Pollewops

Johan, Marion en Rinske

VakantiesZomer

Zomer 2008 – Kroatië – Istrië – Banjole

Dit jaar zijn we tijdens de zomervakantie naar Kroatië geweest. Lekker weer in het voorseizoen, dus de maand juni met lekker weer en rustig op de campings. We zijn van zaterdag 7 juni 2008 tot en met zaterdag 30 juni 2008 weggeweest.
Hier het verslag van deze vakantie.


Za 7/6 22°C
Vanochtend rond tienen vertrokken. Fietsen, step, alles ging weer mee dit jaar. Op naar Kroatië, 1445km vanaf Almere. Bij Ede, na 55km, de eerste stop. Rinske had buikpijn dus maar even gestopt. Gelukkig viel het mee. Na vijf minuten reden we weer, echter dat duurde maar even. Een bij in de auto dus maar weer even snel gestopt. Daarna ging de rit lekker. Vrij rustig op de weg, dus lekker doorkachelen. Na 3 stops waren we om 1800uur bij het Best Western hotel Holledau te Geisenhausen (www.holledau.bestwestern.de), 70km ten noorden van Munchen. Morgen nog 600km tot Pula. De kamer was erg ruim en kostte inclusief ontbijt eur138 voor ons drieën. Na wat gegeten te hebben in het restaurant en de speeltuin bezocht te hebben, lag Rinske om 2100uur klaar wakker in bed

WordPress Image Gallery Plugin
Zo 8/6
28°C
Vandaag willen we direct doorrijden tot de camping in Pula. Iets meer dan 600km, dus moet te doen zijn. De dag was nagenoeg de hele dag met regen. Oops…maar gelukkig in de auto heb je er weinig last van. De wegen waren erg rustig dus prima reisweer. Rinske sliep 3 uur! En..bij de grensovergang met Kroatië klaarde de lucht op en bij Pula was het zelfs 28°C en onbewolkt. Camping Diana (www.camp-diana.com) beviel ons meteen en dus zetten we rond 1600uur de tent op. Rinske en Marion zijn direct gaan zwemmmen en ik kon rustig de tent opzetten. Drie kwartier later stond de tent en het meeste was uitgepakt. Na het opbouwen van het keukentje, de slaapcabines inrichten gingen we geld pinnen in Pula en daarna eten bij een restaurantje in de buurt van de camping. Het was gezellig daar, de soep was lekker en de pizza’s waren er erg groot. ’s Avonds ging het wat minder. Rinske wilde niet alleen slapen. Het was TE spannend allemaal. Enfin om 2130 lagen we allemaal in bed. Rinske sliep bij mij en Marion sliep op Rinske d’r plekkie. Dat ging goed.
WordPress Image Gallery Plugin

Ma 9/6
29°C
Vanochtend waren we bijtijds wakker. Zeven uur geloof ik. Na het ontbijt, zijn we gaan zwemmen in het zwembad en waarna we boodschappen hebben gedaan in Pula. Het leek allemaal erg duur daar, maar we dachten dat de koers 1:5 was en die bleek 1:7 te zijn. ’s Middags na lunch bij tent, zijn Marion en Rinske gaan zwemmen en ik ben op jacht gegaan naar een campingtafel…helaas niet te vinden daar. ‘s-Avonds macaroni gegeten en daarna met Rinske nog een ijsje gaan eten. Toen was het ondertussen bedtijd in eigen bed ! Ze miste d’r speen, dus die heeft Marion maar teruggegeven. Toen sliep ze binnen een paar minuten.
Di 10/6
29°C
Vannacht wakker geweest door een huilende baby en een half uur van blaffende honden. Niet leuk ! Vanochtend na ontbijt eerst gaan zwemmen en daarna met de fiets naar Pula. Pula is de hoofdstad van Istrië. Daar hebben we op ons gemak de stad bekeken, geluncht en hebben we het amphitheater bezocht. Totaal op de fiets 28km afgelegd in de tropische hitte.Bij terugkomst nog gezwommen, nog beetje koude pasta gegeten en toen was de dag voorbij. Rinske heeft nog een emmertje “vriendinnen” verzameld en toen was het weer bedtijd. Morgen weer een nieuwe dag.

WordPress Image Gallery Plugin
Wo 11/6
28°C
Vandaag een stranddag. Na het ontbijt en de verzorging van de baby Vlaamse Gaai, zijn we op de fiets naar het strand geweest. Het was geen zandstrand, maar keien en het water was er kraakhelder en erg lekker. ’s Middags na het strand wat boodschappen gedaan om daarna na het eten nog even te zwemmen in het zwembad. Marion is nog een stukje gaan hardlopen toen wij aan het zwemmen waren. Rond 2015 lag Rinske moe in bed. Op dit moment is het 2300 en flitst en dondert het flink. Dat beloofd wat vannacht. Weltrusten.
WordPress Image Gallery Plugin
Do 12/6
22°C
Heel erg harde klappen, flitsen en dreunende grond. Echt onweer dus. Rinske vond het echt niet fijn en werd wakker en moest getroost worden. Na een half uurtje was het overgetrokken en konden we weer slapen. Vandaag zijn we naar Rovinj geweest. Een erg leuk stadje, zie ook de foto’s. Op de terugweg zijn we dwars door Istrië gereden. Wegen hielden er spontaan op en gingen dan na 30km hobbeldebobbel weer verder op asfalt. Enfin we zijn via Labin naar de Tunarica (www.tunarica.hr) camping gereden om te kijken of het wat was om heen te verkassen. Niet dus. Een erg afgelegen camping met een zogenaamde sandy-beach. Dit bleek een kiezelstrand te zijn en niet eens een mooie. Daarna via de Lidl nog wat boodschappen gehaald en die bij terugkomst gegeten. Rinske was in de auto al in slaap gevallen en we hebben haar zo door in bed gelegd. Dit is wat ze zelf graag wilde. Tot morgen. Hopelijk vannacht wat rustiger.
WordPress Image Gallery Plugin

Vr 13/6
22°C
17°C
Het was vannacht rustiger. Lekker geslapen. Vandaag zijn we met de auto (en boot natuurlijk) naar Brijuni geweest, een eiland voor de kust van Fazana. We zijn met de auto naar Fazana gereden en wilden daar de boot nemen van 10.30. Daar aangekomen bleken de boottochten van 1030 en 1230 al vol te zitten en hebben we de boot van 1345 geboekt. We hadden nu dus tijd om Fazana te bekijken..ook leuk. Fazana is erg klein, dus we hadden het zo gezien. Er was wel een groot speelterrein, dus Rinske kon haar lol op. Na de lunch was het 1345 en konden we met de boot naar het eiland. De boottocht was leuk, het eiland wat minder dan verwacht. Op de safaritocht op het eiland waren wat herten, zebra’s, olifanten, struisvogels, ossen en nog wat kleine dieren te zien. Verder een museum over het leven van Tito op het eiland en dat was het. We hebben ons vermaakt. Jammer dat het begon te regenen aan het eind. Dat maakte het erg kkkkoudddddd.. Op de terugweg hebben we onderweg ergens gegeten. Was erg lekker.

WordPress Image Gallery Plugin
Za 14/6
16°C
Na een nacht met regen, ook een dag met regen gehad. Vanochtend eerst met de auto(!) brood gaan gehaald en na het ontbijt zijn we naar het aquarium (www.aquarium.hr) in Verudela (Pula) geweest. Dit was erg leuk. Het aquarium is gebouwd in een oud fort en bevatte een selectie van de vissoorten die voorkomen voor de kust van Istrië. Hierna boodschappen gedaan in de Billa supermarkt en die thuis opgegeten. ’s Avonds nog wat wezen drinken bij Marten en Liesbeth (hun laatste dag op de camping). WordPress Image Gallery Plugin

Zo 15/6
22°C
Vanochtend na ontbijt eerst met Rinske bij de ballenbak geweest bij de Mercator supermarkt. Dat hadden we gisteren beloofd en dat onthoudt ze goed . Daarna zwembad, lunch en naar Premantura geweest op de fiets om te zwemmen. Erg mooi daar. Tussenstand fietsen op deze vakantie: 52km

WordPress Image Gallery Plugin
Ma 16/6
24°C
Vandaag begon de dag bewolkt, maar werd mooi in de middag. We zijn toen nogmaals, nu met de auto (20 kuna) naar Premantura geweest. Hier was een keienstrand en een echt vakantiegevoel: mooi weer, helder blauw zeewater, golven, vissen zichtbaar bij snorkelen..perfect dus. ’s Avonds gegeten in een klein restaurantje in de buurt van de camping.
WordPress Image Gallery Plugin
Di 17/6
24°C
Vandaag is opa jarig en die wordt dus vanochtend als eerste even gebeld om te feliciteren. Na het ontbijt en proberen wat vaart in de dames te krijgen, zijn we om 11 uur naar Rijeka gereden. Afstand 93km maar met anderhalf uur reistijd. De weg er heen was mooi alleen zag ik dat alleen, de dames sliepen…. Rond 1230 hadden we geparkeerd in het centrum en zijn er gaan wandelen. Het weer viel mee. In het begin regende het, maar gelukkig werd het snel droog en was de temperatuur 25°C. Rijeka is een mooie stad. De grote brede Korso straat met winkeltjes en terrasjes. Verder zijn we via de 561 treden naar de Onze-Lieve-Vrouwe van Trsat gewandeld. Rinske liep dit ook helemaal. Erg knap ! Vanaf boven hadden we een erg mooi uitzicht over Rijeka en het kasteeltje wat zich er ook bevond was erg mooi. Beneden aangekomen hebben we een ijsje gegeten en zijn we teruggereden. Thuis macaroni gegeten en hebben we onze boeken uitgelezen.
WordPress Image Gallery Plugin
Wo 18/6
18°C
26°C
Afgelopen nacht is er veel regen gevallen en de gehele ochtend ook. Marion baalde al. Enfin wat spelletjes gedaan en de krant gelezen tot het droog werd (1300 uur). Daarna zijn we naar het strand gegaan en zijn daar tot 1730 gebleven. Met Annemie en Jan hadden we afgesproken om deze avond samen uit eten te gaan. Het was erg gezellig en Rinske wilde meteen door om op visite te gaan bij Jan en Annemie. Toen dit niet kon wilde ze wel bij ze logeren. Dus bij terugkomst matje en beren slaapzak verhuisd en 20 minuten later sliep ze in een andere tent. Wij hebben nog tot 0000 zitten borrelen voor de tent van Jan en Annemie en toen was het bedtijd.
WordPress Image Gallery Plugin

Do 19/6
29°C
Na een heldere sterrennacht was het vandaag weer lekker warm. We zijn vandaag bij de tent en zwembad gebleven. In de middag kwam er nog een Slovenisch gezin op de camping met een meisje (Vita) van Rinske d’r leeftijd. Toen ze dit zag ging ze direct met haar zwemmen en de vriendschap was gesloten. ’s Avonds pannekoeken gegeten.

WordPress Image Gallery Plugin

Vr 20/6
30°C
Vanochtend eerst gezwommen. Daarna zijn we naar Motovun gereden, daar geluncht en het dorpje bekeken. Het is een mooi klein dorpje met een oude stadsmuur eromheen die je helemaal kunt rondlopen. Bij terugkomst weer naar het zwembad. Vandaag is ma geopereerd en gelukkig is alles goed gegaan.

WordPress Image Gallery Plugin
Za 21/6
31°C
Vandaag weer een mooie warme dag. Na een ontbijt voor de tent van Annemie en Jan zijn we naar het strand geweest om er een fiets(trap)boot te huren (50kn). Dit was ff erg lekker zo op het water bij deze temperatuur. Deze waterfiets had ook een glijbaantje die Rinske toch wel een beetje eng vond. Na het boottochtje is Rinske nog op de trampoline geweest (10kn/10min). De lunch bestond uit broodjes op het terras aan het strand. Na wat boodschappen gedaan te hebben gingen we weer richting zwembad op de camping. Deze avond zouden we visjes gaan grillen, samen met Annemie en Jan. Vanavond tevens Nederland tegen Rusland…we zijn benieuwd. Het grillen van de visjes en vlees ging erg goed en het was erg lekker. Het voetballen ging aanzienlijk minder (1-3). Vandaag is er ook een nieuw vriendje op de camping gekomen voor Rinske….Casper. Moeilijke naam want Rinske noemde hem steeds Kapster. WordPress Image Gallery Plugin

Zo 22/6
33°C
Vandaag wederom een erg warme dag. Na het ontbijt eerst een plons in het zwembad om daarna naar Kamanjak te gaan. Hier is een erg mooi keien strandje en we hebben hier de gehele dag doorgebracht samen met Annemie en Jan. Rinske vond dit helemaal gezellig en zat vaak bij hen, vooral bij Annemie..haar oma ;-). Na het strand zijn we in Banjole wezen eten in het restaurantje met de dieren en kleine speeltuin. Dit was leuk, het eten viel tegen. In een ander tentje hebben we daarna koffie gedronken en Rinske een citroenijsje.

WordPress Image Gallery Plugin
Ma 23/6
34°C
Oma is vandaag jarig en ligt tevens in het ziekenhuis. Vanochtend dus eerst opa gebeld en die alvast gefeliciteerd en ’s middags een sms gestuurd naar ma omdat je in dit ziekenhuis niet mag bellen. Alles gaat goed met haar. Morgen mag ze al weer naar huis. Marion en Rinske zijn eerst gaan zwemmen en na de lunch zijn we om 14.00 naar Porec gegaan. Voordat we weggingen hebben we eerst Annemie en Jan uitgezwaaid die weer naar huis moesten. Porec is een mooie stad, wel erg toeristisch. Eigenlijk de minste plaats tot nu toe omdat het zo erg toeristisch was. We hebben er tot 20.00 rondgelopen en tussendoor pizza gegeten. Het was een moeizame dag met Rinske. Ruzie tijdens het ontbijt, ze wilde niet weg na de lunch bij Vita en na 5 leuke dingen in het “speelpark” bij de parkeerplaats was het nog niet genoeg en zette ze het op een huilen. Het liep dus niet helemaal allemaal even soepel. Nu 22.15 en het is erg vochtig bij 26°C.
WordPress Image Gallery Plugin
Di 24/6
34°C
Vandaag warm..vervelend hoor al dat warme weer 😉 Een perfecte dag voor het zwembad en verder niets. ’s Avonds tijdens het eten koken ging eindelijk de gasfles leeg, dus daarna op 1 pit verder gekookt.
WordPress Image Gallery Plugin

Wo 25/6
34°C
Ma komt vandaag weer thuis uit het ziekenhuis. Ze hadden eerst gisteren gezegd, maar hadden zich 1 dag vergist. Vanochtend eerst gasfles laten vullen bij camping Indije voor 30kn. Daarna zwemmen in zwembad, lunchen bij een tentje onderweg en Rovinj nogmaals bezocht. Hier hebben we nog wat nep-croxs en armbandjes voor Fleur en Robyn gekocht. Bij terugkomst weer zwembad in, want het was erg heet vandaag. Het eten bestond vandaag uit brood gekocht in Rovinj en een Istrische bonen maaltijd die we van Diana aangeboden kregen. Met een paar potten bier erbij was alles erg lekker. ’s Avonds liep er nog een schildpad over de camping….haha…grappig. Morgen de camping betalen, vandaag een schatting gevraagd: 2400kn.

WordPress Image Gallery Plugin
Do 26/6
35°C
Vandaag stranddag ter Kamanjak. Het was wel heeeel erg warm vandaag..pff..ik hield het niet uit.. dus liep steeds heen en weer tussen handdoek en zee. ’s Avonds begonnen met de keuken en luifel op te ruimen en daarna nog een wijntje genomen bij de buurtjes (ouders van Casper). WordPress Image Gallery Plugin

Vr 27/6
33°C
Inpakken en wegwezen dag. Rond 7.30 opgestaan en begonnen met pakken. Rinske is nog gaan zwemmen en omstreeks elven reden we weg. Om 19.00 uur hadden we een hotel. Dit keer niet langs de snelweg, maar er net even naast. Hotel an der Glonn Allershausen (www.hotelanderglonn.de).
Voor ons drieën eur85 inclusief ontbijt

Za 28/6
31°C
Rond 7 uur opgestaan en omstreeks 9 uur reden we weg van het hotel. Om 15.30 waren we in Veenendaal bij opa en oma.

Diversen
Om later een beetje te weten wat de kosten waren van deze vakantie, hieronder een opsomming van de kosten gemaakt deze vakantie.

Camping Diana is een ACSI camping, dus konden we gebruik maken van de laagseizoen kortingskaart.
We hebben totaal 19 overnachtingen gehad.
€ 323.00
Brandstof, tol e.d. € 476.00
Oostenrijk Vignet (2 maanden geldig) € 23.55
Overnachting in Best Western Hotel te Holledau (www.holledau.bestwestern.de) op heenreis 3 persoons kamer met ontbijt € 138.00
Overnachting in Hotel an der Glonn te Allershausen (www.hotelanderglonn.de) op de terugreis 3 persoons kamer met ontbijt € 85.00

WordPress Image Gallery Plugin
Geld in Kroatië
munten 1 lipa, 2 lipa, 5 lipa, 10 lipa, 20 lipa, 50 lipa, 1 kune, 2 kune, 5 kuna
briefjes 10 kuna, 20 kuna, 50 kuna, 100 kuna, 200 kuna, 500 kuna WordPress Image Gallery Plugin

Afstand van Almere tot camping Diana: 1445km
Camping Diana
Castagnes BB
52203 Banjole
Kroatië
www.camp-diana.com
Diana, Atilio en Kristian

Kroatië (bron Wikipedia)
Kroatië (Kroatisch: Hrvatska), officieel de Republiek Kroatië (Republika Hrvatska) is een land in Zuid-Europa. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Panonische laagvlakte en de oever van de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door het bergmassief Dinara en het zuidelijke deel eindigt aan de kust van de Adriatische Zee. Het land wordt begrensd door Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en via de zee grenst het aan Italië.

WordPress Image Gallery Plugin
Istrië (bron Wikipedia)
Ligging
De meest westelijke provincie van Kroatië Het grootste schiereiland van de Adriatische Zee
Oppervlakte
2.820 km2
Aantal inwoners
206 344
Taal
Kroatisch
Kust
445 km kustlijn.
De west-kust van Istrie is 242,5 km lang, met de eilanden erbij zelfs 327,5 km.
De oost-kust van Istrie is 202 km lang, met de eilanden 212 km.
Klimaat
Gemiddelde temperatuur in de koudste wintermaand februari is 6° C. en 23° C. in de warmste maand, juli. Gemiddelde temperatuur over een gans jaar is 14° C.
Zee
De laagste temperatuur van het zeewater is in maart: tussen 9,3°C en 11,1°C.
De hoogste temperatuur van het zeewater is in augustus wanneer deze tot 23,3°C en 24,1°C oploopt. Zoutgehalte van het zeewater : tussen 36 en 38 pro mille.
Vegetatie
Istrie is de grootste groene oase van de noordelijke Adriatische kust. De kust en de eilanden zijn begroeid met dennenbossen. De meest voorkomende andere soorten zijn eik, olm en bessenstruiken. 35% van Istrie is bedekt met wouden/bossen.
Administratief centrum
Pazin met 9 227 inwoners.
Economisch centrum
Pula met 58 594 inwoners, tevens de grootste stad.
Pula is ook de grootste en ook best beschermende haven van Istrie. De havengeul gaat 4 km landinwaarts.
Officiële vlag van Istrië

Weetjes
Hum is het kleinste stadje van Istrie en meteen ook het kleinste stadje ter wereld.
De berg Ucka is de hoogste berg van Istrie en is 1396 meter hoog. Doorheen de berg gaat de Ucka-tunnel voor voertuigen die 5070 meter lang is.
Gemiddeld jaarlijks aantal uren zonneschijn : 2380.
De Mirna met zijn 32 km is de langste rivier van Istrie. Andere rivieren zijn de Dragonja en de Raša

Motovun (bron www.istrie.org)
Een bezoek aan deze middeleeuwse vestingstad is eigenlijk een must als je het binnenland van Istrie verkent. Motovun is een adembenemend mooi stadje op een al even mooie berg met een even mooi uitzicht op de vallei van de Mirna en de omliggende bergen. De Illyriërs vonden de heuvel van Motovun ooit een goed verdedigbare woonplaats. De volkeren die daarna Istrië binnenkwamen, vonden dat ook. In 1278 kwam de bult onder Venetiaans bestuur, en dat begon met de aanleg van een stevige vestigingsmuur rond de stad. Motovun kon daardoor goed dienen als defensiecentrum voor de Venetiaanse bezittingen in het binnenland van Istrie. Na verloop van tijd was er geen plek meer binnen de stadsmuren en werden ook erbuiten huizen tegen de heuvel aangebouwd.

Toeristisch goudmijntje.
Bij het begin van de oude bebouwing, even onder de heuveltop, kun je voor een kuna of vijf je auto parkeren. Excursiebussen houden hier eveneens halt. Daarna ga je rechtsom de heuvel op, naar de grote stadspoort van Motovun. In het zomerseizoen moet je betalen om de plaats in te mogen, want de gemeente heeft wel degelijk in de gaten dat dit een toeristisch goudmijntje is.
In het poortgebouw is een bescheiden museum annex galerie ondergebracht. Daarna kom je op een koddig plein met terrassen en uitzicht op de heuvels ten noorden van Motovun. Links is de kleinere en oudste stadspoort, met Venetiaanse leeuw erboven en een bar erin. De poort biedt toegang tot het fraaie hoofdplein van de stad. Aan de ene kant kan je op het fijne terras onder de kastanjebomen en bij de renaissancefontein even uitrusten. Wil je overnachten, dan is hotel Kafitel hier een goede keus. Aan de andere kant van het plein staat de middeleeuwse Sint-Stefanuskerk (Sveti Stefan). De kerk heeft een Romaanse campanile (klokkentoren) aardige 17de- en 18de-eeuwse fresco’s in het interieur. De toren is te beklimmen; er moet wel voor in de beurs getast worden. Een mooi uitzicht heb je ook vanaf de oude stadswallen, waarop een wandelpad ligt. Je kunt er bijvoorbeeld kijken naar de daken van de romaanse en gotische huizen onder aan de muren. De omgeving van Motovun is een landbouwgebied met veel wijngaarden.

Brijuni (bron www.istrie.org)
Tito’s buitenverblijf
De Brijuni-eilanden zijn vooral bekend vanwege de historische gebeurtenissen die er in de moderne geschiedenis plaatsvonden. Maarschalk Tito had er buitenverblijven en officiële staatsverblijven waar hij enkele maanden per jaar verbleef en waar hij tal van buitenlandse leiders sprak. In de jaren vijftig beklonk Tito hier bijvoorbeeld samen met premier Jawaharlal Nehru van India en president Nasser van Egypte de oprichting van de Beweging van Niet-Gebonden Landen. Recenter, in 1991, werd op de Brijuni-eilanden het Akkoord van Brijuni gesloten tussen Slovenië en de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië (SFRJ). Daarmee werd nog een poging ondernomen om het uiteenvallen van Joegoslavië te verhinderen.

Romeinse villa’s en tempels
De eilandengroep bestaat uit twee grotere eilanden, Veli (Groot) Brijuni en Mali (Klein) Brijuni, en 12 kleinere eilandjes. De twee grote eilanden werden in de prehistorische tijd voor het eerst door mensen betreden. Vanaf 177 v.Chr. gingen de eilanden tot het Romeinse rijk behoren. De Romeinen lieten er grote zomervilla’s bouwen, met eigen tempels erbij.

Grote veranderingen kwamen er na 1893. In dat jaar kocht een vermogende ondernemer uit Merano, Paul Kuppelwieser, de archipel. Op Veli Brijuni bouwde hij in Habsburgse neoklassieke stijl grote hotels, een casino en een jachthaven, met de bedoeling er een afgeschermd lustoord en trefpunt voor grootindustriëlen en andere vooraanstaanden van te maken. Dat lukte aardig, hoewel af en toe de eertijds veel voorkomende malaria nog wel eens roet in het eten gooide. Na de Eerste Wereldoorlog zakte het jetsettoerisme weg. In de Tweede Wereldoorlog bombardeerden de Geallieerden de eilanden, waardoor Kuppelwiesers droom letterlijk in rook opging. Tito pikte de draad weer op, maar op een andere manier; de Brijuni-eilanden werden staatseigendom en waren verboden gebied voor buitenstaanders. Na de dood van de maarschalk werd de gehele eilandengroep in 1983 een nationaal park. Vanaf 1984 kunnen georganiseerde excursies naar Veli Brijuni gemaakt worden vanuit Fazana. Sinds 1998 is het er ook mogelijk vanuit Pula trips naar Mali Brijuni te maken.

Kamanjak (bron www.istrie.org)
Kamanjak is het meest zuidelijke deel van Istrië, en is een schiereiland van het schiereiland… Het heeft een zeer merkwaardige maar wondermooie vorm. Het is 9,5 km lang en slechts 1,5 km breed. Kamanjak heeft een kustlijn van 30 km en is omgeven met tal van kleine eilandjes en vele miniatuur strandjes. Ideaal dus voor rustig te zonnen, te vissen, te duiken. Kamanjak is een beschermd gebied, daarom worden er entree kosten gevraagd van kn20 (ongeveer 2 euro).

WordPress Image Gallery Plugin

Kroatische wijnen
Van de geproefde Kroatische wijnen was de Teran de lekkerste. Goed stevig en te vergelijken met de Shiraz.

WordPress Image Gallery Plugin

Panorama’s

WordPress Image Gallery Plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *