Chigago

Augustus 2006, ik werk vanuit IBM voor ABN AMRO en iemand moet naar Chicago om daar wat problemen te verhelpen bij de LaSalle Bank. Dit is de Amerikaanse vestiging van ANN AMRO. Goh ik kan wel dacht ik 😉 Dus zo ging het ook en kon ik een paar dagen naar Chicago. Het mooiste was nog dat het maar een klein probleempje was en ik er vrij snel klaar mee was en dus veel vrije tijd had. Mooi om Chicago te bekijken dus. Het hotel zat op een half uurtje afstand van de bank en dus kon ik lekker iedere dat heen en weer wandelen en steeds een andere route nemen. Zo zie je nog eens wat 😉

Hieronder wat foto’s genomen die week. Ik ben onder andere op de Navy pier geweest om lekker te genieten van de vele mensen daar en het uitgebreide assortiment restaurantjes, de Willis Tower (ook Sears Tower genoemd) in geweest voor een schitterend uitzicht vanaf het skydeck. Mijn foto camera maakte niet de beste foto’s of ik kon er niet mee om gaan…dat kan ook. Wel jammer.

Dag 1 aankomst en naar hotel en de Navy pier

Dag 2 met onder andere LaSalle bank en het skydeck in de Willis Tower. Het skydeck bevind zich op de 103e verdieping, op 412 meter boven de grond. Twee supersnelle liften brengen toeristen in 9,15 meter per seconde naar boven. De Willis Tower is het hoogste gebouw van Chicago. Met 442 meter (527 meter inclusief antenne) is het lange tijd zelfs het hoogste gebouw ter wereld geweest. Tussen 3 mei 1973, toen tijdens de bouw het hoogste punt werd bereikt, en 1998 om precies te zijn. In dat jaar moest de Willis Tower (toen nog Sears Tower) deze titel afstaan aan de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Maleisië. Wel bleef het nog het hoogste gebouw van Amerika. Totdat eind 2013 het in aanbouw zijnde One World Trade Center in New York de Willis Tower in hoogte voorbij streefde.

Dag 3

Dag 4 Hier ook de hoogte in gegaan, namelijk in de John Hancock Center met uitzocht op de Willis Tower.

Het John Hancock Center is een 344 meter hoge wolkenkrabber aan de North Michigan Avenue, aan het einde van de Magnificent Mile. Als de mast bovenop het gebouw wordt meegeteld is het John Hancock 459 meter hoog. Hoewel er in Chicago een paar gebouwen hoger zijn dan de John Hancock Tower (met de Willis Tower als hoogste van de stad), staat de wolkenkrabber wel in het rijtje met hoogste gebouwen van Amerika. De top 10 wordt vooral door Chicago en New York gedomineerd.

De wolkenkrabber, die is vernoemd naar de verzekeringsmaatschappij John Hancock Mutual Life Insurance Company, telt precies honderd verdiepingen en werd in 1969 opgeleverd. Om boven in het gebouw te komen kan gebruik worden gemaakt van maar liefst vijftig liften. Het John Hancock Center is vrijwel volledig ingericht voor kantoren. Daarnaast bevinden zich er een aantal restaurants, barren en een bezoekerscentrum in het gebouw. Op de 44ste verdieping van ‘Big John’, zoals de bijnaam van de toren luidt, is een zwembad gesitueerd. Daarmee bezit de toren het record van hoogste zwembad van de Verenigde Staten.