Zomer 2012 – Frankrijk – Auvergne – Saint Desiré – Les Fruits du Passau

lesfruitsdupassau zoover_award Dit jaar gaat de vakantie naar de camping Les Fruits du Passau in Saint Desiré. Vorig jaar zijn we ook op deze camping geweest als passage camping op de terugweg. Hij is toen zo goed bevallen dat we er dit jaar naar terug gaan. Leuk ook voor Rinske is dat in die 2 dagen toen zij gelijk een vriendinnetje Sydney had die dit jaar ook deze 2 weken op de camping terug zijn…toeval..ja wie weet. Toeval is ook omdat ze uit Almere komen en op ongeveer 2 km bij ons thuis vandaan wonen; komt dus helemaal goed. We zijn van maandag 6 augustus 2012 tot en met donderdag 23 augustus 2012 weggeweest. Hieronder het verslag.

Ma 06/08

zon_wolken_regen18-24°C

Vandaag de eerste vakantie reisdag, tenminste dag dachten we tot gisteren. Uiteindelijk toch besloten om de reis naar groene/boeren camping Les Fruits de Passau in Saint Desiré in 1 dag te doen. Moet ook wel kunnen want het is iets van 850km…vanochtend om 0300 was Marion onrustig en wakker. Uiteindelijk na nog een half uurtje proberen te slapen zijn we om 0400 opgestaan, gedoucht, broodjes klaargemaakt en de laatste spullen ingepakt. Uiteindelijk zijn we rond 0545 vertrokken aan de reis. Het eerste stuk liep tot net onder Parijs (535 km) en daar hebben we een half uurtje gestopt, wat gegeten en getankt. Het was koud en dus zijn we snel verder gegaan voor laatste stuk van 300 km. Uiteindelijk waren we even na 1400 op de camping. Tent opgezet, Rinske spelen, Marion rustig aan doen en ik had hoofdpijn en heb denk ik een uurtje liggen slapen in zonnetje. ‘s Avonds pizza besteld welke bezorgd werd bij de tent. Lekker hoor. Wel 2 minpuntjes..ik ben gasfles en verlengsnoer vergeten…verlengsnoer hebben we kunnen lenen en een gasfles moet ik morgen maar gaan halen in Montluçon een grote plaats hier 20km vandaan. Vandaag beetje kleine buitjes gehad, temperatuur lag tussen de 18 en 24 gr. ‘a Avonds op de camping koelde het wel flink af…of kwam dat omdat we om acht uur nog zijn gaan zwemmen in het koude water…brrrrrr


Di 07/08

30°C

Het was vandaag een stuk warmer. De temperatuur liep op tot net boven de 30 gr. Vanochtend eerst genoten van een vers gebakken ontbijt. Croissants zoals ze horen en een vers afgebakken baguette. Lekker hoor. Wil nog wel even vermelden dat de nacht fris was. De temperatuur daalt ‘s nachts tot 10 gr. Best wel fris dus. Maar ja eigenlijk slaapt dit toch wel beter dan dat het boven de 20 is ‘s nachts. Want dat is ook niets.
Na het ontbijt is Rinske gaan zwemmen en hebben we verder lekker rustig gedaan. Rond 2 en ben ik naar de Carrefour gereden in Montlu
çon welke op 20 km afstand ligt. Bij terugkomst wat gegeten en toen heb ik een rondje gemaakt op,de fiets van 28.8 km met gemiddelde van 26.6. Viel wel tegen..gelijk de camping af ging het pittig omhoog…pfff. In de tijd dat ik naar de Carrefour was, was Rinske mee met Sydney en haar ouders naar de supermarkt. Rinske ging liever met hen mee dan met d’r vader 🙁
Om 1900 schoven we aan bij de table d’hôtes. Vandaag vissoep/salade als voorgerecht en eendenborst als hoofdgerecht. Toetje was tarte tartin. Allemaal lekker dus. Voor de kinderen was er kip, sperziebonen, pommes risolee (blokjes) en een ijsje als toetje. Ook lekker dus. Rinske heeft de sperziebonen van 3 borden leeggegeten :-). Aansluiten om 2130 ging het kampvuur aan en kon er brood gebakken worden aan de stokken. Was leuk en gezellig. Vandaag gingen we om 2300 naar bed. Welterusten de hemel is helder en er waren vele sterren zichtbaar. Op naar morgen wederom.
(Marion was vandaag ook bij het eten aanwezig. Met halve oxazepam ging het net goed. Soms toch een beetje te veel geluid, maar dan ging de koptelefoon gewoon op)


Wo 08/08
32°C
De dag begon goed. Om 0830 was het al 22 gr en de lucht helemaal blauw, dat beloofd wat voor vandaag. Rond 0845 werd het brood gebracht en wilde we wachten tot Rinske wakker was. Nu 0930 slaapt ze nog, dus gaan we maar vast broodje eten. Uiteindelijk kwam ze om 1030 uit bed…zozo uitgeslapen dus. Wij ons broodje al op en na even gezwommen te hebben ben ik om 1230 met Albert een stukje gaan fietsen. Uiteindelijk werd dit een tocht van 65 km terwijl 30 de bedoeling was…tsja verkeerde afslag hihi. De teller op het stuur gaf tijdens het fietsen 32 gr aan…lekker !
Bij terugkomst even afgedoucht en weer zwembad in, ff mail gesjekt om om 1900 aan te schuiven bij table d’hôtel. Vandaag ham met meloen, gamba’s en als toetje een vruchten coules met bramen en aalbessen. Kindermenu is pannenkoeken met voor Rinske een paar gamba’s erbij omdat ze die zo lekker vind. Was geen enkel probleem want de service bij Bart en Edith is perfect. Ik zelf ga ook voor de pannenkoeken ipv de gamba’s. Daarna nog bakkie koffie, sterren gekeken want dat is hier perfect door de ligging en toen was het 2200 uur en bedtijd dus.


Do 09/08
32°C
Wederom een mooie dag. Temperatuur vandaag liep op tot 32 gr in de schaduw en wel tot 45 gr in de zon. Zwembad en schaduw werden dus afwisselend opgezocht. De kinderen op de camping hadden vandaag zelf een speurtocht gemaakt en uitgezet..leuk om te zien hoe dat clubje zich vermaakt. Vandaag ook bijzettentje opgezet welke bedoeld was om in te spelen….maar ja er werd al gelijk gevraagd of de kinderen er niet in konden gaan slapen vanavond. Ben benieuwd hoe dat gaat verlopen. Vanavond als diner een bruschetta, kalfsschenkel met tijm en crème brulé…klink goed dus we schuiven weer aan. Het eten was lekker alhoewel ik me afvraag om de door mij gemaakte crème brulé niet lekkerder is ;-).
Na het eten wederom bakkie om daarna nog een bakkie te doen met Ron en Miranda bij de tent. Tevens werden de slaapspullen verhuisd naar de kleine tent zodat de 3 dames daar kunnen gaan slapen. Na tandenpoetsen was het zo ver en gingen de dames Jocy, Sydney en Rinske naar bed. Wij zaten nog even buiten met wijntje. Het duurde ongeveer 10 minuten toen Rinske begon te huilen dat ze het eng vond…enfin alles verhuisd naar onze tent zodat ze daar konden gaan slapen. De eerste 10 minuten vond Rinske het nog niet helemaal goed, maar uiteindelijk vielen ze in slaap. Weltrusten allemaal.


Vr 10/08
34°C
Om 745 werden de dames wakker. De nacht is dus goed verlopen. Na ontbijt en douchen is Marion stukje gaan fietsen. Het werd haar allemaal even te veel en moest zich even afzonderen. Het is vandaag warm…erg warm. Vanochtend vroeg al 28 gr en nu om half elf is de temperatuur al ruim boven de 30 gr. Uiteindelijk heeft de temperatuur meter op 45 gr in de zon gestaan….warm genoeg dus in de zon. Na wat zwemmen is Marion bramen gaan plukken. Ze kwam terug met een hele bak vol en was er totaal van tot rust gekomen..top klusje dus.
Daarna zijn de in Montlucon nog een stukje gaan wandelen, maar dat viel een beetje tegen. Te veel herrie daar.
Bij terugkomst geholpen met eten maken want we zouden pasta met tomaten en mozzarella gaan eten met Albert, Ingrid, Tim, Ron, Miranda, Jocy, Sydney, Johan, Marion en Rinske. Na afloop nog bakje koffie gedronken en de kinderen nog met de portofoons verstoppertje gespeeld. Om 2300 was het zeker weer bedtijd. Marion lag er al een uurtje in.


Za 11/08
31°C
Vandaag zaterdag en dus BBQ dag op de camping. Zal wel druk worden en laten we hopen voor Marion ook te doen. Het beloofd weer een warme dag te worden en volgens de voorspellingen houdt dat nog wel 2 weken aan zo. Dus we hebben wat weer betrefd zeker niet te klagen. Vandaag een rustige dag, want hij was gisteren druk genoeg voor Marion. Gezwommen en geluierd en Marion heeft nog een stuk gefietst toen ze op de camping met de tractor het gras gingen maaien. Om 1900 was het BBQ tijd met 54 mensen..Marion besloot dus bij de tent te blijven en ik zou haar dan voorzien van eten. Dit ging goed en ik werd aan alle kanten ondersteund met de toelevering.
Na de BBQ werd er nog een spel gedaan (cupes ??) en daarna was het om 2215 bedtijd. Het werd een bewolkte, warme nacht met aardig wat wind. De temperatuur vandaag was boven de 30 gr en nagenoeg onbewolkt.


Zo 12/08
26°C
In de ochtend veel wind en zowaar bewolkt. Niet voorspeld, maar toch ook wel even lekker wat bewolking. Dit bleef rest van de dag en dus was dit wel lekker met temperatuur zo rond de 26 gr. Marion is bessen gaan plukken, Rinske is gaan zwemmen en ik heb een wandelingetje gemaakt naar Chapelle Ste Agathe welke 1.6 km van de camping ligt. Verder vandaag niet gedaan. Beetje hangen etc..meer niet. Straks eten we weer mee: salade met eendeborstfilet, lamsboutje en fromage toe. Ik laat mijn fromage vallen voor ijs en op het kindermenu staat spaghetti met bolognaise saus.


Ma 13/08

28C

Vandaag wederom bewolkt met zon en temperaturen zo rond de 28 gr. Best wel lekker dus. Vanochtend na het ontbijt met Albert gaan fietsen. Het werd een rondje van 48km ff lekker weg. Daarna douchen en zwemmen en nog wat boodschappen gedaan bij de Lidl en LeClerc. Vandaag eten we bij de tent macaroni met tonijnsaus. Gedurende de dag heeft Marion een speurtocht gemaakt voor de kinderen op de camping (Fleur, Lieke, Sydney, Jocy, Toon, Suze, Pepijn, Tim en Rinske). De kinderen vonden het erg leuk en vooral het waterballonnen gooien op,het einde was een succes. Altijd leuk als het 30 gr is. Als verrassing was er om 2100 uur een ijsje…..iedereen nam een smarties ijsje welke blijkbaar erg lekker zijn :-).
Daarna was er nog een spelletje portofoon verstoppertje en toen was het rond 2215 weer bedtijd.De speurtocht vandaag had de volgende vragen/opdrachten:

 1. tel de elektriciteitspaaltjes paaltjes (stroompaaltjes) en haal dan zoveel snoepjes bij de tent van Toon
 2. haal een bakje bij de tent van Tim
 3. pluk 5 rijpe bramen en breng deze naar de Bart of Edith
 4. vul het bakje nu met water en breng dit naar jullie bidon op de picknicktafel
 5. haal één insectenbox bij de tent van Jocy en Sydney
 6. vang 3 sprinkhanen en breng deze naar de kippen (het kippenhok)
 7. tel hoeveel blote netkippen er zijn. Antwoord: ………
  Breng de insectenbox terug naar de tent van Jocy en Sydney
 8. haal 1 duikstokje uit het zwembad en breng deze naar de picknicktafel. (dus 1 duikstokje per team)
 9. pak de bidon en vul deze helemaal met water. Haal limonadesiroop bij de caravan van Tim
 10. loop naar de picknicktafel en maak limonade en drink de beker leeg
 11. pluk een geel bloemetje en breng deze bij Miranda – je krijgt dan iets lekkers
 12. loop naar de glijbaan en glij 3x naar beneden. Als je klaar bent ga je naar de tent van Suze.
 13. hier krijg je een bekertje. Vul deze met water en breng dit naar jullie bidon op de picknicktafel.
 14. als iedereen er is krijgen jullie de laatste opdracht. Even wachten dus.
 15. zoek Jorn. Vraag bij Jorn om een emmer ! Neem deze mee terug naar de picknicktafel. Het waterballonnen spel kan beginnen 🙂

Di 14/08
32°C
We hebben er 1 week opzitten. Het weer is uitermate goed en met Marion gaat het met ups en downs. Het valt allemaal niet mee en is zeker gedurende een paar keer per dag toch niet prettig.
Het weer vandaag weer erg lekker. Direct na opstaan weet je dat al omdat het dan al gelijk broeierig warm is. De temperatuur liep vandaag weer op tot ruim boven de 30 gr. Verder wel wat bewolking zodat je af en toe van de schaduw kon genieten. Vandaag hebben de kinderen een speurtocht gemaakt voor de volwassenen. Erg leuk gedaan en vooral het einde, net als gisteren, was succesvol: elkaar nat gooien met water. ‘s Avonds gegeten bij Bart en Edith: sla met geitenkaas, kip met gerookte ham en ananas met karamelsaus. Voor de kinderen pommes risolee, kip en sperziebonen.De speurtocht acties van vandaag:

 1. kip aaien
 2. bramen plukken en prakken
 3. een andere ploeg nat spuiten met waterkanon
 4. moeilijke wiskundige sommen oplossen
 5. drie sprinkhanen vangen
 6. duikstokje in zwembad opduiken

Wo 15/08
28°C
Een bewolkte dag, ook wel eens lekker. De temperatuur was verder wel goed (bewolkt en graadje of 28) en we hebben zelf een paar drupjes gehad eind van de middag en begin van de avond. Vandaag boodschappen gedaan bij Auchan in Montluçon welke als enige open bleek te zijn ivm een franse nationale feestdag. We wilden BBQ-en vandaag dus gelukkig was er wel wat open :-). Na wat spullen gehaald te hebben en wat frietjes besteld voor 2000 uur konden we aan de slag. Viel niet mee zonder aanmaakblokjes ..ahum..dus maar wat lenen bij de buren. Uiteindelijk hadden we een fikkie en ging alles goed. Vis en vlees waren lekker en dus was het een geslaagde maaltijd. Tijdens het eten regende het in eerste instantie nog, maar dat ging gelukkig over. Het maakte niet zoveel uit omdat we onder de party tent zaten bij de Fam. Celie. We hadden vanaf onze stek wel uitzicht op een mooie felle dubbele regenboog.


Do 16/08
30°C
Vanochtend gelijk warm. Marion had gisteren raam luifel op kier gezet met eigengemaakt systeem en prompt de volgende ochtend volle zon om me knop in bed …pfff ach het was toch ook al weer 845 dus tijd om op te staan.
Vandaag een rustige dag. Beetje luieren, zwemmen, boekje lezen, buurt knabbel en wijntje om daarna rond 1900 aan te schuiven aan het diner. Diner vandaag was gazpeuze, koude tomatensoep, tonijn/kip, tarte tartin. Voor de kinderen spaghetti met bolognaise saus. Alles ging op en het was lekker. Na het eten, om 2100, was er weer kampvuur met broodjes bakken.
Nu 2330 bedtijd. Morgen met Albert stukje fietsen om 1000 uur. O ja nog wel even steren gekeken. Is erg mooi hier met zo’n zwart heelal. De sterren zijn erg goed zichtbaar…dus nog even genieten. Weltrusten.


Vr 17/08
35°C
Vandaag een warme dag. Het is nog niet zo warm geweest. Overdag in de schaduw iets van 35 gr en in de zon liep de temperatuur op tot 47 gr….oops. Had ‘s middags ook een wijntje welke wel gluhwijn leek…deze omgeruild voor een koude rose; veel lekkerder. Vanochtend na het ontbijt met Albert stuk van 65 km gefietst. Ik had een route uitgezocht met wa steilere stukken en dat zag je terug in het gemiddelde van 22 km/uur. Tijdens de route was de temperatuur op het stuur 34 gr en als we stopten liep deze op tot 43 gr…best wel warm, maar gelukkig met een beetje rijwind te doen. Onderweg een paar foto’s gemaakt en lekker genoten van de omgeving en de mooie fietswegen. Bij terugkomst lekker een koud biertje genomen op het terras, dat hadden we wel verdiend….lekkerrrrrrrrr
Deze middag gezwommen, geborreld en ‘s avonds gegeten. Vandaag staan op het menu steak met verse friet en als toetje chocolade mousse ! Mjammie. Was allemaal erg lekker. Jammer dat de friet op een gegeven moment op was..we hadden nog wel meer gewild !
Na eten nog een speurtocht gedaan welke vandaag door Marion gemaakt was en later toen het donker was nog kippenhok verstoppertje gedaan en nu, rond 2300 uur, bedtijd.Kippenhok verstoppertje: 1 persoon gaat zich verstoppen en de rest gaat die ene persoon onafhankelijk zoeken. Als iemand deze verstopte persoon vind dan blijft deze ook op die plek zitten. Als de laatste persoon de gehele verstopte groep gevonden heeft dan is het spel afgelopen en gaat de persoon die als eerste de verstopte persoon gevonden had zich verstoppen en gaat de rest weer zoeken.


Za 18/08
42°C
Erg warme dag vandaag. Las wel zonet dat het in Nederland 36 gr is dus denk ik dat je beter hier kunt zitten met 40 gr :-).
De camping loopt op dit moment leeg, de safari tenten zijn leeg en veel kampeerders gaan vandaag naar huis. Wij hebben nog 1 week dus doen nog lekker even rustig aan en blijven nog even genieten van het mooie weer.
Uiteindelijk vandaag een temperatuur gezien in de zon van 54 gr..ai best wel warm…gelukkig een zwembad om af te koelen. In de schaduw kwam de temperatuur op iets van 42 gr. Vandaag niet erg veel gedaan behalve zwemmen en in de schaduw luieren…ach ja het is vakantie !
Vanavond, zaterdagavond, is het weer BBQ tijd op de camping en dus lekker smullen. Zalm, lams koteletten, kip, worstjes, hamburgers, gamba’s, verse friet en veel salade in overvloed.
Na de BBQ hebben we afscheid genomen van Ron, Miranda, Jocy en Sydney die naar huis gingen vanavond. Tevens afscheid genomen van Ilona, de attente en altijd vrolijke bediening die de perfecte latte machiato kan maken……daar kan Bart nog wat van leren ;-). Morge ochtend gaan we afscheid nemen van Albert, Ingrid en Tim die morgen overdag naar huis gaan. Wij blijven nog even. Morgen komen Ellen, Myron, Fleur en Mats deze kant op en komen hier ook een paar nachten staan. Gezellig.


Zo 19/08
34°C
Wederom een erg warme dag. Alhoewel het bewolkt was stond de temperatuur meter toch op 54 gr in het zonnetje. In de schaduw was het maar 34 gr pff. Vanochtend als eerste afscheid genomen van Tim, Ingrid en Albert die naar huis gingen. Daarna boodschappen gedaan na natuurlijk eerst gezwommen te hebben. In Valon sur Sully is een Carrefour compact die zondagochtend open is tot 1300 uur en op 18 km ligt van de camping. Deze middag komen Mats, Fleur, Ellen en Myron ook naar deze camping.
Bij aankomst geholpen met caravan en Fleur en Rinske zijn gelijk gaan zwemmen. Het diner bestond uit pizza’s vandaag, ze waten erg lekker. Marion had nog wel het toetje van vanavond besteld welke bestond uit meloensoep. In de meloensoep zaten aardbeien en een bolletje ijs en werd gebracht metnde golfkar door Ed en Jorn….wat een service ! Nu 2226 bedtijd, dus naar toilet, tandenpoetsen, nog even sterren kijken en naar bedje toe.


Ma 20/08
34°C
De dag begon met regen en kinderlijk geblèr bij de buren wat zwaar viel bij Marion. Na een paar druppels afgelopen nacht waar ik wakker van werd maar niets mee gedaan had, besloot in vanochtend toch maar wel het raamfolie dicht te doen. En dat was maar goed ook. Gedurende een tiental minuten regende het flink en was het zelfs lekker fris. Daarna klaarde het op en na het ontbijt genuttigd te hebben onder het afdak, werd het weer een warme dag met een temperatuur van rond de 34 graden. Echt weer zwembad weer en verder vakantie houden, dus niets doen. Vandaag veel in zwembad met de bal overgegooid met oa. Pepijn en naar de duikstokjes gedoken. Er zijn wel 2 dingen gebeurd op de camping: Rinske had een prik in d’r voet van een beest welke flink pijn deed. Waarschijnlijk een wesp of steekvlieg die in het gras lag. Met een zuigapparaat van een mede camping ganger en een beetje prikweg kon ze weer verder zwemmen, tafelvoetballen en andere speelactiviteiten doen. Het andere wat er gebeurde was dat er een kind in het zwembad op een vader sprong en deze daar een flinke hoofdwond aan overhield. De brandweer (komt hier ipv ziekenauto) kwam er aan te pas en nam de vader mee om het in het ziekenhuis te plakken. De vader was ook een beetje duizelig….
‘s Avonds gegeten bij Bart en Edith: tomaten, ei, ansjovis vooraf, confit de canard als hoofdgerecht en taartje als toetje..lekkerrr…
Espresso en latte-moeilijk om af te sluiten en daarna nog spelletje Uno (pesten) gespeeld om uiteindelijk rond 2230 naar bed te gaan.
Laten we hopen een rustige nacht èn ochtend.


Di 21/08
35°C
Lekker weer vandaag als je van hitte houdt: 54 in de zon en zeker 35 in de schaduw. Het zwembad op de camping vond het vandaag ook niet leuk en had een temperatuur van bijna 30 gr ! Beetje te warm en dus was het water helemaal groen. En dat nadat het water gisteren nog officieel getest was door een onafhankelijke instantie. Vandaag dus eind van de middag zwembad gesloten ivm een chloor boost. Wij hadden er vandaag geen last van want we waren naar Etang de St. Bonnet een klein meertje op 30 km afstand van de camping. Het water in het meertje was lekker warm, warmer dan zwembad, maar was wel bruin van kleur..beetje vreemd. Meertje nog een keer overgezwommen…via Google Maps blijkt de afstand iets van 800mtr te zijn.
Na 4 uur zwemmen nog een ijsje genomen en toen terug naar de camping. Vanavond eten we spaghetti bij de tent. Marion had het even gehad vandaag en wilde tijdens eten wel wat rust.


Wo 22/08
32°C
Deze ochtend 65 km gefietst. Na het fietsen ging de tijd snel..zwembad was nog niet open (nog steeds groen) en tijd vloog voorbij. Het zou deze week mogelijk kunnen gaan regenen en dus besloten om een droge tent in te pakken dan te wachten op die mogelijke druppels. Rond 1430 begonnen met de tent opruimen en alles was ingepakt net voor we om 1900 aan tafel gingen. Vandaag wederom een lekkere laatste maaltijd geserveerd door Bart. Morgen gaan we weg na een ontbijtje op de camping. Ellen en Myron rijden morgen ook weg door naar de volgende stop, wij gaan in 1 stuk naar huis.


Do 23/08
32°C
Omstreeks 0730 waren we wakker en zijn we gaan douchen en opruimen en daarna ontbijt. Na afscheid genomen te hebben van enkele camping gasten, Ellen, Myron, Fleur, Mats en Bart en Edith zijn we rond 0930 vertrokken vanaf Les Fruits du Passau.
We hebben de weg richting Montlucon genomen om zo min mogelijk bochten en hobbels op onze weg te hebben aan het begin. Bij de Total est nog getankt en bij de E.LeClerc nog wat spullen gekocht als olijfolie en crème de marron kon de reis naar huis beginnen. De terugreis had een klein beetje file bij Antwerpen en een afsluiting op de A27 voor Gorinchem. Vandaar stukje omgereden en eindige de reis na 10 uur en 905 km’s afgelegd te hebben rond 2000 in Almere. Nog even langs de Plus voor wat boodschappen en daarna naar huis.
Alles was goed thuis met de konijnen, vissen etc. Met Mikky was ook alles goed echter liet ze wel blijken dat ze het niet leuk vond dat we zo lang weg waren…ze bleef maar miauwen (piepen bij Mikky).Het was wederom een fijne vakantie en we hebben het met het weer en de gezelligheid op de camping erg getroffen.
Tot de volgende keer.


Flora en fauna
Filmpje Filmpje van Sydney en Rinske

Ron Hierbij nog wat foto’s gemaakt door Ron Celie.

Kosten Deze vakantie hebben we niet echt veel gedaan dan geluierd, gezwommen en hebben het grootste gedeelte van de tijd op de camping doorgebracht. Ook al het eten hebben we op de camping gedaan en door Bart en Edith laten verzorgen..erg lekker lui dus 🙂

De totale rekening voor 18 dagen kampeer plezier inclusief tentplek, tax, ontbijt, 5 lunches en 11 3-gangen diners en drinken bedroeg: eur 1125,25.

Tol heen/terug : 15,40 + 26,00 / 28,30 + 15,40

Ik zeg: TOP vakantie !

Leuk om te vermelden: we hebben 50 croissants gegeten in deze 18 dagen.

Rekening Les Fruits du Passau: Rekening01 Rekening02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *