Zomer 2006 – Frankrijk – Cote d’Azur – Cavalaire sur Mer – BonPorteau

Onze zomervakantie in 2006 in Cote d’Azur. Wat hebben we gedaan, wat gebeurde er allemaal, wat voor weer hadden we en wie hebben we allemaal ontmoet.

Za 10/6 29°C
Vanochtend om 7.30 opgestaan en de laatste spulletjes in de auto gedaan. Gisteren waren we vrij en hebben toen alles al uitgezocht en klaargezet. Dat was vanochtend dus niet meer nodig en na een ontbijtje en rustig inpakken reden we om 9.30 weg. De heenreis liep niet helemaal voorspoedig. Bij Eindhoven was de A2 dicht en moesten we binnendoor omrijden. Dit kostte ons al een half uur extra door de vele stoplichten en het stilstaan. Daarna Frankrijk. Ook daar zijn ze flink aan de weg bezig. Dat willen zeggen, er staan borden, maar je ziet niemand ! We hebben daar stukken van 20 en 15 kilometer gereden met een gangetje van 50-70km/uur. Dat scheelt een hoop als je bedenkt dat je daar normaal 140-160km/uur rijdt. Enfin, met Rinske ging alles wel goed. Ze vermaakte zich prima en met de 2 stops van 3 kwartier tot een uur was alles naar het zin.
Om 18.30 waren we in Vandenesse-en-Auxois (790km). Hier ligt de camping Le Lac de Panthier (www.lac-de-panthier.com) waar we een chalet gehuurd hebben voor 3 nachten.
Na de aanmelding, een rondje gelopen te hebben met Rinske naar de glijbaan, ging zij na een bad om 21.00 uur naar bed en wij om 22.30. Welterusten.


Zo 11/6 31°C
Vandaag de eerste echte dag in Frankrijk. Rinske had afgelopen nacht goed geslapen en werd rond 7.30 uur wakker voor een fles melk. Marion had minder lekker geslapen en was wel 10 keer wakker. Hier had ik geen last van.

Na het ontbijt zijn we naar het zwembad gegaan. KOUD dat het was. Brrrr. En Rinske wilde er zo graag in. Dat deed ze dan ook steeds, maar op een gegeven moment, rond lunchtijd 12:30, werdt het te veel. We zijn toen ook terug gelopen, hebben geluncht en om 13:45 ging Rinske slapen. Nu hadden wij lekker even tijd om wat te lezen en te zonnen en een beetje te oriënteren waar de rest van de vakantie plaats gaat vinden.

Gelukkig hadden ze ook een binnenzwembad, waar we daarna nog een paar keer geweest zijn. Daar was het water wel warm.

We hadden ook besloten om macaroni te eten, maar toen ik de prijs voor een potje zag (eur 2.50) stelde ik voor om maar wat te gaan halen, wat al snel goedkeuring kreeg. Vanavond dis steak hache, frites, salade, 2 visjes en een wijntje van Lac de Panthier.

Om 19.00 konden we bestellen en om 19.30 zaten we dus te smullen. Wat leuk was, was die 2 visjes die Marion had besteld voor 1 euro per stuk. Het waren 2 bakjes met in ieder bakje wel 100 visjes 😉 haha wel veel, maar gelukkig hielp Rinske haar met opeten en op de grond gooien er van. Zo kwam er toch 1 bakje leeg.

Om 20.30 was Rinske bekaf en sliep om 20.45. Daarna een spelletje woord-rummikub gedaan, het volnder opengeschroeft voor de letter P die ik liet vallen en tussen het plankier verdween, nog wat gelezen en om 23.00 naar bed.

Morgen gaan we naar Beaune, hier 30km vandaan.

Opmerking: nog even verteld moet worden dat het restaurant van Lac de Panthier waar wij op uitkijken een Smoby huisje heeft staan. Dit is Rinske d’r lievelingsplekje hier en vooral als ze op d’r laatzen er heen is….haha.

Ma 12/6 31°C
Vandaag waren we pas rond 9.00 uit bed. Rinske sliep lekker lang uit, maar had ook enkele keren gespookt vannacht. Na het ontbijt zijn we rond half 11 naar Beaune gereden. Beaune is de wijnhoofdstad van Frankrijk en dat kun je daar wel merken. Een en al wijnwinkels, cave’s, musea etc. Na Beaune gezien te hebben zijn we via de E.LeClerc teruggereden. Rond 15.15 waren we terug.

Di 13/6 31°C
Dinsdag was een reisdag. Rond 7en opgestaan en om 8.30 reden we weg richting Cote d’Azur. In Frejus en St.Rafael hadden we wat campings uitgezocht die uiteindelijk niets bleken te zijn. We waren dan ook omstreeks 13.30 in Frejus en pas om 17.00 hadden we de keuze gemaakt. De camping heet Le Baume**** (www.labaume-lapalmeraie.com) en is een waar zwemparadijs. Het enige wat jammer is, is dat het langs de A8 ligt. Toen we aankwamen hadden we het geluid niet zo erg meegemaakt, maar toen het ’s avonds werd en op de camping rustiger, werd het geluid steeds opvallender. Marion d’r humeur ook !

Voor Rinske was dit d’r eerste bewuste tent ervaring. Zij vond het erg leuk en hielp, zoals wel verwacht, met het opzetten van de tent. Handig hoor.

Wat niet handig was de bezem. Die hebben wij om het vuil UIT de tent te vegen. Rinske presteerde het steeds om het vuil er juist IN te vegen…haha. Tijdens het opzetten van de tent had ik een dipje…misselijk, duizelig en slapjes. Na een verrukkelijke past van Marion was het dipje weg. Dank.

Rond 8 uur lag Rinske in/op haar slaapzak en wij lagen er om 22.30 in.

Lekker naar de A8 luisteren. Erg rustgevend…not !

Wo 14/6 31°C
Om 7 uur waren we wakker. Lekker rustig in de tent gespeeld en om 8 uur ben ik met Rinske brood, melk en croissants gaan helen. Lekker ontbijtje.

Vandaag gaan we lekker zwemmen in een mooi en groot aangelegd zwembad. Op dit moment 11.45 wachten we alleen nog op Rinske. Die ligt weer te slapen. Zij heeft dus duidelijk ook niet lekker geslapen. Vast door de A8!

Ik heb vanochtend Fedor gebeld, omdat hij een camping plek in de buurt van St.Tropez wist. Hier hebben we nog over ge-sms-t en morgen gaan we daar naartoe. Een rustige plek met strand. Ik ben benieuwd.

12.30 Rinske is wakker en we gaan naar het lang beloofde zwembad met beibaan. Dat hoefde je dus maar 1 keer te zeggen. Badpak werd gepakt en die moest aan en madam liep al naar het bad. Vol enthousiasme, springen en roepend “jaaaaa zwembad, beibaan !”.

Wij ernaar toe en tot een uur of 3 gezwommen, gespetterd, gegieterd, geduwd, gespeeld etc. 1 keer van de beibaan geweest, maar die ging toch een beetje te hard –> “nie leuk”.

Na deze anderhalve uur zwemmen had Rinske het ook wel een beetje koud. We zijn toen (pas) naar het verwarmde gedeelte gegaan…oei dat ispas lekker. Hier hielden we het nog een uurtje vol en zijn toen wat gaan eten bij de tent.

Direct na het eten weer op pad naar het zwembad. Dat hielden we toen nog een 2 uur vol, maar dan alle tijd in het verwarmde zwembad.

Na het eten, doperwtjes, visburgers, sla, tomaat en komkommer, was het weer bedtijd voor Rinske. Dit was een ritueel tussen 8 en 9 uur, maar toen viel ze uiteindelijk om. Na afwas en koffie zijn we om 11 uur naar bed gegaan.

Do 15/6 28°C
Vandaag wederom een dag van verhuizing. De A8 maakte te veel lawaai ’s nachts om lekker te kunnen slapen. En dan te bedenken dat er mensen naast ons stonden die daar al 12 jaar kwamen en er niets van hoorden…zeker watjes ingebouwd 🙂

Enfin, wij gaan vandaag naar Cavalaire sur Mer. Ongeveer 10 km ten oosten van St.Tropez. Aan zee dus.

Om 6 uur heeft Rinske nog een fles melk gehad en daarna sliepen we nog tot 8 uur. Rinske was als laatste wakker. Ik ben toen gaan scheren en toen ik terug kwam kon ik met Rinske brood halen. Leuk !

Na het ontbijt ben ik met Rinske naar het zwembad gegaan en zijn daar tot een uur of half 12 gebleven. Marion zou de spullen vast inruimen voor vertrek (PS. Dit was haar eigen voorstel). Er was deze ochtend zelfs muziek in het bad i.v.m. fitness oefeningen. Rinske danste leuk mee. Erg leuk om te zien haar grote spontaniteit en nog grotere enthousiasme. We hebben nog verder ingepakt en om 2 uur reden we weg en rond 3 uur waren we in Cavalaire. Camping bekijken (http://www.bonporteau.fr), plekje zoeken, aanmelden, tent opzetten en om 5 uur naar de supermarkt. We wisten niet waar deze was, dus gingen we met de auto…haha….400 meter verder zat de Champion. DAT hadden we ook wel kunnen lopen!

Op de camping zitten we op de hoogst beschikbare tentplek. Uitzicht (om een hokje) op zee. Verder horen we de branding, erg vervelend, en krekels, nog vervelender 😉

Nu is het half 12, de rosé (Cap au Large: Sant Tropez – Cotes de Provence 2005, eur3.95, 750ml, 12.5%) bijna op en dus tijd om te gaan slapen.

De rest slaapt al. Marion ging om 11 uur naar bed en Rinske om 9 uur. Ze sliep rond 21.30. Nog even vermeld het volgende: Rinske heeft ons vandaag enkele keren laten schrikken. Eén keer was een val van een stenen trap met 7 treden. Gelukkig ging alles goed, Weltusten.

Vr 16/6 26°C
Afgelopen nacht hebben we enkele druppels gehad. We werden er van wakker, dus hebben toen snel alles veilig gesteld en toen was het al over. Ik denk dat er dus eigenlijk niets erg nat geworden kon zijn. Het viel allemaal erg mee….gelukkig.

Uiteindelijk waren we allen rond 7.45 wakker. Rinske d’r fles gegeven en ik ben me toen gaan scheren. Daarna, volgens ochtend traditie, met Rinske brood gaan halen en daarna ontbeten. Omdat het bewolkt was, hadden we eerst het idee om naar de Grand Canyon du Verdon te gaan, maar ne een beetje gekeuvel was het al 11 uur en gingen we dus wandelen naar het centrum van Cavalaire. De camping ligt er niet ver vandaan dus dat was goed te lopen. In Cavalaire hebben ze een flinke boulevard met dito strand. Dat vond Rinske erg leuk. Schoenen uit en in het zand en natuurlijk in het water. Ze dacht ook net zo ver de zee in te kunnen lopen als een jongen die een kop groter was…haha…natte luier, maar dan aan de buitenkant..hihi.

Na het strand was ze zo moe dat ze in de wagen in slaap viel. Wij hebben toen op een terrasje een salade, broodje, koffie en thee gedronken. Natuurlijk hebben we wat bewaard voor Rinske die dat lekker opat (vooral het ei) toen ze weer wakker werd. Bij terugkomst zouden we naar het Bonporteau strand lopen, maar omdat het nog steeds een beetje bewolkt was, toch maar voor het zwembad gekozen.

Dit was een goede keuze. Rinske heeft zich prima vermaakt en ging soms alleen in het water om uiteindelijk tot de brug te zwemmen, om te draaien en terug. Toch zeker 10-15 meter. Erg leuk om te zien hoe ze daarvan genoot.

Ook vanaf een, onder water liggende, rand springen vond ze erg leuk en deed ze vaak. Zelfs met koppie onder…toch doorgaan.

En natuurlijk d’r gieter. Vast houden en vooral niet loslaten. Met alles, dus zwemmen, springen, noem maar op 😉

Na het zwemmen hebben we kaasfondeau (Tiger, fondue Classic 400gr) op uit een pakkie. In vond het verrassend lekker. Met stokbroodje, wat salade en een koud rose-tje (Voiles et Tradition – Vin de Pays des Maures – Cave des vignerons de Cogolin – Var – France – eur2.85 – 50cl – 12%). Lekker hoor.

Na het eten Nederland met 2-1 zien winnen van Ivoorkust en ons toetje gegeten in de vorm van een ijsje. Rinske had een “Cactus” en dat betekende dat ik daarna kon gaan douchen. Alles plakte.

Zo, genoeg. Nu douchen en dan slapen. Het is nu 22.25. Welterusten en tot morgen.

Morgen is mijn vader jarig. Hij wordt dan 72 dus gaan we hem zeker bellen.

Za 17/6
Vandaag was qua weer een afwisselende dag. ’s Ochtends veel gedonder en zo nu en dan een buitje met veel wind en ’s middags opklaringen zodat het weer erg warm was.

De dag + afgelopen nacht stond in het teken van Rinske. Ze ging gisteravond al slecht slapen door het vele hoesten. Die nacht voelde ze ook erg warm en Marion temperatuurde haar op 39.8°C. Koorts dus. Met nog wat overgeven erbij was het helemaal pret…maar niet heus.

Na een zetpil ging ze toch nog goed slapen en we werden allen rond achten wakker. Rinske was gelijk vrolijk mdat marion naast haar geslapen had en dat zag toen ze haar ogen open deed.

We temperatuurden haar op 37.8°C. De goede kant op dus.

Nadat ik met haar brood gehaald had en we dat gegeten hadden zin we naar de speeltuin gegaan. Rinske sliep daarna van 13.00-15.30.

Om 15.30 maakte ik haar wakker, temperatuurde haar op 37.4°C en toen gingen we naar het strand. Hier heeft ze lekker in het zand gespeeld en is ze natuurlijk, net als d’t vader, een beetje nat geworden. Het zandstrandje ligt op 200 meter van de camping en is een omsloten baai. Erg knus en fijn. Het water was wel een beetje koud en dat alleen tot aan de knieën.

Om 6 uur zijn we via de Champion teruggegaan. Hier hebben we wat boodschappen gedaan, oa. Water, ijsjes, aardappels, spinazie en kipnuggets.

Bij terugkomst heb ik met Rinske eerst gedouched, om al het zand weg te spoelen. Daarna hebben we gegeten, afgewassen en toen was het ruimschoots bedtijd voor Rinske (21.00 uur).

Daarna koffie (verkeerd), Grimbergen Blond, puzzeltje, dit verhaal voor vandaag en ook voor ons bedtijd.

Morgen gaan we naar de Grsand Canyon du Verdon en overmorgen, maandag dus ivm de markt naar St.Tropez. Dit alles was een beetje omgegooid, want oorspronkelijk hadden we vandaag, zaterdag dus, gepland naar St.Tropez te gaan. Goede nacht. 22.30 uur.

Zo 18/6 30°C

Vanochtend werden we wakker met regen. De afgelopen nacht waaide het hard, zeg maar storm en regende het soms flink. Rinske was wederom vrij onrustig en hoestte veel. Vandaag zullen we een hoestdrank kopen…hopen dat dat helpt.

Na het halen van brood en ontbijt eten klaarde het al op en het werd zelfs snel warm. Nier vergeten dat ik een cadeautje van Rinske gehad heb….erg leuk.

Vandaag zouden we de Grand Canyon du Verdon gaan bekijken. Rond half elf reden we weg en al snel kwamen we erachter dat je dat beter niet op zondag kunt doen. Overal stond file of langzaam rijdend verkeer in verband met de vele markten in de buurt. We, ik omdat het vaderdag is, besloten om in Croix de Valmer te stoppen en daar de markt aan te doen. Die was druk, gezellig en er was een flinke speeltuin op het einde waar we ons een half uur vermaakt hebben.

Bij terugkomst lag Rinske al te slapen en na haar in bed gelegd te hebben ben ik in zee gaan zwemmen en is Marion ook gaan slapen….of heet dat zonnen 😉

Om 3 uur was ik terug en een half uur later was Rinske er ook weer. We zijn toen naar het zwembad gegaan en hebben aansluitend friet met chicken-wings gegeten.

Na douchen, afwassen lag Rinske om 9 uur in bed en wij om 11 uur, na een spelletje Woord Rummicub.

Ma 19/6 28°C
Vandaag ben ik wat eerder met schrijven.

Marion probeert op dit moment (21.00 uur) Rinske in bed te krijgen door verhaaltjes te vertellen aan Rinske en de hond. Vanochtend begonnen, het begint te wennen, met wat druppels regen. Al snel, rond tienen, klaarde het op en maakten we ons gereed voor het strand. Hier zijn we tot 3en gebleven. Rinske wilde er niet slapen, alhoewel ze steeds zei “slapen” en toen in de strandtent ging liggen. Maar voor korte duur of ze liep al weer met zand en/of water te spelen.

Het strand was erg interessant, kijken naar mensen, spelen met andere kinderen, spelen met zand en spelen met de branding. Erg leuk.

Om 4 uur ging ze naar bed en we lieten haar 1 uur slapen. Marion heeft in de tijd boodschappen gedaan (o.a. gasvulling en eten) en ik 3 hoofdstukken gelezen in mijn boek.

Nadat ze wakker was hebben we geprobeerd haar onder de douche en/of bad te krijgen. Op de een of andere manier wil dat enkele dagen al niet lukken. Enfin dan maar schoonmaken met een washand.

Na het eten, zalmforel + perche + sla, afwassen, koffie en borrel, was het rond 10en bedtijd.

Di 20/6 26°C
Vandaag was het erg benauwd. Het leek Nederland wel !

Afgelopen nacht was Rinske weer erg onrustig door de hoestbuien die ze steeds heeft. Het geven van het hoestdrankje (Rhinathiol (prométhazine)) gaat niet altijd even makkelijk, maar voor een aardbei doet ze een hoop. Ook het nemen van dit hoestdrankje gaat erg makkelijk als je een aardbei erna beloofd. Omkoperij…jaja…we weten het, maar het werkt wel !

Vandaag was het bewolkt en dus een mooie dag voor St.Tropez. De weg erheen was redelijk druk, dus we deden er 5 kwartier over, terwijl het maar 30km verwijderd is van de camping. St.Tropez is een klein leuk stadje en we hebben er 3 uur in de haven en de smalle straatjes gewandeld. Het deed mij allemaal erg denken aan de Louis de Funes films die zich hier afspeelden en de Moke auto’s. De lunch bestond uit een kebab en panini chevre. We zaten lekker in de haven en Rinske smulde er lekker van mee.

Bij terugkomst lag Rinske al te slapen in de auto. We hebben haar maar laten liggen. Marion is gaan luieren en ik ben met de rugzak naar de Champion gewandeld voor het halen van het avondeten. Ravioli vandaag met een lekker vanille toetje. Tijdens het eten een flesje rode wijn opengetrokken. Côtes du Provence – Coteau Marins – 2004. Goed te drinken, haha, er zat niet veel meer in de fles toen ik naar bed ging. Deze avond weer lekker gelezen in 24 “Trojaanse Paard”.

Tot morgen. Volgens de Telegraaf is het morgen zonnig en 29°C. Ik ben benieuwd, kunnen we weer naar het strand of zwembad. Op dit moment waait het erg hard. Het lijkt wel te stormen zo hard. Gelukkig staat de test stevig.

Wo 21/6 27°C
Het weer is niet geworden volgens de voorspelling van de Telegraaf. Het was bewolkt en in de middag kwam de zon een beetje door. Toen sliep Rinske jammer genoeg. Toen ze wakker was, zijn we naar het strand gegaan, maar de zon verdween toen al snel. Ondanks dat was het toch nog goed vertoeven daar.

Na het strand hebben we ons afgespoeld in het zwembad, salade gegeten en voor we het wisten was het al weer 9 uur. Tijd om ergens voetbal te gaan kijken. Voor Rinske hadden we de babyfoon gezet. De eerste helft heb ik bij de bar bekeken en de 2e helft hebben we bij de caravan van “opa en oma” gekeken. Was gezellig. Kwart voor twaalf bedtijd.

Do 22/6 32°C
Vandaag was het tot een uurtje of 9 bewolkt en daarna begonnen de wolken plaats te maken voor een geheel blauwe lucht. En dat voelde je ook. Het was gelijk snoeiheet.

We zijn ’s ochtends eerst naar het zwembad geweest en bleven daar tot half 2. Daarna was het duidelijk lunchtijd. Onze magen knorden 🙂 Na de lunch ging Rinske slapen en die hebben we om 4 uur wakker gemaakt. Toen zijn we naar het strand gegaan, wat we achteraf beter niet hadden kunnen doen.

Het werd allemaal een beetje laat namelijk.

Het strand was lekker, erg lekker zo op het einde van de dag. De zon brand dan nog steeds en dat voel je ! Het water met 20°C misschien een beetje frisjes, maar als je er doorheen bent, toch wel lekker.

Na het strand eerst boodschappen gedaan en pas rond half 8 begonnen met de BBQ. Die, en het toetje erna, waren erg lekker.

Uiteindelijk was het pas 21.30 dat Rinske op bed lag. En dan nog steeds met tegenzin. Ahum….beetje laat. Morgen beter.

Vr 23/6 32°C
Vandaag is oma jarig en wordt 72. Die hebben we dus eerst gebeld en gefeliciteerd. Rinske heeft haar van alles verteld: erg leuk om te zien. Achteraf hadden we dit dus moeten filmen.

Na het ontbijt zijn we naar het strand gegaan. Er waren vandaag veel kwallen en zijn daarom tot half 2 gebleven om daarna te gaan lunchen en Rinske naar bed te doen.

Dat eten is prima gelukt..haha….dat slapen niet ! Na 5 minuten hoorden we al: “klaar slapen, wemmen”. Dus Rinske eruit bapak aan en op naar het zwembad. Vandaag zouden we Rinske dus niet laten slapen. Met om half 6 een potje eten, Nestlé carrots, dindedeau, riz, wat ze erg lekker vond, lag ze om half 8 te knorren. Wij aten daarna pizza (Canibale) van de camping. Ook erg lekker.

Na de koffie hebben we een wijntje gedronken bij de Friezen. De Friezen zijn Bauke, Nyzeth en Marc waar we geregeld mee babbelden en die erg gezellig zijn. Zij hebben thuus een Bed and Breakfast in Langweer en hebben tijdens deze vakantie definitieve plannen gezet voor een hotel met 13 kamers naast de waterpoort in Sneek.

Rond twaalven lagen we in bed.

Vr 24/6 32°C
Vandaag weer een warme, vermoeiende, niets doenende dag.

Om 8 uur waren we wakker en we zuden vandaag naar Ramatuelle gaan en op de heenweg onderweg ontbijten.

Ramatuelle ligt op 15 km van de camping dus dat moest allemaal prima kunnen. Om 8.25 stonden we in de rij bij de supermarkt en op 9.00 uur waren we onderweg. De heenreis ging al slingerend, door de vele haarspelden richting Ramatuelle. Dit vonden onze lege magen niet leuk en die van Rinske het minst 🙁

Bijna op de top werd Rinske wel erg stil en toen Marion vroeg of het ging zei ze “nee” en toen ze vroeg of ze misselijk was zei ze “ja” en toen ze vroeg of ze moest overgeven kwam het plastic zakje net te laat….

Stoppen dus, even bijkomen, wat eten en toen weer verder, Tien minuten later waren we in Ramatuelle en hebben daar op een rustig plekje ontbeten. Ramatuelle is een erg mooi dorpje. Erg smalle straatjes en overal poppen langs de weg die wan erg verschillende materialen gemaakt zijn.

Om 1 uur waren we terug en een uurtje later lagen we bij het zwembad. Vandaag gen strand, maar zwembad tot een uur of half 6.

Daarna ben ik wat boodschappen gaan doen en zijn Rinske en Marion gaan douchen. Het eten bestond uit macaroni. Het was vandaag een beetje droog…maar a-la..Rinske vond het lekker.

Het toetje vandaag was kwark met abeien.

Om 19.45 lag Rinske in bed, was het voor ons koffietijd, met daarna spelletje, wijntje, chipje en bedtijd. Welterusten alvast. (achteraf bleek: spelletje hebben we niet gedaan)

Zo 25/6 32°C
Vandaag zijn we naar Bormes de Mimosas geweest. De zogenaamde bloemenstad. Het dorpje heeft 4 bloemen op de schaal van bloemen. Cavalaire heeft er 2 !

Op de heenreis kwamen we ook door Cavalière waar een rommelmarkt was. En dat was het ook, dus we waren snel weer weg.

Bormes is echt een leuk stadje, alhoewel de straatjes met de steile hellingen en vele traptreden voor de kinderwagen zwaar waren. We hebben in Bormes crepes met ijs gegeten op het terras als lunch vervanging 😉 hummmmm lekker.

Na Bormes zijn we naar het zwembad geweest, hebben we raviolimet zalmsaus en salade gegeten en als toetje fruitsalade,

Om 21uur lag Rinske in bed en sliep rond 21.30. Pfff…weer een vermoeiende dag. Zo ff voetbal kijken bij de bar…welterusten voor straks, tot morgen.

Ma 26/6 32°C
De dag begon met bewolking en dus besloten we om een stukje te gaan rijden. Via Le Lavendou-Collombières-Grimaud een rondje van 80km. We zijn totaal 5 uur weggeweest. De route naar Collombières ging over de Col du Balbaou. Een erg mooie route over een smal slingerend beboste col. In Collombières, het dorp van de gekonfijte marrons, hebben we geluncht en natuurlijk glace de la marrons gegeten. Best wel lekker 😉

De terugreis liep over de Col du ….. ook weer een erg mooie col om ooit eens te fietsen. De wegen van deze col waren net iets breder. Hier zouden net 2 auto’s naast elkaar kunnen rijden. Net zeg ik, want we raakten hier de spiegel van een tegenligger. Oops, gelukkig ging alles goed.

Om 4 uur waren we terug en voor half 5 lagen we op het strand. Lekker hoor zo’n strand zo dichtbij. Rinske geniet er echt van. Lekker spelen in het zand en in het water (branding) banjeren. Omdat we tussen de middag goed geluncht hadden, hebben we ’s avonds op zijn Frans gegeten. Daarna woordrummikub en rond 12 te bed.

Di 27/6 31°C
Vandaag weer een mooie dag. Samen met de familie Folkertsma zouden we om 11 uur met de SeaScope meegaan. Een futoristisch voertuig over water om de onderwaterwereld te bekijken voor de kust van Cavalaire. Rond 7en was ik wakker doordat Rinske wakker was en heb haar een fles melk gegeven. Even voor 8en brood gaan halen en opgesmuld. Nadat ik met Rinske naar de speeltuin geweest ben, zijn we rond 9.30 naar de haven van Cavalaire gereden.

We hadden hier kaartjes gekocht voor de SeaScope en zijn bij de plaatselijke visafslag gaan koekeloeren.

Om elf uur vertrok de SeaScope en die was leuk/indrukwekken voor Rinske en Marc. Voor ons was ie niet echt spannend.

Bij terugkomst nog een bakkie gedaan op een terras en voor de kids ijs. Daarna boodschappen en zwembad.

Het zwembad, en mede door niet slapen, waren zo vermoeiend dat Rinske rond 18.30 tijdens het eten in slaap viel. Even daarna lag ze in bed te zagen. Wij aten die avond, lekker rustig, taco’s eb eeb lekker net gekocht flesje rose.

Deze rose (Le Grimaudin) dronk lekker weg. Samen met het lekkere eten ging deze ook geheel op.

Wo 28/6 30°C
Oops het einde begint te naderen……morgen nog en dan vrijdag/zaterdag naar huis toe. Vandaag zijn we naar Port Grimaud gegaan. Een op Venetië gebaseerd dorp, welke 40 jaar geleden is opgebouwd door de architect Spoérry. Erg leuk gedaan en we hebben er een rondvaart gemaakt. Rinske vond het ook erg leuk. Haha..de buren kwamen we hier ook weer tegen. Net toen wij met de rondvaart begonnen, kwamen zij terug.

Het was vandaag een bewolkte, benauwde dag. ’s Middags zijn we op het strand geweest en daarna nog een uurtje on het zwembad. Dit vooral om het zand op een makkelijke manier kwijt te raken 🙂

Na het zwembad direct gedouched en gegeten. Rond half negen lag Rinske op bed. Ze was erg moe; ze had vandaag dan ook weer niet geslapen en sliep nagenoeg direct.

Deze avond zijn Bauke en Nyzeth nog komen helpen om een flesje wijn leeg te drinken. Het was een Côtes de Provence – Barque d’Or.

Het was wederom gezellig. We zullen ze zeker eens vaker zien.

Do 29/6 32°C
De laatste Cavalaire dag.

Gistermiddag leek het weer om te slaan, wat een reden had kunnen zijn om vandaag naar huis te gaan.

Echter het bleek totaal anders. Vandaag was zelfs de heetste dag tot nu toe en we zijn dan ook naar het strand net buiten Cavalaire geweest dit in tegenstelling tot BonPorteau, het strand 200mtr van de camping verwijderd waar we normaal naar toe gingen. Voordat we naar het strand gingen hebben we eerst afscheid genomen van de fam Folkertsma die rond 11 uur naar huis gingen.

Het strand van Cavalaire is voorzien van fijner zand, minder golfslag en een geleidelijk aflopend zandstrand in zee. BonPorteau heeft iets een afstapje en heeft een strook met grind liggen, wat minder prettig aanvoelde.

Na wat boodschappen voor de lunch, waren we er rond 11.30 en hielden het vol tot 15.30. Hielden het vol zeg ik, want het was snikheet. De zon, het zand, gewoon alles !

Het water was wel lekker…die had een temperatuur van 24°C.

Na het strand hebben we op de camping pizza gegeten en zijn we daarna Cavalaire ingereden voor wat wijn inkopen en een ijsje in de haven, die erg lekker was.

Na een fotoshoot waren we om 21.15 terug en was het al bijna bedtijd. Zeker voor Rinske.

En nu valt mijn lamp uit..echt waar. Dan maar naar bed (22.55).

Vr 30/6 30°C
Vandaag zijn we naar huis gereden.

Na inpakken reden we rond 10 uur weg en we waren om 2 uur ’s nachts thuis.

Lekker in eigen bed….

Diversen
Rekening camping Lac de Panthier in Vandenesse-en-Auxois
Rekening camping De la Baume in Frejus
Rekening camping BonPorteau in Cavalaire sur Mer

Enkele genoten wijntjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *