Pollewops

Johan, Marion en Rinske

FietsenWielrennen

Classico Boretti 2017 Edizione 10

Op zaterdag 6 mei 2017 staan Edwin en Johan aan de start voor de 115km Classico Boretti tocht. Mijn startnummer was 4692. Deze toch was samen met wat spin maatjes van Edwin.

Vandaag stond de 10e editie van Classico Boretti op het programma. Met 4.700 deelnemers en een prachtig lentezonnetje ging hiermee op succesvolle wijze de We Are Cycling tour van start. De deelnemers aan de Classico volbrachten 30, 65, 115 of 165 km en konden zich in en om de Utrechtse Heuvelrug helemaal uitleven.
Ook de tiende editie van de Classico Boretti bleek dit jaar weer zeer begeerd bij de wielerliefhebber. Veel fietsgroepen verzamelden zich vandaag om samen de benen los te fietsen. Naast vrienden, maakten ook families er een dagje uit van. De nieuwe familietocht inspireerde hen om mee te doen aan de tour van 30 kilometer.
Vanaf de start- en finishlocatie in Rhenen gingen de routes dwars door bossen, landgoederen, heidevelden en karakteristieke dorpjes. Het parcours van de kortste tocht kronkelde zich over de prachtige wegen rond Amerongen terwijl de andere drie tochten ook het gebied rond de Hoge Veluwe verkenden. Uiteraard moesten de deelnemers klassieke hellingen als de Grebbeberg, de Amerongse berg, de Posbank en de Italiaanseweg over. Een flinke uitdaging, maar aan het einde van de rit stond dan weer een leuke beloning te wachten. Alle deelnemers werden getrakteerd op een goed verzorgde pasta party met een echte, Italiaanse pastamaaltijd.