, maar ik werd in ieder geval wel erg moe vandaag. Tevens ’s avonds lichtelijk aan de dunne.
Rond 20:50 zijn we naar Mas de la Cam gereden om daar Nederland met 2-1 te zien verliezen van Portugal.
Rond 23:30 gingen we naar onze eigen tent, die gelukkig maar 8 km verderop stond.

Do 1 juli zon 32°C
Vandaag was het de dag van excursies.
’s Ochtends zijn we in de grotten van Demoiselles geweest. We gingen met een klein gondeltje de grot in waar het 14°C was. De grot was erg mooi en indrukwekkend. ’s Middags zijn we in de bamboetuin van Anduze geweest. Dit was ook erg mooi en de foto’s laten dat wel zien.

Vr 2 juli zon 35°C
Vandaag stond er een lekker windje die het erg aangenaam maakte. Het was vandaag echt een vakantiedag, dus bij het zwembad en iets te lang in de zon…..ik ben verbrand !

Za 3 juli zon 35°C
’s Ochtends zijn we op de boerenmarkt geweest in St. Jean du Gard. Dit bleek een 10-tal kramen te zijn met honing, olijfolie en knoflook. Niet echt spannend dus.
Na 10 minuten hadden we het gezien en zijn we weer terug gegaan naar de camping.
’s Middags heb ik 32 km gefietst en was het erg warm bij de beklimming van Col St. Pierre. Deze berg (heuvel) is 597 meter hoog en ik vond hem hoog zat !!
Tevens even bij de buurtjes gebuurd en op de heenweg reed ik op de brug lek. Ik was 50 meter bij hun vandaan !!
Na nog wat gezwommen te hebben en gedoucht zijn we bij l’auberge du Cèdre pizza gaan eten. Deze auberge zat vlak bij de camping en we konden er lopend heen. Marion redde dat ook….net. Het was erg lekker en in een gezellige franse sfeer.

Zo 4 juli zon 35°C
Vandaag zijn we onder andere bij de Super U in Anduze geweest en hebben daar op de rommelmarkt gelopen. Toevallig was die daar.
Verder hebben niet veel gedaan.

Ma 5 juli zon 30°C
Vandaag om 11:00 vertrokken naar Avignon en zijn via Pont du Gard gereden. Een erg mooie romeinse brug.
Onderweg nog gestopt bij enkele zonnebloemvelden en hebben daar verschillende foto’s gemaakt.
Verder zijn we gestopt bij de Carrefour in Usèz en hebben daar een Michel in kaart gekocht.
’s Avonds hebben we tapas gegeten in Avignon en om 23:00 waren we weer te rug op de camping.

Di 6 juli zon_wolken_regen 30°C
Vandaag was het weer een BBQ dag en tevens marktdag in St.Jean du Gard.
Na de markt begon het te regenen wat ongeveer 2 uur duurde. Daarna werd het weer droog en bleef het droog totdat we om 23:30 thuis waren.
Toen begon het te plenzen tot de volgende ochtend 10:00uur. Gelukkig is de tent goed waterdicht 🙂

Wo 7 juli zon28°C
De ochtend begon met regen, maar om 10:00 uur werd het aardig droog en zonnig.
’s Middags hebben we bij het zwembad gelegen en ’s avonds boodschappen gedaan en gegeten.
Verder niets gedaan.
Die avond ook weel licht en gedonder gezien. Gelukkig bleef de regen weg.
Na de tent goed afgesloten te hebben zijn we om 23:00 naar bed gegaan.

Do 8 juli zon28°C
Vandaag zijn we met de trein naar Anduze geweest en hebben daar een beetje de toerist uitgehangen. Beetje rondkijken, terrasje, ijsje etc.
’s Avonds hebben we lekker gegeten in Mialet. Onze engelse buren hadden daar een vast restaurantje waar het eten erg lekker moest zijn. Dat hebben we dus ook uitgeprobeerd. Een simpele keuken, maar erg lekker en goed betaalbaar. De buren hebben deze week een huisje gekocht in Les Moulins, waar ze voortaan enkele maanden per jaar gaan wonen. Wij waren altijd welkom, dus wie weet….

Trein verslag

 

Vr 9 juli zon28°C
08:00 opgestaan en gedouched
09:00 ontbeten
10:00 opruimen, drogen tent en inpakken van auto
14:00 naar huis
02:00 thuis

Video verslag van de vakantie

Diversen
Afstand van Almere tot camping La Fôret: 1200km
Camping La Fôret
Falguieres
Frankrijk
www.campingalaforet.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *