Pollewops

Johan, Marion en Rinske

VakantiesZomer

Zomer 2015 – Frankrijk – Midi-Pyrénées – Tarn et Garonne – Saint Projet – Les Savonniers

Dit jaar gaat de vakantie naar de camping Les Savonniers in Saint Projet. Nadat ons bezoek vorig jaar een groot succes was gaan we dit jaar weer. Waarom zou je goede dingen veranderen 😉 We zijn van zaterdag 11 juli 2015 tot en met zondag 2 augustus 2015 weggeweest. Hieronder het verslag.

Za 11 juli (30gr)
Vanochtend om tien uur weggereden. Op vakantie !! Drie weken naar Les Savonniers en het mooie weer. Twee en een half uur later waren we 150km opgeschoten. Druk dus. Na Antwerpen richting Gent stond het helemaal vast, dus maar via Brussel gereden. Achteraf een goede keuze 😉 we konden overal lekker doorkarren. Met een paar stops waren we rond vijf uur bij Orléans. Hier een camping gaan zoeken. Om acht uur stond de tent op de camping in ??? genaamd La Grande Sologne. Een echte Franse camping. Rommel, zooitje, zwembad toevallig in onderhoud, meer wc’s zonder dan met toiletpapier, na tienen geen warm water meer voor de afwas, trein vlakbij, slecht onderhouden midgetgolf, Fransen die nu rond elven beginnen aan de BBQ met 20 man….herrie dus, kerktoren vlakbij, brood bestellen voor acht uur terwijl we rond zevenen er waren en het toen niet gemeld werd. Om kwart over acht was ik gewoon te laat: excuse moi 🙁 Fijn hoor. Gezellig. Eén nacht slapen en dan snel weer weg. Niet aan te raden dus. Overnachten en snel wegwezen naar mooiere plekken. Maarrrrr…de combi-camp is prachtig. Binnen 15 minuten staat de basis en is Rinske aan het koken 🙂 mjammie, macaroni, tonijn en portje. Onderweg hebben we vijf vouwwagens gezien waarvan drie keer een CC. Dat zegt genoeg. Jammer van de slechte start bij ons: nagenoeg allemaal slechte elastieken, rubbertjes van aanrecht die stuk zijn na één keer het rooster gelicht te hebben, tent niet goed gestikt aan de pees welke aan de bak vastzit, tent scheef op de bak. Nu 23.09 tandenpoetsen en slapen.


Zo 12 juli (28gr fijne reisdag)
Vanochtend om acht uur wakker. Rustig opgestaan want we zouden om half elf gaan zwemmen. Uiteindelijk niet gedaan en om tien uur weggereden naar Saint- Projet. Na lekkere dingen gehaald te hebben bij een boulangerie zijn we vertrokken. Rond twaalven gestopt en lekker gegeten. Daarna door en omstreeks half vier waren we er. 1170km gereden. Na ontmoeting en drankje om vier uur beginnen met tent on daarna in zwembad te belanden. Om negen uur zijn we nog naar Lac Parisot gereden om daar te eten. Was weer lekker. Even na tienen terug, verhaaltje kloppen en nu naar me mandje toe. Ps het struikgewas maakt geluid hier; egel ?

Ma 13 juli (32gr)
Lekker geslapen Zwemmen E.Leclerc met Rinske in Villefranche de Rouergue. Zwemmen Fietsen, warm 32gr, te weinig water, route vergeten te starten. 48km met 650 hoogte meters. En dat voel je ;-( Garmin random route: leuk. BBQ Jeux de boules met Rinske Nu 23.30 en proberen timelapse te maken van sterrenhemel 😉 ben benieuwd, je moet er wel lang bijblijven 🙂 of je camera alleen laten gedurende de nacht….tsja Ging niet goed na paar foto’s stopte hij er mee. Waarom onbekend 🙁 01.15 bedtijd

Di 14 juli
Vanochtend om negen uur opgestaan en ontbeten. Daarna een wandeling van vijf kilometer die 7.8km werd. Paar keer fout gelopen 🙁 Even na twaalven terug en kwark met vruchtjes gegeten als lunch. Daarna zijn Rinske en ik naar Laguépie geweest om te zwemmen in de rivier. Was ff leuk. Strand hebben we niet gevonden en zou er wel moeten zijn. Bij terugkomst nog even zwembad in en daarna eten. Vanavond stond spaghetti met zalm sla tomaat en komkommer op menu. Was lekker.

Wo 15 juli (37gr)
Vanochtend om acht uur bedje uit om de gehele dag niets te doen. Eerst ontbijt, daarna zwemmen, lunchen, zwemmen, zwemmen, zwemmen, douchen, eten bij Eelco, Suus, Wilma en Klaas. Was kleine club mast weer erg lekker. Vooraf bietensoep, dan kip als hoofdgerecht met prei en gekarameliseerde wortel. Toetje ijs met perzik uit oven. Was wederom erg lekker. Morgen zelf koken en vrijdag BBQ 🙂 Nu nog foto’s proberen te maken. 0000 bedtijd. Truste.

Do 16 juli
Vandaag zou een warme dag worden. Uiteindelijk heeft de temperatuurmeter 40 graden bereikt. Vanochtend ontbeten en om tienen weggereden naar Conques. Een stadje uit de oudheid en nog erg mooi intact. Jammer alleen dat het 82km tijden is en dat kost je hier zeker anderhalve uur. Ach.. We stonden half twaalf geparkeerd en konden zo stadje inlopen. Leuke boetiekjes en mooie kerk. ‘s-Middags lekker geluncht en daarna via Lidl terug naar zwembad en avondeten. Soep, stokbrood en BBQ met burgers. Was een geslaagde dag. Nu iets over negenen en de lucht word donker….zouden we regen krijgen ??? Ik vertel het morgen 🙂


Vr 17 juli (36gr helder)
Geen regen gehad vannacht. Gewoon lekker geslapen. Vanochtend om half negen opgestaan en om half tien zat ik op de fiets voor rondje St Cirq Lapopie. Drie uur later thuis en 80km gefietst i.v.m. een “deviation” het was flink warm. De afdrukken van de drie uur durende tocht staan op mijn bovenarmen. Daarna alleen in zwembad gelegen en des avonds gezellig BBQ. Nu half twaalf geweest, de krekels maken nog vrolijk geluid, een egel kruist ons pad en in de verte rommelt het en zie we flitsen. Zal hopelijk weer meevallen.

Za 18 juli (35gr lichte bewolking)
Gisteravond paar druppels gehad. Nu weer lekker warm. Vandaag gaan we, Rinske en ik, naar St Antonin om te kanoën. Elf km op de Aveyron met onderweg genoeg zwemplezier. Water wat krakiehelder en goed van temperatuur. Op terugweg nog even Carrefour. Bij thuiskomst eerst ff zwemmen om daarna lekker burrito’s te eten. Rinske deed vandaag de afwas. Werd tijd want dit is de eerste keer deze vakantie. 2300 bedtijd het flitst en rommelt flink. Komt het onze kant op ?

Zo 19 juli (32gr licht bewolkt)
Zo de tent is gedoopt. Afgelopen nacht heeft het aardig gespookt hier. De flitsen volgden elkaar direct op en de donder was flink. Mooi om te zien/horen. Echt een Frans onweer. Heel anders als thuis. Deze ochtend opgestaan, gedoucht, oud brood in de Cadac oven opgepiept en lekker ontbeten. Eind van de ochtend naar Bouzies gereden om daar vanuit naar St Cirq te wandelen. Deze wandeling heet Chemin de Halage. Totale afstand gewandeld was 12.7km. Was een erg mooie wandeling langs rotswanden, maisvelden en een pittige klim. Onderweg ook een muskusrat moeder gezien met vijf jongen. Schattig. Bij thuiskomst nog gezwommen om daarna pizza te halen en bij de tent op te eten. Mjammie. Nu een zeer heldere avond. Lekker koel ook: 22gr. Dat zal lekker slapen en dat is maar goed ook. Morgen om acht uur op om met Milan, Pepijn en hun vader te gaan kanoën in Najac.

Ma 20 juli (33gr)
Tringgg. Acht uur. Wekker. (In de vakantie ? WTF) Opstaan, brood halen, eten en klaarmaken om kwart voor negenen samen met Marijn, Milan en Pepijn te gaan kanoën in Najac. Dit was erg leuk en gezellig. De route was ook top. Op de momenten leuk uitdagend. Even na enen waren we weer terug voor de lunch en een middag aan en in het zwembad. ’s Avonds ging Rinske bij vriendinnetje op camping eten en aten wij nog pizza van gisteren samen een vers gemaakte salade. Deze (de pizza dus) was vandaag net zo lekker. Nu half elf, rust op de camping, de maan in sikkelmode, de sterren beginnen zichtbaar te worden, bedtijd.

Di 21 juli
Vanochtend na ontbijt naar Villefranche de Rouergue geweest. Rinske heeft er een nieuwe hobbezakbroek gekocht. Op terugweg via Carrefour voor boodschappen. Na lunch ben ik naar Najac gefietst met een tegenvallende hitte 🙁 poe viel dat ff tegen. Was wel mooie tocht van 50km. Om zeven uur is nagenoeg gehele camping naar Saint Projet gereden voor de marché gourmand. Lekker Franse dingetjes eten als eend en slakken. Smullen dus ??? Nu elf uur bedje tijd. Mooie heldere hemel vol met sterren. Slaap lekker.

Wo 22 juli (24gr bewolkt, regen)
Een minder warme dag. Fijn! Sochtend regen en dus lekker wat gelezen. Rond drie uur klaarde het op, ben ik nog even batterijen gaan halen voor de kraan die al leeg waren 🙁 ’s Avonds lekker meegegeten met de table d’hôtes. Lekker en gezellig. Rond half twaalf naar bed.

Do 23 juli (32gr)
Vandaag weer een lekker zomerse dag. Ik heb de dames alleen gelaten en ben deze ochtend na het ontbijt naar Moissac gereden om daar de kruisende rivieren te zien. Het kanaal welke de Middellandse zee met de Atlantische oceaan verbind is Canal des Deux Mers en deze kruist de Tarn bij Moissac via een kanaalbrug ! Hoe gaaf is dat. Dat wilde ik dus wel zien ook al is het ruim 100km van hier. Tevens Moissac bekeken met vooral de portaal van de abdijkerk uit de 7e eeuw. Een zeer mooi kunstwerk. Op de terugweg nog boodschappen gedaan en ’s avonds lekker spaghetti met zalm gegeten. Rinske at bij een vriendinnetje. Daarna nog rondje Caylus gefietst. Net voor donker thuis 😉

Vr 24 juli (32gr)
Vandaag staat Cordes-sur-Ciel op het programma. Ben benieuwd of hij echt tot in den hemel rijkt. We zullen zien. Na ontbijt vertrokken. 43km en een klein uur reistijd. Cordes was erg mooi en wat een steile straten !! Daar geluncht met mooi uitzicht. Rond vier uur weer terug en om half acht aangeschoven voor de borrel en BBQ ;- Mjammie. Nu in de verte flitsen in de lucht…o.o…..de lucht is hier helder dus laten we hopen dat dat zo blijft. Nu wel lekker windje hier. Lekker afkoelend zo rond twaalf uur. Truste.


Za 25 juli (28gr bewolkt)
Na ontbijt naar de markt in Caylus gereden; 6 kramen 🙂 Eén meloen gekocht en weer naar huis. De weg naar huis gaat via Puylagarde waar een kleine brocante was. Hier gestopt en voor 5,50 mooie ouwe waar gekocht. s-Middags met Rinske naar de grotten van Pech-Merle geweest. Was erg mooi om te zien. We hadden wel moeten reserveren dus moesten we ruim twee uur wachten voor we de rondleiding kregen. Ach in die tijd museum bezocht en een tijd-wandeling gedaan van ruim 5km rondom de grotten. ’s Avonds lekker gegeten. Stokbrood met knoflook, Griekse Moussaka, appeltaartje en koffie. Elf uur nu welterusten, het was een fijne productieve dag.

Zo 26 juli (30gr licht bewolkt)
Vandaag lekker rustig daagje. ‘s-Ochtends ff boodschappen gedaan, daarna zwemmen en ’s middags de paardenrace in Puylagarde. Dit was weer een spectacle. Nu zes uur en zo lekker zelf BBQen. Oooooo dat was weer lekker. Nu spelletje rummikub 🙂

Ma 27 juli
Vanochtend om acht uur gaan fietsen. Rondje Caylus. Bij terugkomst wat zwemmen eten en daarna met de auto naar Compolibat. Hier een wandeling gelopen van iets meer dan 4km: Les Igues de Py et Rouffies. Hier waren mooie roodstenen rotsformaties te zien en een leuke wandeling. Op de terugweg nog salamiworst gehaald voor avondeten en nog in een soort Ikea/Actie geweest. Ook even thuisfront gebeld hoe de MRI/CT scan uitslag was. Gelukkig goed. Verder het kanoën van morgen gereserveerd. Nu (vijf uur smiddags) sta ik een timelapse te maken van de wolken en mijn dagboek bij te werken want het maken van vierhonderd foto’s duurt wel even 🙂 Des avonds gezellig gegeten met Nico en Carla: koude macaroni salade en Surinaamse zuurkool met rijst. Toetje was meloen.

Di 28 juli (27gr lichtbewolkt)
Om even voor achten opgestaan. Ontbeten en om kwart voor negenen reden we weg met Nico en Carla naar Najac voor kanotocht. Dit was erg gezellig. Conclusie: Carla kanoot graag achteruit Bij terugkomst meloen gegeten en zwemtijd. Rond zessen nog uurtje wezen fietsen om half acht aan een gezellige tafel aan de schuiven. Eten vandaag: meloen, stokbrood, paté, sla, walnoten, zalm, aardappelschijfjes, courgette, tiramisu, koffie. TOP !

Wo 29 juli (20gr bewolkt/regen)
De ochtend begon bewolkt maar droog. Na ontbijt naar de Abbaye de Beaulieu gereden en deze bekeken. Hierna nog een wandeling gemaakt rondom de abdij en toen begon het te miezeren wat over ging in regen. Terug naar tent dus via de muskusratten nabij Caylus, een crème de cassis gehaald in Caylus, om daarna een soepje met burrito’s met kaas/ham te eten bij de tent. Daarna gezellig met Rinske de afwas gedaan en nog een mooie spin gefotografeerd. De rest van de middag beetje niets gedaan. Rond vijven nog spelletje met de ballen. 12-0, 13-1 en 11-8 verloren Ai meer oefenen zal helpen denk ik. Rond half acht naar Lac Parisot gereden voor de avondmaaltijd. Was weer erg lekker. Op de terugweg nog mooie avondrood foto’s geschoten en nu naar bedje toe. Morgen markt in Villefranche de Rouergue. Twas vandaag een regenachtige dag 🙁

Do 30 juli (24gr bewolkt)
Vanochtend om acht uur opgestaan voor ontbijt en om op tijd op de markt in Villefranche de Rouergue te zijn. Een erg gezellige en drukke markt. Na tweeëneenhalf uur was de koek dan ook echt op bij Marion. Via de Lidl naar huis en lunch. Nu relax tijd 🙂 In de middag spelletje petanque en om half acht met Nico en Carla naar Saillac gereden voor ons diner bij Auberge de la grange du Cros. Een restaurant waar je je in de middeleeuwen waant. Het eten was erg lekker. Na elven waren we terug. Toen nog wat foto’s gemaakt van de heldere hemel en naar bed.