Zomer 2016 – Frankrijk – Provence/Languedoc/Roussillon – Midi-Pyrénées

logo-laforet logo-lessavonniers

Dit jaar gaat de vakantie naar twee campings, namelijk twee weken naar camping la Forêt in Falguières (Provence – Languedoc/Roussillon – Cevennen) en één week naar camping Les Savonniers in Saint Projet (Midi-Pyrénées – Tarn et Garonne). Nadat ons bezoek vorig jaar een groot succes was gaan we ook dit jaar weer naar Les Savonniers. Waarom zou je goede dingen veranderen 😉 Dit jaar gaan we ook twee weken naar la Forêt. Een camping waar we in de jaren 2004 en 2005 al eens geweest zijn.

We zijn van vrijdag 15 juli 2016 tot en met zaterdag 6 augustus 2016 weggeweest. Hieronder het verslag.


Vr 15 juli
Donderdag was alles al gepakt eigenlijk, maar deze ochtend nog de laatste spullen, onszelf en de fietsen.

Rond negenen reden we weg. Mooi op tijd.
Bij Gorinchem een auto in de brand. Vertraging 84 minuten volgens flitsmeister 🙁 dus binnendoor gereden wat lekker op schoot totdat we bij Gorinchem de weg op wilde net voor de brug. Die was afgezet. Was precies de plek van de brandende auto. Dus terug en klaverblad a27-A15 genomen. Enfin alsnog weer drie kwartier vertraging. Al met al de eerste 90km in ruim twee uur.
Uiteindelijk reden we weer en hadden we file bij Antwerpen, later bij Luxemburg en laten we zeggen: het was gewoon druk!
Al met al vandaag 650km gereden in tien uur met daarin wel de eetpauze onderweg, eetpauze bij Quick restaurant en drie keer caches gelogd. Twee in België, één in Luxemburg en één in Frankrijk. Tijdens de stops dus gelijk smilies gescoord.
In de buurt van Langres een camping gezocht. Camping Hautoreille (EUR 26 voor één nacht met stroom en drie croissants) in Bannes had plek zat. Echter wel allemaal schuin omdat camping op een heuvel staat. Dat viel nog even tegen om snel de ccc neer te zetten.
Wat we ook nog hadden was koelkast schoonmaak actie 🙁 ik had twee soep bakken op elkaar gezet en de bovenste was door de onderste gezakt. Resultaat gehele koelkast inhoud onder de soep. Tomaten soep ook nog. Dus dat was half uurtje schoonmaken.
Nu 22:40 op bed. Verslag van eerste dag af. Genoeg gebeurd en gedaan vandaag. Morgen verder naar camping la Fôret in Falguières.

Welterusten.

Za 16 juli
Goed geslapen. Lucht was zeer helder en dus was het fris. Of misschien zelfs wel koud brrr.

Na ontbijt om tien uur weggereden met de planning om omstreeks vier uur op de bestemming aan te komen.
Het weer was goed. Warm zelfs. Rond dertig graden.
We arriveerden op de camping om half negen !!! De rest van de dag gevuld met auto/file rijden, één plasstop, één tankstop en pizza eten in Alès. Pfff een lange 600km dus.
Enfin, bij aankomst ccc neergezet wat toch weer even lastig was door de ongelijke rots grond. Minpuntje dus 🙁 uiteindelijk stond de ccc en konden we genieten van de rust, wijntje en aansluitend slapie doen.

Welterusten.


Zo 17 juli
Vandaag warme dag. Drieëndertig graden gaf temperatuurmeter aan. Fijn dat we lekker beschut in bos zitten….toch Marion ?

Na ontbijt zwembad bekeken. Altijd fijn zo’n 17×9 zwembad. Hierna de rest van de pizza van gisteren gegeten en toen boodschappen doen. Tsja. Zondag. Dus alles om half twee dicht. Stom. Even vergeten. Dus dan maar morgen. We hebben toch nog wel genoeg voor een daagje zonder boodschappen.
Bij terugkomst is Rinske nog even met buurmeisje gaan spelen en rond vieren zijn we naar le Gardon gewandeld (10min) om daar lekker in riviertje te zwemmen. Erg lekker water; helder en prima temperatuur.
Het avondeten heeft Rinske verzorgd. Fusilli met tonijnsaus, crème fraîche, ketchup van de Quick van eergisteren en tomaatjes. Lekker smullen dus.
Jammer: ik mocht de afwas doen 🙁
Rond elven bedtijd. Truste.

Ma 18 juli
Rond half negen opgestaan en de wens was rond tienen naar Saint Jean du Gard te rijden voor wandeling met drie caches en boodschappen doen.

We reden net even voor elven weg 🙂
In Saint Jean aangekomen was de eerste cache tegenover de supermarkt snel gelogd. Wel ongevraagd hint gekregen van vrouw die daar net naar buitenkwam en wegging. Daarna kleine wandeling naar het leuke kleine pittoreske stationnetje. Daar stond een wagon welke een cache verborg. De derde was in een gat in de brug. Echter was die al enkele keren niet gevonden en dus ook niet door ons. Geript dus. Jammer.
Daarna nog even door centrum (niet echt bijzonder) gewandeld en toen na boodschappen doen terug naar de camping.
Daar ben ik gaan fietsen en zijn de dames gaan zwemmen. Anderhalf uur later was ik terug en had onderweg nog één cache gelogd.
Toen zwemmen en daarna bbq en uitbuiken met koffie en aansluitend rosé.
Nu kwart over tien rust op camping en bijna bedtijd.

Vandaag steeg het kwik tot 35 graden.

Di 19 juli

Vanochtend, na ontbijt, als eerste de markt in Saint Jean du Gard bezocht. Het was een gezellige drukte daar.
Daarna even aan de andere kant de Le col de l’Espeutiera opgereden voor een STF. Altijd leuk een STF in Frankrijk. Er is nog een mogelijkheid voor, die ga ik morgen op MTB proberen te vinden en loggen. Altijd leuk om fietsen met iets anders te combineren.
Op de terugweg door Saint Jean even ijsjes gekocht en toen door naar pont Abarines om daar te zwemmen en twee caches te loggen. Alles geslaagd.
Rond half zes weer terug om nog even in het zwembad te zwemmen en daarna eten te maken. Wat zullen we zo eten…macaroni met zalm, tomaatjes en boursin of iets anders……..
Het is macaroni geworden. Rinske gekokkereld en het was erg lekker.
Daarna afwassen en beetje chillen tot bedtijd.
Vermoeiende dag: Marion voor half tien naar bed en Rinske loopt zich rond te vervelen. Jammer 🙁
Vandaag steeg kwik tot ruim 35 graden.


Wo 20 juli

Vanochtend na ontbijt stuk gefietst en natuurlijk met een doel: vier smilies gescoord en een leuk offroad trail hierdoor bereden.
Verder vandaag noppes behalve eind van de dag wat boodschappen gedaan in Anduze.
‘S avonds lekker ge-BBQ-t met frietjes. Om half tien een bui van twee minuten en even na tienen bedtijd.

Temperatuur vandaag rond 32 met zuchtje wind en drie spat regen.

Do 21 juli

Vandaag cache dag. Na ontbijt hebben we iets van 40km auto gereden en daarnaast gewandeld en gespeurt. Op erg mooie plekken terecht gekomen waar je anders zo aan voorbij zou rijden. Over spoor gewandeld, stevige hoge klim gewandeld, Fontaine of Love bezocht, spannende auto route over le Gardon en nog veel meer.
Rinske was minder happy. Die wilde liever zwemmen en deed dit alleen omdat wij het leuk vonden. En dat liet ze ook blijken 🙁
Rond half vijf terug in Saint Jean om ijsje te halen. Lekkerrrr. Zeker verdient.
Terug op de camping nog even gezwommen en Marion naar bed. Aansluitend pizza gegeten bij Jenarda en bij tent koffie en uitbuiken.
Rinske is aan de wandel geslagen met vriendinnen.
Vandaag 34 graden. Zweterig weer. Lekker om te wandelen. Ahum.
Morgen beloofde rustdag. Ik ga denk ik fietsen 🙂
We zouden eerst met trein naar Anduze gaan, maar stellen dat even uit.
Het rommelt buiten….

Vr 22 juli

Afgelopen nacht heeft het erg veel geregend, gedonderd en gebliksemd. De voortent heeft het niet fijn gehad. Twee dikke zakken met water 🙁
Rond twaalven werd het droog.
Vanochtend viel me op dat mijn band plat was. Wat bleek; doorn van struik o.i.d. er in 🙁
Dus vandaag Decathlon in Alès bezocht met Rinske.
Daarna nog even in Alès gewandeld, maar daar was niet veel aan.
Rond vieren weer terug. Rinske zwemmen en ik binnenband verwisselen.
Deze avond bestond eten uit tortelinies gemaakt door Rinske met sla, tomaat en komkommer. Daarna nog even getafeltennist met Rinske voordat die met de kids van de camping op pas ging.
Nu elf uur bedtijd. Morgen met stoomtrein naar Anduze.

Vandaag door regen gemiddelde temperatuur gezakt naar de 26 graden.


Za 23 juli

Acht uur opgestaan, gedoucht, ontbeten en rond tienen reden we naar het station van Saint Jean du Gard. Kaartjes gekocht en alèz…toet toet stoom stoom fluit fluit.
Ongeveer drie kwartier duurde de reis naar Anduze. Daar lekker gewandeld, paar caches gescoord, lekker geluncht en van ijsje genoten. Half zes waren we weer thuis. Moe maar voldaan.
Nu lekker chillen voor eten. De dames vroegen voor morgen alvast een rustdag aan 😉
Rinske is vanavond pannenkoeken eten bij Sara; gezellig met hele club 😉
Wij dun soepie met stokbrood. Ook lekker 😉
Nu na negenen en bakkie op en lekker van uitzicht genieten. Er moet toch een keer wat in dat bos lopen ? 😉

Vandaag zon/bewolkt 29 graden.


{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=ixWyG_NrIPE{/youtube}

Zo 24 juli

Zondag, vandaag dus als eerste boodschappen doen 😉
Daarna gezwommen, gefietst en gezwommen. Zo dag voor bij 😉
Vandaag 50km gefietst en negen caches gevonden en gelogd op col d’Uglas en in Mialet.
Nu even na zevenen. We gaan mie, kip, groenten en satésaus eten.
Afgeblust met een rosétje.
Dit was wederom erg lekker. Nu lekker voor de tent met voetjes in de relax stand.

Vandaag iets van 36 graden gezien op teller tijdens fietsen.

Ma 25 juli

Vanochtend eerst wat twijfel wat we gaan doen de laatste vier dagen hier. Uiteindelijk rond twaalven besloten om een cache trail (Le valat de Sébouillère) te gaan lopen. Wel een zware dus……spannend.
Eten en water mee en op pad. Eerst nog even langs de bakker. Door wegwerkzaamheden moesten we omrijden. Even voor enen konden we starten. Eerste stuk verliep redelijk vlotjes al hadden we eerst verkeerde pad genomen. Met het juiste pad ging het goed en caches werden vlot gevonden. De eerste grot werd ook een feit. Was leuk. Klein maar het was een grot! Tot de earthcache, welke zich echt op schitterende locatie bevind, ging het goed. Daarna moesten we van het ene pad naar het andere….via de bushbush, geen pad, dussss.
Dit heeft ons wel wat extra tijd gekost omdat we een pad wilde volgen. Maar ja die was er niet bleek later. Dus na ruim een uur weer terug en de rivier beek opgeklommen. Hiervandaan, hemelsbreed, maar 170m tot een pad. Enfin deze 170m kostte bijna een uur klim klouter en rustwerk.
Eindelijk boven en ja er was hier een pad….gelukkig 🙂
Hiervandaan nog naar de Grotte de Rouville gelopen met Rinske. Marion bleef boven om verder te rusten. De grot was hemelsbreed 80m van het pad, maar toch waren we een uur later pas terug. Maar wauw wat een grot. Een gigantische zaal, zeker wel 110m diep, hoog en 15m breed. We zijn tot achterin gelopen waar alles glinsterde van de kristallen en er was daar ook een basin water. Erg mooi. Toen terug om ook hier de cache nog te zoeken en loggen die zich 20m van de ingang zou bevinden. Deze redelijk vlotjes gevonden en toen snel terug naar Marion en daarna de auto. Dit laatste stuk ging erg moeizaam. Marion was op…:-(
Tocht was iets van 9km en we hebben er 7 uur over gedaan. Jammer dat ik hem niet op de Garmin gelogd had.
Om half negen weer op de camping. Restje brood, cup a soup, en rond elven te bed. Marion was gelijk bij thuiskomst al naar bed gegaan.
Zo wat een dag. Teamwerk mag ik wel zeggen. Ondanks de diepe momenten toch volgehouden en samen de tocht volbracht.

Temperatuur vandaag iets van 34 graden.


Di 26 juli

Au. Ik vanochtend pijn in linkerknie. Denk de banden wat uitgerekt met de wandeling van gisteren.
Na ontbijt om tien uur eerst 100 baantjes gezwommen. Lekker.
Daarna de rest van de dag lekker vakantie houden, niets doen dus. Middags nog wel even boodschappen gehaald voor de burrito’s. Deze waren lekkerrrr.
Rond elven nog geprobeerd wat mooie foto’s te maken en even daarna naar bed.

Vandaag 34 graden.

Wo 27 juli

Wat is dit nu ? Bewolkt ? Huh ? O o wat een dramatisch begin van de dag 😉

Ontbijtje gedaan en toen heb ik 60 baantjes gezwommen. Rinske zwierf over de camping en is om half twee met Sara en haar moeder mee naar het riviertje gegaan.
Wij hebben de was gedaan, wat gegeten, was opgehangen en zijn toen stukje gaan rijden met als doel drie caches op mooie locaties. Jammer, één gevonden, één niet gevonden en voor de laatste was de tijd op 🙁
Altijd een domper als je drie kwartier zoekt en niets vind.
Onderweg nog een oversteek gemaakt tussen twee bergtoppen. Er was een weg; alleen wat voor één. Pffff gelukkig is alles nog heel 😉
Marion wel veel energie verbruikt das dan wel weer jammer.
Op terugweg nog even langs supermarkt voor burger bbq en daarna terug naar camping.
De zwemdames waren nog niet eens terug. Zeker leuk aan het water :-)))
Marion nu tukkie doen tot het eten.
Rinske had pannenkoeken gegeten aan het strandje dus wij aten met zijn tweeën broodjes hamburger met sla, tomaat, komkommer etc.
Nu half negen tijd voor bakkie. Daarna nog potje pingpong en nu na tienen. WiFi kwartiertje ook weer voorbij en tijd om deze dagafsluiting af te ronden.

Vandaag ondanks bewolkt zijn toch 29-32 graden.

Do 28 juli

Oei laatste dag op camping la Forêt. Gelukkig nog niet einde van vakantie. Als het aan Rinske lag gingen we nog niet weg en bleven we hier nog een week. Maar ja andere glamping is besproken. Wie weet dan volgend jaar hier maar weer eens drie weken komen? Het is en blijft een schitterende camping in een erg mooi gebied van de Provence: Cevennen.

Half negen wakker, nu bijna tien uur en we wachten op het ontbijt dat geregeld word.
Wauw wat was dat lekker en gezellig. Goed geregeld Sara en Rinske!
Na ontbijt even in zwembad geweest om daarna met Sara en Rinske naar le Gardon geweest te zijn even voorbij Pont des Abarines. Zoooooo wat was dat warm en druk daar. Pffff. Om half vijf terug in een bloedhete auto.
Avonds BBQ met frietjes en Sara at mee. Net even na half acht klaar dus nog even de laatste keer het zwembad in.

Daarna afwas, BBQ schoonmaken en nog borreltje. Even relaxt van laatste avond genieten.

{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=Ywci0xW5KQI{/youtube}

Vr 29 juli

Vanochtend om half negen opgestaan voor ontbijt en start opruimen. Bij vouwwagen inklappen kwamen we erachter dat alles plakte. De hele tent was bedekt met luizen-poep. Als dat maar goed gaat. Ingeklapt ok, maar zit ie straks zo vastgeplakt dat we hem niet los krijgen? 😉

Om elf uur reden we weg, alles bepakt, afscheid genomen en camping betaald.
Na een mooi reis over de corniche, een tankstop, een pauze om stokbrood te kopen en een pauze om dit stokbrood met smak worstjes op te eten, waren we om vijf uur op de camping.
Om zes uur stond alles (ook de tent was niet vastgeplakt, maar plakte nog wel erg) en konden we zwembad in. Na lekker gespetterd te hebben reden we om half acht naar lac de Parisot om te eten. Tenminste dat dachten we….vol 🙁
Toen terug naar Limoges voor de keuze pizza of kebab. Het is het laatste geworden. Was een lekkere schotel gezellig zo tussen de rokende 🙁 Fransen.
Nu half elf geweest, Rinske nog aan het lezen (!), wij moe naar bed.

Vandaag mooie rustige reisadvies gehad met temperatuur rond de 32 graden.

Za 30 juli

Vannacht er zowaar nog even uit geweest omdat het rommelde en regende. Uiteindelijk viel het mee. Wat wel een voordeel van de regen was dat de plak grotendeels van de tent af was. Vanavond zou er nog een bui komen volgens Eelco. Dan zijn we misschien helemaal plak vrij?

Vanochtend gezwommen, daarna 50km gefietst (+ vier caches omgezet in smilies), daarna gezwommen, daarna rommelmarkt in Puylagarde bezocht die net afgelopen was ;-), daarna zwemmen en nu is het bijna tijd om te gaan eten, half acht dus.
Nu even na elven. Deze avond regende het en moest er dus wat geïmproviseerd worden met de tafels en stoelen. Het werd erg gezellig.
Kinderen hadden pasta met bolognaise saus en wij hadden lekkere vichysoisse soep, moussaka (Eelco was wel de eieren vergeten biechtte hij op), smoeltje en koffie. Allemaal weer erg lekker en gezellig.
Vandaag warme dag. Tijdens fietsen stond de teller op 34 graden.
Er schijnt nog wat regen te komen. Goed voor de schoonmaak van de tent.

Truste.

Zo 31 juli

Vanochtend eerst naar de E leclerc geweest voor wat boodschappen. Vandaag moeten we namelijk zelf koken en hebben we wel wat spulletjes nodig. Enfin boodschappen check gelukt. Rinske ook nog een schoolrugtas gekocht dus helemaal happy.

Middags niet veel gedaan en dus tussen vijf en zes toch nog even op fiets rustig rondje gemaakt. Toch ff lekker 20km weggetrapt.
Nu eten klaarmaken en Marion kleed zich warm aan. Tis twintig (!) graden.
Het eten vanavond bestaat uit opgebakken aardappeltjes, sla, komkommer, tomaatjes, tonijn en croutons.
Rond zevenen zitten we aan tafel om te beginnen met eten en toen vernomen we dat we om half acht verwacht werden op de table d’hotes….Ai verkeerd in agenda gezet? Bleek dat ik de mail aangehouden had van Ineke en die planning was aangepast.
Enfin spullen in de koelkast en om half acht acte de préséance 😉
We hebben erg lekker gegeten: salade met meloen en paté, eend met aardappelgratin en courgette uit eigen tuin en als toetje tarte tartin.
Rond half elf afronding na koffie en thee en bedje in.

Vandaag rond 20 graden dus frisse dag.

Ma 1 augustus

Vanochtend redelijk bewolkt. Besloten om vanochtend met drieën een stuk te MTB-en naar Saint Projet.

Was gezellig en ging best wel goed.
Na fietsen nog wat gezwommen en gepingpongd. Even na zessen op pad naar Lac de Parisot omdat bewaarde eten niet ze erg smakelijk meer was. Stond op bovenste plank in koelkast op stand 7. Alles was bevroren en sla word daar niet beter van 🙁
Dus alles zo toedeledokie de afvalbak in en op weg naar hamburgers….grin.
Aangekomen bij Lac de Parisot blijkt deze vandaag gesloten te zijn. Excuses op affiches maar ja daar stil je geen honger mee.
Toen zijn we doorgereden naar Najac. Daar even gewandeld en lekker gegeten.
Rond negenen weer thuis voor Nespresso voor mij, Marion naar bed en Rinske nog spelen.
Nu even voor elven Rinske ook weer thuis, ik het dagverslag afronden onder een schitterende sterrenhemel en lekker Chimay trappisten biertje.
Cheers…o nee….welterusten.

Vandaag temperatuur van 22 tot rond 28 graden.

Di 2 augustus

Half negen opgestaan. Ontbijtje en besloten om naar Saint-Cirq-Lapopie te gaan vandaag.
Zo gezegd zo gedaan. Twee uurtjes later waren we aldaar en hebben lekker gewandeld, ateliers bekeken, Marion armband en ketting gekocht en ook nog twee caches gelogd. Top dus. Bij terugkomst Rinske zwemmen, Marion slapen en ik nog drie caches zoeken. Kon het niet laten. Wel een STF er bij 😉
Savonds met de pot meegegeten. Weer erg lekker. Uientaart met salade, couscous met karbonade, sperziebonen (of hoe heten ze ook al weer Eelco?) en yoghurt saus, en als toetje chocolade taartje met ijs. Mjammie.
Daarna koffie, sterrenkijken en naar bed. Slaap zacht.

Temperatuur vandaag categorie WARM. Iets van 34 graden. Morgen nog warmer.

Wo 3 augustus

Vandaag warme dag volgens voorspelling, dus na ontbijt gelijk met Marion dertig km gaan fietsen richting Caylus voor ophalen drie caches. Was leuk tochtje….toch Marion ?
Enfin bij terugkomst zwembad en afspraak maken voor lac de Parisot vanavond. In eerste instantie lukte dat niet. Kreeg antwoordapparaat 🙁 o o
Rond vijven nogmaals geprobeerd en toen lukte het wel.
Top. Nu nov even zwemmen en daarna naar lac de Parisot.
Het was wederom lekker.
Op de terugweg nog een Spooky cimitiere bezocht in de avondschemer. Cache wel gevonden. Toppie.
Nu kwart voor tien. Koffie. Rinske nog even spelen en ik zo misschien nog nachtfoto maken.
Nu 00:33 en nog steeds foto’s aan het schieten. Statief laten staan voor driehonderd foto’s. Thuis kijken wat het geworden is.

Vandaag was warme dag. Temperatuur liep op tot 36 graden.

Do 4 augustus

Kwart over acht. Wekker ivm markt in Villefranche de Rouergue. Lopend naar washok hoorde ik dat de BBQ vanavond niet doorgaat 🙁
Er is regen verwacht en dan is er geen overdekte plek voor de gehele camping. Jammer jammer. Nu krijgen we een Indiaas gerecht. Vast ook erg lekker. En toetje is al verklapt: tiramisu….mjammie.
Ok eerst de markt dus met een cache bij het kruis op het marktplein. Haha leuk. Honderden mensen daar. Dus even ongezien loggen. Een uitdaging!
Na de markt nog via le Clerc gereden voor wat laatste boodschappen. Daarna naar de camping terug. Marion naar bed, Rinske spelen en ik ben nog even met de auto op pad geweest. Zeventien kilometer van de camping een FTF, die kan ik niet ongelogd laten liggen.
Nu even voor zevenen en het regent 🙁 hopelijk vannacht wel droog zodat we morgen droog kunnen klappen.
Nu 23:32. Erg lekker gegeten en het was erg gezellig aan tafel. Top avond. Leuke afsluiting.
Teruglopend naar tent regen, wind en koud. Brrrr. 16 graden.
Marion heeft zonet kachel aan gezet 🙂 ik loop in T-shirt, korte broek en op natte slippers….tsja

Truste !!!


Vr 5 augustus

Vanochtend om half negen opgestaan. Het was droog, maar tent nog niet. Toch gaan inpakken en afscheid nemen en even na elven reden we weg van de camping.
We hebben paar stops gehad voor o.a. broodje eten, plassen en tanken. Rond half zes waren we op camping Le Beau Village in Villiers-sur-Orge net onder Parijs. Beetje zooitje, maar we kregen erg ruime plek en als je de fotocamera goed houd lijkt het heel wat. Er vliegen hier zelfs parkieten in het wild 😉 lache.
Nu rond tienen. Zo naar bed en morgen verder naar huis.
Vandaag droog met temperatuur van 23 graden. Fris dus.

Za 6 augustus

Vanochtend om half negen opgestaan en ontbeten. Tent was nog niet helemaal droog dus hebben we nog een rondje gefietst en hebben een cache uit een boom gehaald :-).

Rond twaalven reden we weg en met wat file rond Parijs en twee stops waren we om zes uur thuis. Alvorens uit te pakken hebben we eerst Chinees gegeten. Mjammie.
Daarna relax wat uitpakken en eerste was doen. Morgen verder.
Nu toen uur en lekker naar bed.

Het was vandaag mooi reisweer met temperatuur van 24 graden.


La Forêt
{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=V1NfTwx9T0o{/youtube}

CCC foto’s

Geocaching
Tijdens de vakantie hebben we ook naar geocaches gezocht. Altijd leuk en je komt op erg mooie afgelegen plekken waar je normaal niet zou komen, zoals in grotten of valat of Sébouillère en de stroom van La Cabanelle. Erg mooie plekken.
Uiteindelijk hebben we deze vakantie 102 caches gelogd, hiervan 27 rondom Saint Projet en 75 rondom Falguières.

Tevens nog enkele podium plekken gescoord:
TTF- GC6P8CM Compostelle Gaillac link
STF – GC66444 Le menhir de la Borie link
STF – GC6KFTB Le col de l’Espeutier link
STF – GC6P8DB Compostelle Croix Jantille link
FTF – GC6P8B7 Compostelle La Madeleine link

Kosten
Alle kosten bij elkaar opgeteld heeft deze vakantie 2000 euro gekost. (tol, camping, eten, uitjes, ijsjes etc.)
Camping Hautoreille 26
Camping Les Savonniers 550
Camping La Foret 542
Camping Paris 35
Anduze trein 45
Tol heenreis
Tot Langres Nord 8.70
Langres Sud – Villefranche-Limas 19.50
Totdat we de a31 afgingen i.v.m. file 10.20
Tol terugreis
Gignac-Cahors Sud 9.00
Vierzon Nord-Saint Arnoult 29.80
Parijs – Dourges 23.20


Reis gegevens
Enkele reis Almere –> Falguières 1278km
Enkele reis Falguières –> Saint Projet 266km
Enkele reis Saint Projet –> Almere 1155km
Kilometers gereden in de vakantie tijdens uitjes etc. 750km
Totale afgelegde kilometers met de auto 3449km

Weer
We hebben deze vakantie perfect weer gehad. OP beide camping een nacht flinke onweer, maar verder overdag droog en warm. Zoals het op vakantie hoort te zijn dus 🙂
Weersvoorspelling

Diversen
{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=NH7tpGj1XXc{/youtube}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *