Zomer 2007 – Frankrijk – Cavalaire sur Mer – BonPorteau

BonPorteau Rinske in de branding Dit jaar zijn we tijdens de zomervakantie in Frankrijk naar Cote d’Azur geweest. We zijn van zaterdag 9 juni 2007 tot en met zondag 28 juni 2007 weggeweest. Hieronder het verslag.


Vr 08/06
Marion is vrij vandaag en ik zou rond enen thuis proberen te zijn. Dat viel tegen, een conference call om 3 uur, dus half 4 pas thuis. Conference call op de oprit in de auto 😉

Marion was wel de gehele dag thuis en had vast spullen ingepakt voor Rinske..

Bij thuiskomst (ha ha na 1 minuut) begonnen met inpak werk. De imperiaal en box had ik donderdag al geplaatst, dus dat hoefde niet meer. In de box heb ik de test, slaapzakken, matjes, keukentje, bbq gepropt en die kon daarna vast dicht en op slot. Het was waarschijnlijk wel iets meer dat 50kg, maar met een paar spanbanden eromheen moet dat goed gaan.

‘s Avonds kledingtassen ingepakt en wat eten, dus de volgende ochtend was een makkie.

Za 09/06
Rond achten werden we wakker, en na ontbijt en de laatste dingen inpakken konden we om 9.45 weg.

Wat nog even spannend was of de racefiets meekon, maar achteraf ging dat makkelijk. Twee fietsen op de Twinny-Load en de racefiets achter in de auto, plat bovenop alles. Toen we bij Eemnes waren vroeg ik me af of we Marion d’r sleutels hadden voor de fiets….uhhhhh..nee dus, dus terug ! Om 1350km te rijden met een fiets achterop waar je niets mee kan is ook zonde. Na het halen van de sleutels, het opnieuw gedag zeggen van de buren en het betalen van de glazenwassers, reden we uiteindelijk om 10:30 weer weg. Bij Utrecht hadden we de 1e/verplichte stop. Rinske zei na het drinken van een pakje Wicky misselijk te zijn en te moeten spugen. Uh zakje ? Nee die zijn ver te zoeken. Nog even wachten. uh…de thee zit in een zakje met een knoop. Shot knoop ga eruit. Rinske nog even wachten met spugen, even wachten nog de knoop is er bijna…..te laat…pakje Wicky over d’r shirt, broek en stoel. Nieuw tenue, lapje over de stoel en verder maar weer. Start met hindernissen HELAAS. De rit gaat verder.

De 1e (uuuh 2e) stop zou Luxemburg worden om te tanken. Dit gedaan en Marion rijd verder. FLITS ….oops die kast deed het. Toch maar wat beter op de snelheid letten. Drie kwartier later FLITS. Ooops ze staan ook aan de rechter kant. uhm…duur ritje ??

teutel teutel teutel, niet genoeg cadeautjes om Rinske blij te houden jammer. Speeltuinen langs de weg zijn er TE WEINIG of gesloten. Al met al arriveren we om ongeveer 20.00 uur op de camping Rives du Soleil (www.rivesdusoleil.com). We hebben hier een stacaravan voor 2 nachten. De caravan is echter wel een beetje JAK ! Schoonmaken hoeven we dus niet te betalen en niet te doen. De caravan staat aan een veld met speeltuig, wipkip, wip, glijbaan en draaimolen. Ook het peuterbad (officieel nog niet open) ligt aan dit veldje. Goed gekozen dus. Eur37,50 per nacht en klaar. De nacht van zaterdag op zondag is er onweer en regen.


Zo 10/06 28°C

Volgende dag….moe….even naar het dorp Pont du Vaux gefietst om boodschappen te doen en een ijsje te eten. Zo de fietsen zijn iet voor niets meegeweest. De eerste 30km zit er op. ‘s Middags nog naar Fleurville gefietst, maar Rinske viel al snel in slaap op de fiets, dus we waren snel weer terug.

Even na Fleurville ging de telefoon en Ellen, Myron en Fleur waren ook gearriveerd. Ze konden nog net op hetzelfde veldje staan. Rinske wilde er niets van weten en sliep lekker door. Uiteindelijk werd ze wakker met een beetje hulp en konden Fleur en Rinske even lekker samen spelen. ‘s Avonds begon het te regenen. De koffie konden we nog net buiten drinken, maar het drankje in de caravan.

Ma 11/06 32°C

Rond achten opgestaan, ontbeten en om 10.30 reden we weg. We zouden vandaag 508km rijden tot aan Cavalaire sur Mer. Voor Lyon was het erg druk op de weg, veel onweer, bliksem en dus file ! Dit leverde zeker een uur vertraging op.

De rest, ook door Lyon, ging gelukkig wel goed en we waren omstreeks 17:30 op de camping BonPorteau (www.bonporteau.fr).

We waren nog net op tijd voor het zwembad (dicht om 6 uur), dus na een plekje uitgezocht te hebben, eerst het zwembad in….het is tenslotte vakantie !

Rond 7en begonnen met de tent en alles, inclusief de nieuwe keuken en prullenbak, stonden om half 9. na het maken van wat pasta en eten ervan ging Rinske om 9 uur moe naar bed. Wij hebben nog wat op en ingeruimd en gingen om 11 uur naar bed.

Di 12/06 30°C

Om half 8 waren we wakker door het lawaai van de weg ???? Ander plekje zoeken..twijfel twijfel…nog maar even aankijken.

Na het ontbijt zijn we gaan zwemmen en om 12 uur naar de tent gegaan voor de lunch. Rinske had al een vriendje (Tjerk van 3½jaar uit Grauw) gemaakt waar ze het goed mee kon vinden. Na de lunch naar de Champion voor de boodschappen en natuurlijk een ijsje.

Daarna weer zwemmen tot 6 uur. Diner, Rinske naar bed, koffie, koekje en dit verhaal tot morgen. Ik ga proberen bij te blijven.

Wo 13/06

Vanochtend om 7 uur wakker, gedouched, gegeten en naar het strand. Erg lekker, maar wel warm. Ik ben denk ik al lichtelijk aangebrand.

Tussen de middag bij de tent pasta gegeten, waarna ik met Rinske naar het zwembad ben gegaan. Marion ging slapen…althans proberen bleek later.

Rinske wilde die avond patat eten, maar wat later bleek: patat van de camping kan niet op woensdags. Dan is het restaurant dicht. Enfin ik op de fiets 6km gereden met als resultaat: slappe friet voor eur 6 en een Rinske die ondertussen sliep.

We hadden er kipnuggets bij en bifteki.

Verder zonet fietsroute gepland voor morgenochtend van 55km en dit opschrijven met in de achtergrond vogel geluiden, af en toe een auto of brommer die langskomt, maar belangrijker de constante aanwezigheid van de branding en uitzicht op de Middellandse Zee. Erg mooi !

Do 14/06 28°C

Vanochtend was Rinske er al om 6 uur. Niet zo heel erg gek want gisterem viel ze om kwart over 6 om. Ik ben bij Rinske gaan liggen en we zijn er om half 8 uit gegaan, voor speeltuin en om 8 uur brood halen. Daarna ontbijten en om half 10 zat ik op de fiets voor een tochtje via La Croix Valmer, Saint Tropez en Ramatuelle. Totaal 48km. (Link naar de route) Was ff lekker. Daarna zwembad, lunch en ‘s middags naar centrum van Cavalaire voor wandelen, ijsje en boodschappen. Rinske heeft er ook een crêpe gegeten en is 2 keer in de draaimolen geweest. Erg leuk om dat genietend koppie te zien. Bij thuiskomst was ze weer moe en ging even daarna naar bed (7:30).

Wij hebben daarna zelf gegeten, boekje lezen, drankje, hapje en naar bed.

Vr 15/06 Ochtend24°C / Middag28°C

Rinske was om ongeveer 7:15 wakker, waarschijnlijk toch door het verkeer of de duiven. De dag is bewolkt begonnen en met wat regen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Hyères en Giens d’Hyères. Echter verder dan Le Lavandou komen we niet.Hier rijdt een Zwitser in een Audi recht op ons af op een wat afbuigende weg. Johan kan een frontale botsing voorkomen maar we worden goed geraakt ! Wat een gek denken we. Achteraf blijkt de man onwel te zijn geworden en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Wij zijn met de schrik vrijgekomen maar kunnen de auto niet meer gebruiken.We worden weggetakdl en eindigen bij de 24-uurs sleepdienst in Bormes. Hier begint het geregel. 6 telefoontjes verder lijkt er schot in de zaak. De man van de sleepdienst regelt een grote taxi zodat we alles kunnen meenemen naar de camping. Hier moeten we wachten op het telefoontje van de verzekering voor een auto en een telefoontje van de gendarmerie van Le Lavandou. De papieren zijn nog niet ingevuld. Het ongeluk gebeurde rond 10:30. Om 14:00 waren we de auto kwijt en ongedane zaken, wel eur50 lichter aan taxi kosten, terug op de camping. Johan krijgt telefoon dat we een Hyundai Tucson kunnen halen in le Luc. Hij vertrekt er per taxi heen. Rinske en ik maken het avontuur van e camping af in het zwembad. Rond 18:00 is Johan ook weer terug op de camping met de huurauto en eur105 lichter aan taxi kosten. Nu de papieren nog hopelijk kan dit ook snel geregeld worden. Dan is het weer een soort van voorbij ! Macaroni gegeten & Rinske wil om 19:45 weer naar bed.

Ik wilde vanavond een colletje gaan fietsen, echter Marion had een koude fles rose gekocht. Morgen dan maar fietsen 😉

Za 16/06 Ochtend28°C / Middag26°C

Vanochtend was Rinske rond 6:30 wakker en kwam bij me op de mat liggen. Dit wil zeggen: zij er op en ik er naast! Tot 7:30 hebben we nog geslapen en daarna ben ik eruit gegaan. Na het douchen, met Rinske brood gehaald (zoals iedere morgen) en daarna ontbeten.

Vandaag zijn we wederom naar Hyères geweest, nu zonder schade. We zijn ook naar Giens geweest en hebben daar geluncht en daarna gestopt bij de roze flamingo’s.

Op de terugreis een supermarché aangedaan en daarna naar de camping. We zouden eerst naar het strand gaan ergens onderweg, maar Rinske viel in slaap in de auto. Op de camping aangekomen ben ik met Rinske naar het zwembad gegaan en Marion is gaan hardlopen.

Na het eten ben ik gaan fietsen, 40km met ongeveer 600m hoogte meters door de Col du Canadel (267m) over te fietsen naar Le Môle (vliegveld Saint Tropez) en weer terug. Erg mooie route, veel groen, weinig verkeer, 3-7% stijging en mooi uitzicht op de Middellandse Zee. (Link naar de route)

Zo 17/6 28°C
Vandaag 3 keer vaderdag. Voor mij, voor mijn vader en voor mijn vaders verjaardag. Hij wordt vandaag 73 jaar. Een mooie vaderdag stropdas.
vaderdag-kado1 vaderdag-kado2
Vandaag naar het strand in Cavalaire geweest, daar ook geluncht en een zandkasteel gebouwd (of geprobeerd). Erg leuk en het weer zat ook redelijk mee. Het begon namelijk met erg veel bewolking, maar dat werd gelukkig snel minder en verdween.‘s Avonds pizza gegeten op de camping. Geslaagde papa dag dus !

Ma 18/6 27°C

Vandaag wat zaken afronden van de auto. ‘s Ochtends in Bormes geweest voor het ophalen van de dakkoffer en Twinny-Load. Ik hoorde toen ook dat de Zwitser die ons aangereden had een hartaanval gehad had en later in het ziekenhuis nog 3 die hem fataal werden (75 jaar). Deze ochtend belde zijn zoon ook met deze mededeling en dat de verzekering alles zou gaan vergoeden. Tevens zijn excuses voor al het ongemak in onze vakantie.

Daarna nog bij de gendarmerie geweest en toen weer op weg naar de camping, nog even zwemmen met Rinske. Dit was snel voorbij toen we vertelden dat we naar Port Grimaud wilden om daar met een bootje te gaan varen. “Gaan we nu ?”, zei ze gelijk. We zijn er op de fiets naartoe gegaan. Totale route iets van 32km. De weg naar La Croix Valmer was het zwaarste. Een pittige klim! (Link naar de route)

In Port Grimaud wilde Rinske in eerste instantie niet eens varen…haha…waar doe je het voor? Maar enkele tellen later was dat gelukkig voorbij en had ze haar boot al uitgezocht. Vijf minuten later voeren we weg. Erg leuk om haar gezicht zo te zien genieten.

Via de supermarkt waren we rond half 7 terug voor het eten van burrito’s, douchen en Rinske naar bed.

Di 19/6 30°C

Vandaag een warme dag. Rond 8en opgestaan en ons klaargemaakt voor een rustige dag aan het zwembad en het pasmaken van de dakkoffer op de auto. ‘s Ochtends zwembad, ‘s middags zwembad. Erg drukke dag dus. Later bleek dat dat erg vermoeiend is..haha

‘s Ochtends op de verjaardag van Lea geweest. Lekker taart eten en met Lea d’r cadeaus gespeeld.

Ellen, Myron en Fleur waren rond 1en ook op de camping en hadden 1 van de laatste plekjes. Het is erg druk dit jaar. Ook met tenten, dat waren er vorig jaar veel minder.

‘s Avonds met zijn allen eten gemaakt en zalmsnippers gegeten en rond 8en vielen de kinders om. Bedtijd dus.

Wo 20/6 33°C

Opgestaan, aangekleed, Rinske heeft alleen brood gehaald (!), dat opgegeten en we zijn naar de markt in Cavalaire geweest. Leuke markt met vanallesennogwat. Vooral horloges.

‘s Middags naar het strand (Rinske en ik) geweest en daarna het zwembad. Rond half 7 pasta met spinazie gegeten en ik heb om half 8 een tochtje van 50km gefietst. Was ff lekker en net voor donker (21:15) thuis. Toch minder leuk hier ‘s avonds fietsen zonder licht met die razende Fransen in hun auto’s en camions. (‘,’#EFEFEF’)”; onMouseout=”hideddrivetip()”>Link naar de route)

Gelukkig beviel de caravanplek van EMF nu ook bij Ellen. Dat was gisteren niet zo.

Do 21/6 32°C

Rond 8en waren we weer wakker en Rinske ging gelijk kijken of de supermarkt al open was. Een paar minuten later was ze al terug met de mededeling dat ie open was. Ik had ondertussen al een briefje gemaakt en eur10 in haar portemonnee gedaan. Ze ging gelijk weer op pad en was even daarna terug met het brood.

Wat tegenviel is dat er een man achter de kassa stond en niet het meisje dat er normaal staat. Die was er vandaag niet en daar kreeg ze normaal een snoepje van. Dat krijgen alle kinderen die alleen brood komen halen. Dat viel dus een beetje tegen.
Gelukkig was er een buurman, die het hoorde en alsnog een snoepje bracht 😉
‘s Ochtens met EMF naar Ramatuelle geweest en er een rondje gewandeld. Er was toevallig vandaag ook markt. Daar ook geluncht en bij terugkomst was het zeker zwembad tijd. Het waaide vrij hard en de golven op zee waren te hoog voor Rinske. Vandaar zwembad. ‘s Avonds frietjes, bifteki en kip vanaf de gril en koffie toe.

Vr 22/6 32°C

Half 8 opgestaan. Vandaag gaan we met zijn allen met de hydrojet naar Ile de Porquerolles. (www.porquerolles.com) De lucht zag er vanochtend niet zo best uit op zee, maar daar bleef het ook bij. Het was een warme en vooral zonnige dag. Geen wolk gezien deze dag.

Na ontbijt zijn we om 8.45 weggefietst en voer de boot weg om 9.15. De tocht duurde iets van 2 uur en 2 stops erin op 2 tussenliggende eilanden.
De tickets van de boot: 22/6 22/6 22/6
Plattegrond Ile Porquerolles 28/6
Op het eiland hebben we iets van 15km gefietst en ‘s middags aan het azur blauwe strand gelegen. Erg lekker en vooral omdat je 20 meter het water in kon lopen en dat er nagenoeg geen golven waren. Zoals het hoort….vind Rinske.

Om 5 uur was de terugtocht en iets voor 7en waren we weer terug in Cavalaire. Daar is Rinske nog 2 keer de draaimolen in geweest, zijn we op zoek gegaan naar nep-Croxs voor Rinske en toen was het tijd voor de camping.

Douchen, macaroni + tonijn + salade eten en om 9 uur lag Rinske in bed. Om 9.15 hadden we bezoek van Chris en Steve, een Engels stel die al 5 jaar hier op de camping komen.

Het was gezellig. Iets na 12en gingen we naar bed.

Z 23/6 32°C

Zon, zon en nog meer zon. Goed voor deze dag, want we wilden vandaag naar het strand met EMF. Het waaide wel straf, dus golven zullen er wel staan.
Zonet ook oma gebeld, want ze word vandaag 73 jaar: Hieperdepiep !
Het strand was lekker heet, maar rond enen begon het wel erg hard te waaien. De strandtenten bleven nier meer staan en we hebben alles ingepakt en zijn naar het zwembad gegaan. Ik ben nog wel gebleven. De golven werden juist nu erg leuk 😉 Ook nog met de buurman gesnorkeld. Er waren best wel leuke vissen te zien.
Eind van de middag boodschappen gedaan en daarna bbq. Het was erg lekker en gezellig. Rinske en Fluer vermaakten zich ook prima.

Zo 24/6 32°C

Vanochtend was ik er om 7.30 uit. Ik moest 3 keer afwassen maar toen was alles ook schoon wat we gisteravond vies gemaakt hadden. Rond 8.30 kwamen de dames de tent uit en rond tienen was er brood. Het was vanochtend echt een slow motion ochtend.

We zouden vanochtend naar de speeltuin gaan en vanmiddag zou ik gaan fietsen. Dit liep allemaal wat anders. De familie Kamphorst start wat langzamer op en komen vanaf 10-11 uur op gang en waren dus pas rond 12en klaar om te gaan. Lekker zon op hogste punt en dus erg warm daar.
Enfin daarna ijsje gegeten die wegsmolt waar je bijstond, was niet bij te eten. Maar hij was wel weer erg lekker. Rond half 3 thuis, Rinske en Marion naar bed en ik fietsen. Doordat het zo warm was en de dag een beetje anders liep, kon mijn grote tocht niet doorgaan. Dus vandaag maar een korte, via La Croix Valmer, Gassin en weer terug. Totaal 30km, erg warm, hoogste stijgingspercentage 16%. Wel ff lekker. (Link naar de route)
Toen ik terug was sliepen ze nog en heb ik ook maar een dutje gedaan. Daarna douchen, eten, koffie en bed.

Rinske was vanavond druk met Margreet en haar ouders die in de tent onder ons staan.

Ma 25/6 32°C

Deze dag naar St. Tropez geweest en er een wandeling gemaakt naar de Citadel, die alleen gesloten bleek….jammer. Vanuit St. Tropez via Le Clerk in Grimaud gereden om daarna in zwembad de middag te beëindigen. ‘s Avonds ravioli gegeten met sperziebonen en salade. Misschien rare combinatie, maar het was erg lekker.

Daarna is Marion gaan hardlopen en zijn Rinske en ik haar op de fiets gevolgd. 7km met gemiddelde van 9.6km/uur. Niet slecht.

Di 26/6 30°C

Om 8 uur opgestaan, ontbeten en rond 10en weggereden naar Le Lavandou, om de gendarmerie maar weer eens te bezoeken. Dit leverde niet veel meer op dan ik al had en me beloofd was. Dit doorgegeven aan Leaseplan en zij zoeken het nu verder uit.
Omdat we in de buurt waren van Borme de Mimosas dachten we daar naar de markt te gaan. Die hebben we niet gevonden dus hebben we Bormes nog een keer doorgelopen en zijn na de aanschaf van 2 cadeautjes naar de camping gereden.
Tijd voor lunch, zwembad en snorkelen met Bert (van Petra en Margreet) in zee. Email adres van hun: bouwman(dot) tijks(at)12move(dot)nl.
‘s Avonds met zijn allen EMF, BPM en MJR pizza gegeten. 22.45 bedtijd.

Do 28/6

De terugreisdag. Om 6.30 opgestaan en begonnen met inpakken. Rinske heeft vanochtend brood gehaald en we hebben ontbeten bij Bert, Petra en Margreet. Om 10.30 reden we weg. De laatste draaimolen muntjes heeft Rinske aan Lars en Emma gegeven en toen was het tijd om te gaan.

Na verschillende stops waren we vrijdagochtend om 1.30 thuis.

Bedtijd.

Diversen
Rekening camping Rives aux Soleil in Pont du Vaux 28/6
Rekening camping BonPorteau in Cavalaire sur Mer 28/6

Fietstochtjes deze afgelopen weken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *