Zomer 2005 – Frankrijk – Cévennen – Falguieres

Frankrijk Cévennen 12 juni – 1 juli

Zondag 12 juni zon_wolken
Na gisteren, zaterdag dus, al begonnen te zijn met inpakken zijn we zondag om 10:10 weggereden. Om 10:40 deden we dit nogmaals omdat we vergeten waren de koelkast leeg te maken. De reis ging verder voorspoedig bij ons….bij Ellen en Myron niet echt ! Onderweg kwamen we ze tegen net nadat de A6 overgaat in de A3 in Luxemburg. Panne met de v-snaar. Uiteindelijk zou het een hele dag duren voor ze verder konden. Ze stonden gelukkig nog op een leuke camping in de buurt van de garage.

Wij zijn om 17:00 gestopt tussen Nancy en Toul. Eerst hebben we lekker genoten van het lekkere weer en hebben we Rinske in het gras gezet…voor het eerst van haar leven…..en ze vond het erg spannend. We zaten in Hôtel du Mirabellier de Toul op de laatste aire voor het begin van de tolweg. De kosten voor deze overnachting waren € 27 plus € 3 voor Rinske d’r bedje en 2 maal € 4 voor het ontbijt. Bij de aanwezige Autogrill hebben we gegeten, hier hadden ze voor Rinske een GEWELDIGE kinderstoel op wielen. ZEER interessant, lekker meegegeten met de patatjes en een eigen in de magnetron opgewarmd potje. Om 20:00 lagen we allemaal in bed. Ik sliep vrijwel direct daarna. Het was een erg rumoerig hotel waardoor Rinske erg slecht sliep. Door de dichtslaande deuren schrok ze steeds wakker waardoor ze niet meer in het bedje wilde slapen en alleen nog maar bij mamma op haar borst, Marion was dus lekker uitgerust de volgende dag.

Maandag 13 juni zon_wolken
Rond 06:30 was Rinske klaarwakker en dus waren we op 07:00 de eerste aan het ontbijt. Om 08:00 reden we weer verder. We hebben de route gevolgd zoals aangegeven door deze route. Het laatste stuk reden we zonder, omdat we er vorig jaar ook geweest waren en dus de omgeving nog goed kenden. Om 15:15 waren we op de camping La Foret in Falguieres. Dit was 15 minuten te laat, want ons plekkie 14 was net vergeven
🙁. Nu staan we op 13. Ook leuk en iets opener. Als plekkie 14 over 3 dagen leeg komt mogen/kunnen we altijd nog verhuizen.
Enfin, tent opzetten en toen kwamen we erachter dat we het volgende vergeten waren: de binnententen en de luifel ! O o. Nadat Marion met het thuisfront heeft gebeld komt e.e.a. over met de post in 2 dagen. Kosten € 98. Zonde ja, klopt, niets aan te doen.
Rond een uur of 19:00 begon het te regenen en dat ging de gehele nacht door met licht en gerommel. Rinske sliep desondanks beter.
Echter moeder … tja zou moeder niet zijn als ze gedurende de koele nacht niet een paar keer aan het kind zou voelen of ze het wel warm genoeg had…koude wangen, dekentje erbij …weer wakker, nog koude wangen … even checken bij Johan, nee die zijn niet koud … fleece trui erbij…. Heerlijk, volgens ons heeft Marion een heerlijk rustgevende vakantie … weer een nacht niet lekker geslapen.

Dinsdag 14 juni 25-30°C
Vandaag begonnen we nog met wat nattigheid, maar in de loop van de dag werd het droog en gelijk lekker warm (30ºC). Na het ontbijt, speeltijd met Rinske en daarna slaaptijd Rinske zijn we rond 14:00 naar Alès gereden. We hebben de erg pittoreske route 160 naar Alès genomen, die erg mooi was, met veel groen en wegen waar net 1 auto op kon rijden. De terugweg zijn we via Anduze gegaan.
In Alès zijn we naar de Cora geweest en hebben daar het nodige ingekocht.Bij terugkomst (17:30) heeft Rinske nog wat gespeeld, een heel potje gegeten en nadat zij heerlijk in haar bedje lag hebben wij geBBQd op de CampingGaz partygrill. Erg lekker. Rond 22:30, na een bak koffie/koffie-verkeerd zijn we naar bed gegaan.

Woensdag 15 juni zon 28°C
Om 07:00 was Rinke weer aanwezig en dus opsta tijd. Het was onbewolkt en dat beloofde dus een warme dag. En dat werd het ook. Rond 14:00 arriveerden Ellen & Myron ook op de camping en om 15:00 zijn we met Rinske gaan zwemmen. Erg leuk vond ze het, echter was het water wel een beetje koud (22ºC), na een paar minuten ging ze klapperkaken, ja, klappertanden kan niet als je slechts 2 ondertanden hebt. Maar genieten deed ze desondanks…. Rond 17:00 zijn we met zijn allen naar St. Jean du Gard geweest en hebben de Marché U bezocht voor wat boodschappen. ’s Avonds aten we paling, zalm, stokbrood en salade. Erg lekker.

Donderdag 16 juni zon 30°C
De afgelopen nacht was wederom een beetje Rinske drama. Vaak wakker en dan gillen/krijsen en niet willen slapen. Te veel veranderingen, indrukken en afwijkingen ten opzichte van thuis….dat zal het zijn. Enfin. Vandaag gaan we proberen regelmaat te creëren. Omstreeks zevenen waren we allemaal weer op, hebben ontbeten en een rustig zwembaddagje gehad. Rinske heeft overdag twee maal geslapen, rond zessen gegeten, daarna in bad en om half acht naar bed…en dat ging goed
J
Wij hebben koffie gedronken bij Ellen & Myron en na de fles gegeven te hebben om 23:00 zijn we naar bed gegaan.

Vrijdag 17 juni zon 34°C
Afgelopen nacht was rustig en pas om zes uur kwam Rinske voor een fles. Daarna heeft ze geslapen tot 08:30 en toen zijn we opgestaan. Vandaag is opa jarig en dus heeft Rinske opa gebeld en gefeliciteerd. Hiep hiep hoera ! Deze ochtend werd er een pakket bezorgd en dus konden we ’s avonds eindelijk de tent afmaken, nooit meer vergeten hè Marion, de tent bestaat uit 4 zakken. Verder zijn we vandaag naar de grotten van Trabuc geweest. Erg mooi en het is knap om te zien wat de natuur allemaal maakt in de loop der tijd. Na Trabuc hebben we gewandeld in Mialet en daar tussen de middag een salade gegeten bij Auberge du Fer à Cheval, waar we vorig jaar ons trouwmenu hebben gegeten. Om 15:00 waren we terug op de camping waar we nog even hebben gezwommen en ’s avonds hebben we pizza gegeten bij de boer in Restaurant à la Ferme welke op loopafstand van de camping ligt.
Creme de Marrons - lekker toetje bij de boer

Zaterdag 18 juni zon 36°C
Vandaag erg warm. Om 07:00 opgestaan en verder niet veel uitgespookt. Beetje lezen, zonnen, zwemmen, hangen en ’s namiddag nog wat boodschappen gehaald. Soep gegeten en rond 22:30 dit geschreven. Han sms-te nog dat hij mijn fiets wel wilde halen en testen
à haha..MOOI NIET !

Zondag 19 juni zon 35-21°C Vaderdag. ‘s Ochtends van Rinske een papa-kind-doe-boek, slippers, mooie steen en een mooie denneappel gekregen. Na het ontbijt, koffie heeft Rinske nog wat gespatterd in “haar” zwembadje en zijn we om 13:30 naar Florac gereden. De route erheen duurde lang, erg lang (anderhalf uur). Florac op zich stelde niet echt veel voor. Een beetje rondgewandeld en in 1-2 uur hadden we alles gezien. Toen we een ijsje aten op het terras, kregen we een sms van Ellen dat het in Falguieres regende. Erg hard regende ! Een half uurtje later begon het in Florac ook te rommelen en vielen ook daar de eerste druppels. De terugweg via de Corniche des Cevennen ging een stuk rapper (45 minuten). Tijdens de tocht over de Corniche, begon het pas echt goed flink te regenen. ’s Avonds aten we pannenkoeken. Om 18:00 begonnen we en om 21:00 was de laatste pannekoek gebakken. Het was lekker. Maar wat het ook de moeite waard, Ellen doet het nooit meer…3 uur bakken voor 15 minuten eet plezier…Maar Rinske heeft genoten van haar pannenkoek met kaas.


Maandag 20 juni zon 35°C
Vanochtend was het weer stralend. Onbewolkt en alsof er gisteren niets gebeurd was. Vandaag wordt weer een lekker rustig dagje.
Vandaag zijn we naar de Gardon gelopen en hebben daar gezwommen. We hebben nog geprobeerd forel te vangen, maar die bleek te snel. Bij terugkomst hebben we een lekker ijsje gegeten en daarna was het boodschappentijd die ingevuld werd door Myron en Marion. Ellen bleef slapen en ik bleef al lezend de wacht houden bij een slapende Rinske. Vandaag sla met kip gegeten, oh die Rinske doet zowat een moord voor kip, onder de luifel omdat er onweer dreigde. Al met al viel het wel mee. Een hoop gerommel voor een paar spatjes.

Dinsdag 21 juni 35-26°C
Wederom een mooie ochtend. Stralend weer en alleen nog een beetje vochtig van gisteren, maar dat was snel weg.
Vandaag gaan we naar Nîmes, een oude Romeinse stad. In Nîmes zijn we in de parkeer garage “des Halles” gaan staan. Koffer op het dak, dat bedachten we toen we het idee hadden dat het plafond wel heel dichtbij kwam en we het eerste contact hoorde tussen parkeergarage en dakkoffer
J uhm, wat stond er bij de ingang??? Maximaal 2 meter toch? Marion is even uitgestapt bij het inparkeren want daar zag het plafond er wel heel dreigend uit. Nou ja, niks aan de hand, we staan.

In Nîmes hebben we een uur of 4 rondgewandeld en ik ben ook nog in de Arena geweest. Erg mooi, maar reeds erg vervallen. Niet gek als je bedenkt dat het in het jaar 100 na Chr. al gebouwd is. Na de stadwandeling vanaf een zeer onduidelijke plattegrond zijn we weer naar de parkeergarage teruggekeerd. Nu wisten we dat de koffer zo nu en dan langs het plafond schuurde….wow die uitgang, dat leek al helemaal niet te kunnen. GRRRRRRRRRRRRRR ponk, weer een balk verder, moeten we de koffer en nog af halen?? Of gaan we het redden??? GRRRRRRRRRRR ponk weer een balk…Uiteindelijk ging het wel en hoefde de bak niet gedemonteerd te worden. Een paar flinke krassen…dat wel. Even achterom kijken, wat stond er nou bij de ingang?? OEPS maximaal 1.80 meter, tja dat past dus eigenlijk niet. Okay, we moeten niet meer vergeten dat die koffer erop zit.

Op de terugweg begint het te regenen en met 32°C werd het erg broeierig. In Camelot zijn we naar de Super U geweest voor de aanschaf van o.a.. BBQ vlees. Rond 17:00 waren we terug en het regende nog steeds L. De geplande BBQ onder de luifel en gezellig met z’n allen, Johan, Myron, Ellen, Marion en Rinske, in de tent. Ook Rinske vond het gezellig en vond de kip erg lekker. Zij ging rond negenen pas naar bed. Pas na elven gingen we slapen.

Woensdag 22 juni zon 35°C
Vandaag een mooie rustdag. Mooi weer. Warm, dus zwemmen in het zwembad en Rinske ook nog in d’r eigen badje. Rond 16:00 begon het te betrekken, bliksemen, donderen en waaien, maar de regen bleef uit. Gelukkig !
’s Avonds spaghetti gegeten, koffie gedronken, nog wat gelezen en om 22:30 naar bed. Morgen markt in Anduze.

Donderdag 23 juni zon 35°C
Omstreeks 07:30 waren we op en om 09:00 hebben we ma/oma gebeld en gefeliciteerd met haar verjaardag. Daarna zijn we naar Anduze gereden en hebben daar op de markt rondgelopen. Na alles gezien te hebben, hebben we een ijsje gegeten en zijn toen terug naar de camping gegaan. Na de lunch was het zwembadtijd. Rinske liep van 14:00-16:30 omdat ze de ochtendslaap door de markt gemist had. Daarna ging ook zij zwemmen. Gezellig Brechtje was er ook en dat vond ze erg leuk.
Na het avondeten, Rinske d’r badje en koffie was het om 23:00 bedtijd.

Vrijdag 24 juni
Vandaag hebben we de rode wandeling gedaan. Was erg mooi, maar toch wat zwaarder door de 81/2 kg extra op je buik/borst. Rinske viel op het laatste stuk omlaag zelfs in slaap…zo moe was ze geworden. ’s Middags gezwommen en ’s avonds patat met kip en ijsje toe.

Zaterdag 25 juni
Rond 06:30 was Rinske er weer en wilde niet meer slapen. Dus maar opstaan. ’s Ochtends rustig aan gedaan en om 12:30 koffie met gebak in verband met de 20ste week zwangerschap van Ellen & Myron.
Daarna zijn we naar St. Jean du Gard geweest. We hebben de auto vooraan geparkeerd en zijn naar het aquarium gewandeld en hebben deze bezocht. Was niet zo groot, maar Rinske vond het erg leuk en wij dus ook.
Daarna nog wat gegeten daar en toen weer terug naar de camping. Rinske was in de auto in slaap gevallen (1600) en deed dat nu nog (1830). Ik heb nog even gezwommen (30 baantjes..510mtr) en gedoucht en ben dus klaar om zo uit te gaan eten in St. Jean du Gard restaurant Les Bellugues.


Zondag 26 juni zon 36°C
Vandaag was het warm…heel erg warm.
Het eten gisteravond was lekker, in een leuke omgeving, maar te duur voor wat je kreeg (vind ik). De vooraf salades waren niet alles en totaal was het ruim eur140.
Verder was het vandaag een zwembad dag en hebben we ’s avonds pizza gegeten. Deze waren op de camping gemaakt en waren erg lekker.

Maandag 27 juni zon 37°C
Vanochtend gingen Ellen & Myron weg om 0800. Wij zijn vandaag, na Rinske d’r ochtendslaapje, naar Alès gegaan en hebben daar gewandeld en boodschappen gedaan. Bij terugkomst hebben we nog gezwommen tot 1800 en zijn toen begonnen met de bbq.

Dinsdag 28 juni zonzon_wolken_regen 37°C
Vandaag zijn we na het ontbijt naar Carnon Plage geweest aan de middellandse zee in de buurt van Montpellier. De afstand was 100km via Quissac en Sommières. Rond 1200 waren we op het strand. Parkeren doe je hier op 50mtr afstand zonder problemen…plek zat. Het water van de zee was erg lekker. Warmer dan het zwembad of le Gardon. Rinske vond het schitterend, lekker kruipen in het zand en de zee. Alleen sommige golven waren net te hoog voor haar. Dat was wel schrikken.
Het begon op een gegeven moment een beetje te druppelen en toen wat meer…het was nog wel lekker maar we zijn toch weggegaan. Ruim 3 uur strand was ook wel voldoende. Na het strand van Carnon Plage zijn we eerst in La Grande Motte geweest. Wat een toeristisch oord is dat zeg ! Ongelofelijk. Daarna zijn we naar Palavas gereden. Palavas is klein, gezellig en heeft een haventje vol met restaurantjes e.d. Hier hebben we gegeten in restaurant le thalassa en zijn om 2030 terug naar de camping gegaan. Om 2150 waren we terug en na allemaal in bad/douche geweest te zijn lagen we om 2230 op bed.

Filmpje schommel
Filmpje draaimolen

Woensdag 29 juni zon_wolken 32°C
Vandaag was weer een thuisblijfdag. Een beetje gezwommen en gelezen. Op een gegeven moment werd de lucht donker en begon het flink te donderen. Rinske sliep buiten..gelukkig bleef het droog.
In de namiddag nog wat boodschappen gedaan en rond tienen naar bed.

Donderdag 30 juni zon_wolken 36°C
Les Vignerons de TornacEen warme dag. Kleine wolkjes aan de lucht en af en toe flinke wind. We zijn naar Les Vignerons de Tornac geweest. Een rondleiding was jammer genoeg niet (nog niet) mogelijk en ik heb dus wijn geproefd en gekocht en we zijn daarna verder gegaan naar Sommières. Op de weg eerder naar Nîmes zagen we van de weg af dat dit wel eens een mooi plaats zou kunnen zijn. Dus dat gingen we nu controleren.
Sommières is een erg leuk stadje met kleine smalle straatjes en bovenop een heuvel de kerk en een ruïne van een heus kasteel. Het was mooi om er naartoe te wandelen alhoewel de paden voor een kinderwagen niet altijd even makkelijk waren.
Na Sommières nog boodschappen gedaan in Anduze en daarna nog wat gezwommen en gedouched/gebadderd. Rinske was moe en wilde ook niets eten, behalve naar bed en een fles melk. Ook goed !
Wij aten pizza van de plaat en zijn daarna bij onze Engelse buren wat gaan drinken en foto’s bekijken van hun Franse huis. Kwart over elf bedtijd. Welterusten.

Vrijdag 1 juli zon_wolken 28°C
Het was vannacht erg winderig. Marion is er zelfs uit geweest om te kijken of alles wel goed vast zat. Dit omdat ze wat hoorde. Alles zat goed !
Om 06:15 werd ik gewekt door Rinske, gaf haar de fles en ging douchen en vast beginnen met opruimen.
Toen we redelijk aan kant waren hebben we nog tosti’s gegeten en waren we 10 uur precies klaar. Na wat handen geschud te hebben reden we om 10:30 weg. Rond 12:00 hebben we getankt en bij de Intermarché cola en stokbroodjes met tonijn/sla/ei/tomaat/mayo gekocht, de mevrouw achter te balie vond het nodig om iemand uit het magazijn te roepen om….de “bébé” te komen bekijken. Is ze echt zo speciaal??? We hebben de lunch daarna op de Aire de Montélimar genuttigd. Rinske at ook wat mee en vooral de perziken, die we ook mee hadden, vond ze erg lekker.

Om 14:00 reden we verder en rond 15:00 waren we in Lyon…file 🙁
Net voor 00:00 uur waren we thuis. Het heeft allemaal wat langer geduurd, maar we hebben ook lekker rustig aan gedaan en ruim onze pauzes genomen. Lekker hoor….

Tot volgend jaar.

Deze vakantie heb ik ook weer lekker wijntjes mogen proeven. Hieronder de gegevens van enkele genuttigde wijnen:

De volgende dag tijdens leegruimen van de dakkoffer ontdekten we een verstekeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *